FRISKT: Luksusmerket Rolls-Royce har tatt seg friheter på fargefronten.
FRISKT: Luksusmerket Rolls-Royce har tatt seg friheter på fargefronten.

Fargebrudd fra Rolls-Royce:

Begynner å bli lei av fargen på Rolls-Roycen din?

Ikke noe er som litt sukker på bløtkokt egg, eller ketchup til lutefisken. Det måtte eventuelt være neon-farge i lakken på den nye Rolls-Roycen.

Publisert Sist oppdatert

Fargevalget på en ny Rolls-Royce volder ingen kvaler for de fleste av oss, men la oss si at du fikk sju rette i lotto så mange ganger at du kunne ta en tur i den gjeveste bilbutikken:

Skulle din nye Rolls være svart, signalrød, knallblå eller limegrønn?

Rolls-Royce har faktisk gjort dét valget mulig. Det er Black Badge-modellene av Dawn, Wraith og Cullinan som nå kommer i hver sin gilde farge, trolig inspirert av merkets pastell-kolleksjon fra 2019.

Den var, som det heter i disse kretser, «highly successful».

Ikke fra Lady-katalogen

Rolls-Royce har ikke hentet fargeinspirasjonen fra hvor som helst, men opplyser i en pressemelding:

  • Wraith Black Badge kommer i «Lime Rock Green», inspirert av fargen til en australsk trefrosk som Rolls-Royce sin lakkspesialist Sami Coultas kommer over på en tur nord for Sydney.
  • Dawn Black Badge blir tilgjengelig i «Eagle Rock Red», som de fleste tør kjenne fra blomsten på den eviggrønne Ōhi‘a lehua-planten på Hawaii.
  • Cullinan-modellen kommer i en blåfarge lik den eksotiske sommerfuglen Rhetus periander, som stort sett bare er å finne i sør- og mellom-Amerika.

Men det er selvfølgelig ikke slik at det kommer til å rulle fargerike Rolls-er i hopetall i vårt nærmiljø. Det skal bare lages fire eksemplarer av hver modellfarge, og bilene er primært rettet mot det amerikanske markedet.