ÅRETS BESTE: Nye Volvo XC60 fikk årets hittil høyeste score i sikkerhetstesten til Euro NCAP. Foto: Euro NCAP
ÅRETS BESTE: Nye Volvo XC60 fikk årets hittil høyeste score i sikkerhetstesten til Euro NCAP. Foto: Euro NCAP

Åtte biler i Euro NCAP-test:

Nye XC60 med høyeste sikkerhetsscore på to år

Alle de åtte bilene som var gjennom siste runde hos sikkerhetsautoriteten Euro NCAP fikk fem stjerner av fem mulige. Volvo XC60 noterte den høyeste allround-score som noen bil har fått i 2017.

Publisert Sist oppdatert

De åtte bilene som alle fikk fem stjerner i testen er Volkswagen T-Roc, Skoda Karoq, Mitsubishi Eclipse Cross, Citroën C3 Aircross, Opel Crossland X, Volkswagen Polo og Seat Arona – i tillegg til Volvo-modellen.

XC60 scoret den høyeste poengsummen som noen bil har gjort siden Volvo XC90 toppet i testen i 2015.

Du finner alle Euro NCAP-testene på denne lenken.

– Det er selvfølgelig strålende å se selskaper som Volvo levere biler som får nesten maksimal score på deler av vår test. Neste år vil vi se nye tester med tøffere krav for å oppnå fem stjerner. Det er storselgerne i massemarkedet som virkelig vil påvirke trafikksikkerheten, og produsenter som Nissan, Ford, SEAT og Volkswagen fortjener honnør når de nå viser høyteknologisk sikkerhetsutstyr også på de mindre modellene. Vi venter at Renault, som med sin Clio topper det europeiske småbilmarkedet, nå følger opp, sier Euro NCAPs generalsekretær Michiel van Ratingen.

Euro NCAP-testene er delt i fire kategorier: Sikkerhet for voksne, sikkerhet for barn, fotgjengere og sikkerhetsutstyr. Volvo scoret henholdsvis 98, 87, 76 og 95 på en skala til 100 prosent i de fire kategoriene.

Les også: Dette er den tryggeste bilen i stor Folksam-test