NY OG STERKERE: Årets Octavia RS 245 har 15 hestekrefter mer enn forrige modell.
NY OG STERKERE: Årets Octavia RS 245 har 15 hestekrefter mer enn forrige modell.

NY SKODA I VÅR

Skoda slipper kraftigere Octavia

Skoda Octavia RS 245 kommer i ny drakt i vår. Med 245 hester er det den kraftigste Octavia-modellen noensinne.

Publisert Sist oppdatert

Den forrige Octavia RS hadde 230 hester.

Et sporty utvendig utseendet matches inne med alcantara sportsseter, fotbrønn i svart utførelse og aluminiumspedaler. Bilen vil leveres med multifunksjonsratt i perforert skinn med girhendler (for biler med DSG).

Mye krefter, lavt forbruk
Toppmodellen har en 2-liters TSI-motor som yter 245 hestekrefter og 370 Nm under panseret. Kundene kan velge mellom en sekstrinns manuell girkasse eller, for første gang i en Octavia RS, en syvtrinns DSG-girkasse.

Fra stillestående gjør kombi-utgaven unna sprinten til 100 på 6,6 sekunder, stasjonsvognen bruker 6,7 sekunder. Akselerasjonen fra 60-100 km/t i femtegir tar 6,4 sekunder, mens tiden fra 80-120 km/t er 6,6 sekunder, heter det.

Octaviaens infotainmentsystemer har berøringsskjerm i glass med samme teknologi som man kjenner fra moderne smarttelefoner. På assistentfronten kommer nå blant annet fotgjengerassistent med nødbrems som en del av Front Assist-systemet, blindsonedetektor og manøvreringsassistent som bremser bilen så fort den oppdager en hindring.

Bilen vil blir vist frem på den internasjonale bilutstillingen i Genève som går av stabelen i mars. Prisene forventes å bli klare i løpet av april, og de første bilene kommer til Norge til sommeren.