Bjartmars favorittkro langs Atlanterhavsveien, på Fv64 mellom Molde og Kristiansund,
Kårvåg, 6530 Averøy.
Førsteinntrykk
6/10
Veldig fint bygg, lett å parkere, hyggelige lokaler. Men radioen står høyt på, og det durer veldig fra en maskin.
Meny
10/10
Kort og godt en veldig bra og fristende meny.
Smak
3/10
Bånn i bøtta. Sjøkrepsen smaker ingenting og blir servert med oliven og noen syltede grønnsaker? Bacalaoen er kald, men fiskesuppa er kanskje verst. Godt flatbrød.
Pris
3/10
Dyrt, restaurantpriser. Langt unna valuta for pengene, men det har du vel skjønt.
Service
7/10
God service, selv om det gikk litt tregt på tross av få gjester. Kanskje mest kokkens feil?
Barnevennlig
5/10
Ja, barnestoler. Men barn fortjener også god mat.
Hjemmelaget
3/10
Denne kategorien blir egentlig litt uinteressant i dette tilfelle, siden suppa eksempelvis i hvert fall ikke er laget av noen som lager bedre fiskesuppe enn Toro.
Drikke
7/10
Veldig bra, undertegnedes favorittdrikke fra Safteriet, og skikkelig bra drikkemeny. Kaffen smakte vi ikke på, vi ville egentlig bare videre.
Renhold
8/10
Ikke at det skinner, men heller ikke noe å klage på.
Toaletter
7/10
Helt greie toaletter, to stykker.
For ikke å snakke om veien til Bjartmars favorittkro, som går via Atlanterhavsveien.
Velkomsten er også svært hyggelig, og lokalet er fint, med god plass i to etasjer, begge med utsikt.
Vi har forventninger om fisk og tradisjonsrik mat, her kan jo mange av råvarene plukkes rett utenfor døra!
Menyen svarer til forventningene. Den byr på mye fristende, som for eksempel klippfisk, bacalao og fiskesuppe.
Med en god eplemost på bordet, fint interiør, en hyggelig servitør, utsikt til havet og spennende retter på vei er det ikke noe særlig mer en sulten veifarende kan ønske seg.
Musikken (radio) forstyrrer riktignok litt, men pytt, snart er det mat. Og så var det mat.
Og så var det slutt på idyllen.
Besøket på Bjartmars favorittkro ble en nedtur av de sjeldne. Rett og slett fordi det ikke smakte særlig godt.
Fiskesuppa smakte ikke hjemmelaget, langt ifra. Bacalaoen ble servert så vidt lunken, og var heller ikke minneverdig på smak. Komposisjonen av rettene var også snodig, hva gjør oliven med sjøkreps? Kanskje den skulle døyve smaken av den slapt tilberedte krepsen?
I det hele tatt var dette en stor skuffelse.
(Testet av Motor mai 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)