MÅ KANSKJE FIKSES: Saltstrødde vinterveier skaper trøbbel for bolter brukt på enkelte Model S-biler produsert før april 2016. Foto: Tesla Motors
MÅ KANSKJE FIKSES: Saltstrødde vinterveier skaper trøbbel for bolter brukt på enkelte Model S-biler produsert før april 2016. Foto: Tesla Motors

Frykter bolter kan ruste:

Tesla kaller tilbake 123 000 Model S-biler

Tesla tilbakekaller 123 000 biler av typen Model S produsert før april 2016 fordi det er oppdaget at bilene har bolter som kan ruste på saltstrødde veier.

Publisert Sist oppdatert

Det er frykt for at servostyringen kan påvirkes når boltene ruster, men Tesla Motors sier at det ikke er registrert noen skader eller ulykker på grunn av dette. Bilene skal fortsatt kunne styres hvis en slik feil oppstår, men servofunksjonen vil være langt dårligere enn den skal.

Feilen ved boltene ble oppdaget på et verksted i Canada. I følge Tesla kan svakheten gjelde for 0,02 prosent av de bilene som nå kalles inn.

Det er den største tilbakekallingen selskapet har gjort noensinne, men det er en underleverandør som må dekke kostnadene ved reparasjonene som alle eiere av de aktuelle bilene nå får varsel om.

Les også: Har du lurt på hvorfor Tesla gir deg gratis internett i bilen?

Tilbakekallingen kommer etter en utfordrende periode for selskapet.

Kredittrating-byrået Moody nedgraderte nylig selskapets kredittrating, hvilket blåste nytt liv i bekymringene om selskapets finansielle styrke. Tesla har rast på børsen og mistet nesten en fjerdedel av sin markedsverdi i løpet av de siste tre ukene.

Samtidig har amerikanske myndigheter startet gransking av en dødsulykke i California, der en Tesla smalt rett inn i midtrabatten og tok fyr. Det er usikkerhet om hvorvidt bilens autopilot var i bruk da ulykken skjedde.

Les også: Se filmen fra vår test av Tesla Model 3