KOMMER STRAKS: 28. juli leveres de første Tesla Model 3. Foto: Tesla Motor
KOMMER STRAKS: 28. juli leveres de første Tesla Model 3. Foto: Tesla Motor

Nå har Tesla fått klarsignal:

Slik blir Tesla Model 3

Nå er Tesla klar! 28. juli leveres de 30 første bilene av Model 3, modellen som skal gi elbilpioneren fotfeste i massemarkedet.

Publisert Sist oppdatert

De kjente detaljene om bilen blir stadig flere:

Tesla Model 3 vil få en rekkevidde på ca 35 mil på én lading, vil bruke ca seks sekunder fra 0 til 100, og ha samme type dørhåndtak som Model X.

Og, ja: Infoskjermen er stadig massiv (15 tommer), men til forskjell fra Model S og X vil skjermen på Model 3 være horisontal.

Fargevalgene er rød, svart, grå metallic eller sølv.

Les også: Se vår test av fire populære elbiler 

Tesla-gründer Elon Musk tvitret mandag at modellen nå har fått endelig godkjennelse fra myndighetene, to uker før skjema, og at produksjonen nå gradvis vil oppskaleres:

1500 biler skal produseres i september, mens selskapet håper å kunne levere 20.000 biler i måneden fra desember.

Beskjeden fra Musk kommer samme dag som de tre store etablerte bilprodusentene i USA, GM, Ford og Fiat Chrysler, alle rapporterte om kraftig nedgang i salget (ca 5 prosent ned sammenliknet med juni i 2016).

Les også: Rekordtall for elbil i Norge

Teslas evne til å få Model 3 i produksjon er av mange vurdert som make-or-break for selskapet. Med en utsalgspris rundt 35.000 dollar (ca 292.000 kroner) vil Model 3 bringe et helt nytt kundesegment inn i Tesla-familien.

Og det er ikke tvil om at forventningene er store: Mer enn 400.000 biler ble forhåndsbestilt da selskapet åpnet for reservasjoner i mars.

Les også: Fullt kaos om elbil-parkering