Luksustoget Rovos Rail tar oss til Victoriafallene.
Luksustoget Rovos Rail tar oss til Victoriafallene.

25. oktober–7. november 2016

Rovos Rail - med luksustog gjennom Sør-Afrika

Bare fire plasser igjen! En reise med praktfulle Rovos Rail er en opplevelse for livet. Luksustoget tar oss fra Sør-Afrika til Victoriafallene, før vi returnerer til Cape Town og opplever vindistriktet og Kapp det Gode Håp.

Publisert Sist oppdatert

25. oktober–7. november 2016
Dette er ett av verdens mest legendariske luksustog hvor hver kupé har eget bad med toalett. I vognen er det maksimalt tre kupeer som er lekkert utstyrt. I spisevognen, der man gjerne skifter før middag, er det slanke søyler og et elegant interiør til minne om en svunnen tid! Og når man først har gått over den røde løperen på stasjonen, er alt gratis. Mat, drikke og klesvask, selv sigarer er inkludert. Utflukter og inngangspenger også selvfølgelig.

Rovos Rail er en opplevelse. I spisevognen kler man seg gjerne om til middag.
Rovos Rail er en opplevelse. I spisevognen kler man seg gjerne om til middag.

Den tre netters eventyrreisen med Rovos Rail fortsetter reisen til sagnomsuste Cape Town og vindistriktene utenfor Kappstaden. Det blir besøk til vingårder, Kapp det gode håp og mye, mye mer.

Tirsdag 25. oktober: Oslo–Johannesburg
Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo Lufthavn Gardermoen Avreise kl. 15.05 med SAS til London. Videre med South African Airways til Johannesburg hvor vi lander neste dag.

Onsdag 26. oktober: Pretoria

Vi lander kl. 07.00 i Johannesburg, senteret for Sør-Afrikas gullproduksjon og med den berømte bydelen Soweto fra kampen mot apartheid. Vi drar fra flyplassen til Pretoria. Her får vi en rundtur i boernes gamle hovedstad med mange interessante monumenter og bygninger, før vi spiser samlet lunsj.
Deretter sjekker vi inn på vårt hyggelige hotell, City Lodge Courtyard Arcadia.

Torsdag 27. oktober: Rovos Rail–gjennom Sør-Afrika

Vi forlater hotellet og kjører til Rovos Rails private terminal i Pretoria. Kl. 09.30 starter vår reise. Vi spiser lunsj om bord på toget mens det går gjennom gulldistriktene ved Johannesburg. Middagen serveres mens toget er underveis til Mafikeng, grensen til Botswana, hvor vi går gjennom formalitetene ved grensekryssingen. Her tilbringer vi også natten. 

Fredag 28. oktober: Rovos Rail – gjennom Botswana
I formiddag går toget gjennom Botswanas hovedstad Gaborone, og ved lunsjtider ruller vi gjennom det østlige Botswana. Om ettermiddagen hygger vi oss på engelsk manér med ettermiddagste og fortsetter å suge til oss inntrykkene utenfor vinduene.
Middagen serveres mens vi er underveis til Plumtree, der vi krysser grensen til Zimbabwe. Om natten stanser vi i byen Mpopoma. 

I Hwange nasjonalpark opplever vi dyrelivet tett på.
I Hwange nasjonalpark opplever vi dyrelivet tett på.

Lørdag 29. oktober: Rovos Rail – gjennom Zimbabwe

Vi nyter frokosten idet toget langsomt drar i gang fra stasjonen i Mpopoma.
Nå går ferden gjennom nasjonalparken Hwanges østlige utkant.
For jernbaneentusiaster er det verd å legge merke til at toget nå går rett frem – i løpet av 114 kilometer finnes det ikke så mye som en sving, ikke solslyng engang!
Ved ankomst Kennedy blir det safari ved The Hide i solnedgangen. På dette tidspunktet begynner de ville dyrene å streife for  å finne mat og vann. Vi koser oss med middag mens toget går mot Thompson’s Junction, der det stanser for overnatting om bord.

