FÆRRE DØDE: Sju personer mistet livet på norske veier i januar, seks færre enn januar i fjor. Strekningsmåling, her fra fylkevei 170 i Akershus, er blant tiltakene som reduserer ulykkestallene. Foto: Sveinung Uddu Ystad

SJU MISTET LIVET PÅ NORSKE VEIER I JANUAR

Nest laveste dødstall på 10 år

Sju personer omkom i veitrafikkulykker på norske veier i januar, melder SSB. Det er det nest laveste dødstallet de siste 10 årene.

Publisert Sist oppdatert

Gjennomsnittstallet siste 10 år er 16 dødsofre hver januar måned, men dette har falt til 11 de siste fem årene. I fjor mistet hele 13 personer livet på norske veier.

Av de omkomne i januar i år var 5 menn og 2 kvinner. 4 var bilførere, 1 bilpassasjer, 1 fotgjenger og 1 rullestolbruker.

3 av 7 omkomne i årets første måned var i alderen 45-64 år, mens 2 var i aldersgruppen 25-44 år og 2 i aldersgruppen over 65 år. De foreløpige tallene viser at 1 person omkom i Akershus, 2 i Rogaland, 1 i Hordaland, 1 i Møre og Romsdal og 2 i Nordland.

I følge SSB-tallene ble 562 skadd i trafikken i januar, 56 flere enn gjennomsnittet de siste fem årene. De foreløpige skadde-tallene endres vanligvis når rapporteringen blir fullstendig.