TOPP: Bios Cafe er et av de spisestedene du lengter tilbake til.

Veimat-testen 2017: Bios Café, Storslett

Storslått i Storslett

Bios Café er et av de beste spisestedene du finner langs veien i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Bios Cafe

90 poeng

Bios Café ligger ved E6 i sentrum av Storslett, tettstedet som er delvis sammenvokst med Sørkjosen litt lenger sør.

Førsteinntrykk 9/10

Ser kanskje ikke så innbydende utenfra, men det er et hjemmekoselig lokale, samtidig som plassen er god. Serveringsområdet er oversiktlig og effektivt, og ved gjentatte besøk her har vi alltid opplevd et vennlig personale.

Meny 9/10

Et god og variert meny, med rike innslag av lokale råvarer. Har både varme og kalde retter, men utvalget er rikest på de varme.

Smak 9/10

Her smaker maten rett og slett utmerket. Det er ikke mange steder langs veien du får skikkelige poteter, men dette er ett av dem.

Pris 9/10

Ligger ørlite under midten av pristreet, men får stort pluss for at det meste serveres i halve porsjoner til redusert pris. Men pizza til nesten 300 er stivt…

Service 10/10

Topp. Vennlig og profesjonelt – og med svar på hånden for den som har spørsmål om maten.

Barnevennlig 8/10

Bra. Det er en glede hver gang vi kommer til et sted uten fabrikkproduserte nuggets til barna. Ikke veldig rikholdig barnemeny, men med muligheten for halve porsjoner er det mer enn nok. Litt dårlige lekemuligheter.

Hjemmelaget 10/10

Ingen snarveier her i gården! Friske grønnsaker og lokale råvarer. Sauser og dressinger lages fra bunnen, det samme med hamburgerne. Det meste av kakene er også hjemmelaget.

Drikke 9/10

Kaffen er helt OK. Mineralvann og juice. Vin og spennende meny av håndbrygget øl, for den som har sjåfør.

Renhold 9/10

Vi besøkte stedet tidlig på dagen, og da var det rent og fint.

Toaletter 8/10

Helt OK, og bedre enn veikroer flest…

Storslett ligger i Nordreisa i Troms, en god time fra fylkesgrensen mot Finnmark.

Det er en liten håndfull brukbare spisesteder i regionen, men Bios er i en helt egen klasse.

Dette har vært et populært stoppested langs E6’en i snart 50 år, og holder så høy kvalitet at det er et mye brukt spisested for lokalbefolkningen også – både til hverdags eller fest.

Det er lett å skjønne hvorfor.

Du lurer kanskje:

Hvor vanskelig er det å lage råkost som smaker friskt eller å servere poteter som ikke er vasne og smakløse?

Skal man dømme ut fra besøk på noen dusin veikroer Norge rundt er svaret: «Veldig vanskelig».

Bios er et av de få stedene som gjør de helt grunnleggende tingene riktig.

Rettene er spennende, men ikke mystiske. Og i hvert fall ikke dynget ned i en saus i håp om å skjule at råvarene er ordinære. For det er de ikke her.

Lokale leverandører sørger for kjøtt og fisk av ypperste kvalitet, det meste av grønnsakene likeså.

Med lokale, økologiske poteter innfrir de på en av de mange små detaljene som i sum gjør en veldig stor forskjell.

SALTMAT: Knallgodt saltkjøtt fra lokale matprodusenter.

Legg til at servicen er utmerket, parkeringsforholdene fine og prisene lave.

Anbefales!

(Testet av Motor juni 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)