Vi ankommer Victoriafallene med Rovos Rail.
Vi ankommer Victoriafallene med Rovos Rail.

Søndag 30. oktober: Ankomst Victoriafallene

Vi drar fra Thompson’s mot Victoriafallene, reisens mål, og ankommer kl.10.00. Fallene har fått sitt navn etter dronning Victoria (regent 1837-1901).
Fossen har sin sterkeste vannføring etter regntiden (norsk senvinter/vår), og det høyeste fallet er 108 meter. På lokalspråket heter fallene «røyken som tordner».
Victoriafallene er en del av Zambezivassdraget og danner grensen mellom Zaire og Zimbabwe. Det finnes, som før nevnt, en rekke aktiviteter her, hvis man har tid og har lyst på litt spenning. Vi får en guidet tur ved fallene og besøker et håndverksmarked. Lunsj på egen hånd.
Sen ettermiddag skal vi på solnedgangscruise på Zambezi-elven, der vi får servert drinker og snacks på Signaturdekk.
Vårt hotell, Victoria Falls hotell, er en opplevelse i seg selv – her er det en duft av kolonitid og imperium! 

Mandag 31. oktober: Victoriafallene – Kappstadens vinområder
Vi kan slappe av ved svømmebassenget på hotellet et par timer, før vi drar med buss til flyplassen.
Flyet vårt går kl. 13.10 via Johannesburg til Cape Town, hvor vi ankommer kl. 19.50. Her venter buss og lokalguide som tar oss til Protea Dorpshuis Hotel, som ligger i hjertet av Cape Winelands. Dette er et elegant, viktoriansk boutique hotell. Hotellet har restaurant, spa og utendørs svømmebasseng. Middag på egenhånd eller sammen med reiseleder. 

Tirsdag 1. november: Vinområdene – Cape Town
Heldagsutflukt til Kapp-provinsens vinmarker, der det produseres vin av ypperste kvalitet. Her ligger det mange gamle, vakre vingårder i Cape Dutch stil. Vi får se flere vinkjellere og smake på vin, og på en vingård får vi også servert lunsj. I løpet av lunsjen blir det vinsmaking. Deretter blir det smaksprøver på sørafrikansk brandy, som kan være meget bra.
Vi forlater vinområdene og kjører til Cape Town hvor vi sjekker inn på Commodore Hotel som er et hyggelig førsteklassehotell som ligger fint til i Victoria & Alfred Waterfront-området med gangavstand til butikker og restauranter.
Victoria & Alfred Waterfront-området, som ligge i gangavstand fra vårt hotell, byr på et stort utvalg av butikker, gallerier, restauranter, barer og kafeer. 

Onsdag 2. november: Cape Town

Halvdags byrundtur med besøk på Table Mountain. Fjellet har fått navnet fordi toppen er flat – som et bord!
Dagen og kvelden har dere til egen disposisjon. Opplev byen og The Waterfront. Reiseleder gir tips og råd om hva dere kan gjøre. 

Torsdag 3. november: Kapp det gode håp
Heldagsutflukt til Kapp det gode håp, en dramatisk utseende klippe. Den er imidlertid ikke Afrikas sørligste punkt – det ligger lenger øst, men det er her Det indiske hav møter Atlanterhavet. Underveis stanser vi for lunsj.
Kvelden er fri til å oppsøke restauranter eller kafeer som det finnes mange av i området rett ved hotellet. 

Nelson Mandela satt fengslet i 17 år på Robben Island, før han ble Sør-Afrikas leder.
Nelson Mandela satt fengslet i 17 år på Robben Island, før han ble Sør-Afrikas leder.

