NØDT TIL Å LEVERE: - Kaffe er veldig viktig for oss, sier Ørjan (i midten) hos Shell på Nesttun i Bergen. Johanne Mandujano og Christian Nesset tester svart kaffe og cappuccino. Foto: Pia Strømstad
NØDT TIL Å LEVERE: - Kaffe er veldig viktig for oss, sier Ørjan (i midten) hos Shell på Nesttun i Bergen. Johanne Mandujano og Christian Nesset tester svart kaffe og cappuccino. Foto: Pia Strømstad

Kaffetest: Shell

«Så tynn at det smaker mest vann med hint av kaffe»

Her er baristaenes dom over kaffen hos Shell.

Publisert Sist oppdatert

Her er fakta om kaffetilbudet hos Shell:

  • Kaffeavtale 199 kroner med oblat på egen kopp, 249 kroner med Shell-kopp.
  • Alle sorter kaffe koster 26 kroner per kopp.
  • Kaffe fra Evergood.
  • Fersk H-melk.
  • Kaffemeny med svart kaffe, americano, cappuccino, caffe latte, caffe mocca, cortado, espresso, macchiato, espresso, varm sjokolade og te.

Dette mener ekspertene:

SVART KAFFE

Dette er den kaffen som har mest sødme, og det er positivt. Det er en kaffe som er lett å drikke, men det er først og fremst fordi den er lite bitter og helt anonym. Den har lite aroma og er litt for varm. Kaffen har trukket altfor lite, og da blir det vannete. Det er en enkel kaffe, men ikke en kvalitetskaffe.

3/10 Så tynn at det smaker mest vann med hint av kaffe.

CAPPUCCINO

Det er positivt med ordentlig H-melk, men melken er altfor varm. Du får nesten sånn pizzafølelse i ganen. Skummet er tørt og porøst, og denne ville aldri ha sluppet gjennom hos noen av oss. Når melken er for varm, blir kaffen anonym, og det smaker bare varm melk. Selv om vi rører, blir skummet liggende på toppen, og under skummet smaker det bare vannete kaffe.

2/10 Ganske ille, ingen god smaksopplevelse.

ESPRESSO

Kenans vurdering:
6/10 Ikke særlig god. 

Dette sier Shell:

– Kvaliteten på kaffebønnene er viktig for oss, og det er viktig at vi serverer kaffe som er tilpasset norske ganer, sier Hæge Vagle, kategorisjef mat og drikke, Shell/ST1 Norge AS.

Shell bruker Evergood kaffe, rød til vanlig svart kaffe og Gran Roberta espresso til espresso og melkedrikkene.

– Senest i desember 2016 var vi sammen med maskinleverandøren Primulator og Joh. Johannsons egne kaffespesialister for å sikre at kaffen smaker fantastisk. Vi var opptatt av at kaffen ikke skulle være utvannet og justerte ned vannmengden. Derfor er jeg litt overrasket over at baristaene beskriver kaffen hos Shell som vannete. Det tar minst 20 sekunder å lage en kaffe hos oss. Bønnene kvernes, og vannet skal gå gjennom kaffen på riktig tid. En barista vil naturligvis bruke lenger tid på å trekke kaffen, men maskinene vi bruker er avanserte nettopp for å få til noe av det samme og for å gi god kvalitetskaffe. Derfor investerer vi i gode maskiner og bruker hele bønner, ikke ferdigmalt kaffe, understreker Hæge Vagle.

– Vi er kjent for å ha god kaffe, men vi skal ta resultatet til oss og sjekke opp mot våre egne fagfolk. For vi kan alltid bli bedre.

Dette sier ekspertene om kaffen hos Esso og Circle K.