PRISSJOKK: Mandag ble det kjent at prisen på Opel Ampera-e øker med ytterligere 45 000 kroner. – Det store spørsmålet er nå hvor mange kunder som kansellerer kontrakten, medgir Opel Norges informasjonssjef Stein Pettersen overfor Motor. Foto: Opel
PRISSJOKK: Mandag ble det kjent at prisen på Opel Ampera-e øker med ytterligere 45 000 kroner. – Det store spørsmålet er nå hvor mange kunder som kansellerer kontrakten, medgir Opel Norges informasjonssjef Stein Pettersen overfor Motor. Foto: Opel

Problemene fortsetter for Opel Ampera-e:

Så mye øker prisen – også for inngåtte kontrakter

Prisen på Opel Ampera-e stiger kraftig – også for alle kundene som har inngått kontrakt, men ikke fått bilen ennå. – Vi forventer at kundene blir både forbannet, skuffet og irritert, sier Opels informasjonssjef.

Publisert Sist oppdatert

På ett år har startprisen på Opels helelektriske bil Ampera-e steget fra 290 000 kroner til 350 000 kroner pluss leveringsomkostninger. Det er en prisøkning på hele 60 000 kroner – eller 21 prosent.

I mai varslet Opel om en prisøkning på 15 000 kroner.

Mandag ble det kjent at prisen øker med ytterligere 45 000 kroner.

– Det store spørsmålet er nå hvor mange kunder som kansellerer kontrakten, medgir Opel Norges informasjonssjef Stein Pettersen overfor Motor.

Les også: Motors test av Opel Ampera-e

Én måneds frist

Det som alle trodde skulle bli en gigantisk suksess for Opel, er i ferd med å bli en skikkelig nedtur. Opel Norge forventer at kundene både blir forbannet, skuffet og irritert.

– Vi anbefaler våre forhandlere å gi kundene en frist på én måned til å kansellere kontrakten. De fleste forhandlerne vil være pragmatiske, og godta kanselleringer inntil produksjonsstart, sier Pettersen.

– Bilen er for billig

Norges største Opel-forhandler, Sven Kvia på Jæren, har skrevet 400-500 kontrakter på Ampera-e inntil salget ble stanset tidligere i høst. Bare i underkant av 100 er så langt levert. Salgssjef Ken Arvid Risa håper de fleste som ikke har fått bilen, velger å bli stående ved kontrakten.

– Personlig synes jeg Ampera er for billig, og jeg tror bilen tåler denne prisøkningen. Kundene får mye bil for pengene, sier Risa til Motor.

Opel Norge håper på få kanselleringer.

– Også i vår, da prisen økte med 15 000 kroner, kunne kundene kansellere kontrakten. Men få kunder gjorde det, hevder informasjonssjef Stein Pettersen.

Les også: Så langt kan du kjøre med Opel Ampera-e

Levering fastsatt

Det har vært mye frem og tilbake med Ampera-prisene. Først ble det anslått 330 000 kroner, deretter 290 000, og nå er ny pris bekreftet å bli fra 350 000 kroner.

Årsaken til den kraftige prisøkningen er salget av Opel fra General Motor til PSA, som har gitt endrede betingelser.

Men selv om det blir kraftig prisøkning, får i hvert fall de fleste kundene som beholder kontrakten nå vite når de får bilen.

Biler som skal produseres i 2018 har fått produksjonsmåned, og biler som skal produseres i 2019 har fått produksjonskvartal.

Video test Opel Ampera-e