Fredag 4. november: Cape Town

I dag skal vi møte lokalbefolkningen og se hvordan de lever. Blant annet ved besøk på en skole. Deler av bybefolkningen lever under de usleste forhold, men det er også en svart middelklasse.Vi møter mennesker i en «shanty town» og får vite hvordan de har det i det nye Sør-Afrika. Lunsj på Bo Kaap restaurant inkludert.
Valgfri tur til Robben Island, hvor Nelson Mandela satt fengslet i 17 år før han ble løslatt og ble det frie Sør-Afrikas første leder. Omviserne er politiske fanger fra den tiden, og de gir et gripende vitnesbyrd om apartheidtidens brutale undertrykkelse av majoriteten av befolkningen i landet. 

Lørdag 5. november: Cape Town
Dagen til egen disposisjon. Her er det masse å ta seg til. Dra på shopping eller utflukter, besøk markeder, museer eller gallerier.
Om kvelden møtes vi til avskjedsmiddag på Aubergine restaurant. 

Søndag 6. november: Cape Town – Oslo
Dere kan nyte de siste solstrålene ved svømmebassenget om formiddagen. Vårt South African Airways fly har avgang kl. 17.05. Vi flyr via Johannesburg til London og videre til Oslo med SAS. Ankomst neste dag. 

Mandag 7. november: Ankomst Oslo
Ankomst Oslo kl. 13.30.

Hotel Victoria Falls 5*
Ett av verdens klassiske hoteller og medlem av Leading Hotels of the World. Hotellet ligger flott til med fin utsikt til Victoriafallene, og det går en sti fra hotellet til fallene, kun 10 minutters gange.
Hotellet ble bygget i 1904 som overnatting for dem som jobbet på jernbanen. I dag består hotellet av 161 rom og suiter. Alle rommene er renovert, det er høyt under taket, og rommene er store med masse naturlig lys.
Hotellet har tre restauranter, en bar og et flott svømmebasseng i hagen. Gratis Wi-Fi. 

Pris for NAF-medlemmer med avreise fra Oslo
Pullmann suite + hoteller som beskrevet i programmet
Kr 42 670 per person i dobbeltrom
Enkeltrom kr 58 180 

Deluxe suite + hoteller som beskrevet i programmet
Kr 49 480 per person i dobbeltrom
Enkeltrom kr 68 350 

Alt dette er inkludert:
• Fly Oslo-Johannesburg og Cape Town – Oslo
• Fly Victoria Falls – Cape Town
• Alle flyskatter, kr 5113 (per 10. januar 2016)
• 3 dager/2 netter på Rovos Rail i valgt kupékategori
• 1 natt på City Lodge Courtyard Arcadia e.l., Pretoria
• 1 natt på Hotel Victoria Falls, Victoria Falls
• 1 natt på Protea Dorpshuis i vindistriktet
• 5 netter på Commodore Hotel e.l., Cape Town
• Full pensjon om bord på Rovos Rail
• Frokost alle andre dager
• Avskjedsmiddag
• Byrundtur i Pretoria og Cape Town (inkludert Table Mountain billett)
• Guidet tur til Victoriafallene inkl. nasjonalparkavgift
• Solnedgangscruise med drikke og snacks
• Tur til Håndverksmarkedet i Victoria Falls
• Heldagstur til vinområdene med lunsj og vin- og brandysmaking
• Heldagstur til Kapp det gode håp med lunsj
• Townshiptur i Cape Town med lunsj
• All transport mellom flyplass og hoteller/tog
• Porterservice inkludert på flyplasser og på hoteller
• Tips ved alle måltider
• Vista Travels adm. dir Tove Voss vil være reiseleder på denne reisen. 

Ikke inkludert:
• Måltider utover det som er nevnt i program
• Drikke
• Tips til sjåfører og lokale guider
• Reise- og avbestillingsforsikring

For påmelding og informasjon, ta kontakt med 
Visa Travel
Telefon 21 99 56 00
[email protected]

Kartet viser reiseruten for Rovos Rail, fra Pretoria i Sør-Afrika, via Botswana og til Victoria Falls på grensen mellom Zimbabwe og Zambia.
Kartet viser reiseruten for Rovos Rail, fra Pretoria i Sør-Afrika, via Botswana og til Victoria Falls på grensen mellom Zimbabwe og Zambia.

