REDNINGEN? Den nye Model 3 som lanseres i sommer, skal gi Tesla innpass i massemarkedet. Foto: Tesla Motor
REDNINGEN? Den nye Model 3 som lanseres i sommer, skal gi Tesla innpass i massemarkedet. Foto: Tesla Motor

Ledende investor advarer mot Tesla

– Tesla-jubel likner på dotcom-boblen

Tesla-aksjene stiger til stadig nye høyder, men nå advarer en av USAs mest kjente investorer. – Entusiasmen for Tesla minner om dotcom-boblen, sier David Einhorn.

Publisert Sist oppdatert

– Som da dotcom-markedet krasjet i 2000 avviser man de konvensjonelle evalueringsmetodene for aksjer som tilsynelatende bare kan gå én vei: Oppover. Vi vet ikke når disse aksjeboblene kommer til å sprekke, men det kommer de til å gjøre på et tidspunkt, sier Einhorn, en svært innflytelsesrik investor og hedgefond-forvalter som har bygget opp en formue på 13,5 milliarder kroner.

Les også: Så mye er Tesla verdt

Han har flere ganger kritisert verdisettingen av Tesla, som har steget mer enn 50 prosent det siste året og nå har den høyeste børsverdien av alle de amerikanske bilselskapene.

– Nå er investorene hypnotisert av Tesla-sjef Elon Musk. Vi er skeptiske til deres løfte om at de skal kunne masseprodusere Model 3 i det antallet og med de marginene som dagens markedsverdi er basert på, sier Einhorn.

Nye dekk i sommer? Vi har gjort Norges største sommerdekk-test

Tesla rapportere kvartalstall onsdag, og annonserte noe større tap enn ventet. Selskapet sa samtidig at de er likt med tidsplanen om produksjonsstart av Model 3 i juli. Planen er produksjon av 500.000 biler i 2018, opp fra 84.000 i fjor.

– Vi vil produsere 5000 biler i uka en gang i 2017, og øke til 10.000 pr uke i 2018, sier Elon Musk.

Selskapet har hatt en salgsvekst av Model S og Model X på 69 prosent i første kvartal sammenliknet med 2016-tallene, og er i rute med et salgsmål på 50.000 biler i første halvår 2017.

Tesla har satt et mål om å selge en million biler i 2020, som er en tiendedel av det antallet biler GM produserte i 2016…

Mann eller kvinne? Gjett hvem som velger Tesla!