Bestilling og betaling
Etter bestilling av reisen vil du motta en bekreftelse med oversikt over hva du har bestilt. For at reisen skal være bindende må et depositum på 10% av reisens pris være innbetalt senest en uke etter mottatt faktura.
Restbeløpet forfaller til betaling 60 dager før avreise. Er det mindre enn 60 dager til avreise ved bestilling forfaller hele beløpet til betaling med en gang.
Det er viktig å kontrollere at billetter og reisedokumenter er i samsvar med bestillingen og at navn på reisende stemmer med hva som står i passet. Oppdager du feil, vennligst kontakt oss med en gang.
Vi sender billetter og øvrige reisedokumenter, mer informasjon om reisen samt oppdatert reiseprogram to til tre uker før avreise. Reisedokumentene sendes per vanlig post. 

Avbestillingsregler
Hvis du må avbestille reisen må du straks ta kontakt med oss. Avbestillingen må være skriftlig. Ved sykdom med legeattest, eller ved dødsfall i nærmeste familie og ved ulykker, vil ditt forsikringsselskap refundere innbetalt beløp. 

Avbestillingsgebyrer
Under følger våre generelle avbestillingsgebyrer. Disse gjelder så lenge ikke annet er oppgitt i ditt reiseprogram.

  • Mer enn 60 dager før avreise: 5% av reisens pris
  • 60-31 dager før avreise: 25% av reisens pris
  • Under 30 dager: Ingen refusjon

 Reise- og avbestillingsforsikring
Som reisende er du selv ansvarlig for å tegne nødvendige forsikringer. Alle reisende må ha reiseforsikring. Det anbefales også å tegne Avbestillingsforsikring i tillegg til Reiseforsikringen. Mange har ofte dette inkludert i sin vanlige forsikring.
Avbestillings- og Reiseforsikring kan også kjøpes av Vista Travel, og må kjøpes samtidig med reisen. Vi har utarbeidet en standard forsikringsavtale med Gouda Reiseforsikring.

Forbehold
Pris er basert på valutakurs per 1. desember 2015.
Med forbehold om trykkfeil, endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valutakurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over. En eventuell prisforhøyelse skal varsles deg som kunde senest 30 dager før avreise.

Pass og visum
Gjester er selv ansvarlig for å ha gyldig pass og eventuelle visum. Passet skal være gyldig i seks måneder fra hjemreisedato fra reisemålet. Alle lands pass- og visumregler kan ses på Utenriksdepartementets side om reiseinformasjon
På våre gruppeturer til land som krever visum, som Russland, er Vista Travel behjelpelige med å skaffe visum. Vi har ikke erstatningsansvar for gjester som ikke har gyldig pass. Sjekk passet ditt i god tid, da det kan være kø ved passkontoret.

Reiseleder
Vista Travel har norske reiseledere med på sine gruppeturer. Reiselederen møter gruppen, om ikke annet er oppgitt, på Gardermoen. Han eller hun vil forestå deler eller all guiding på turen, eventuelt oversette fra lokale guider ved behov. 

Generelt
Vista Travel tilbyr reiser av ulike lengder og innhold. Noen reiser er mer fysisk krevende enn andre. Les reiseprogrammet nøye, og kontakt oss gjerne om du er usikker på om dette er en tur for deg. Det forutsettes, så lenge ikke annet er oppgitt, at du kan følge gruppen og håndtere din egen bagasje.
Du finner «Alminnelige vilkår for pakkereiser» på våre nettsider under «Verdt å vite». Dette er grunnlaget for dine rettigheter som reisende.
Vista Travel har stilt garanti til Reisegarantifondet. Vi er også medlem av Norsk Reisebransjeforening, noe som sikrer deg seriøsitet og erstatning hvis noe skulle være feil ved våre produkter. Se alltid etter RGF-logo når du kjøper en pakkereise!

God tur!