NY OG SPENNENDE: Et nytt og spennende utseende skal få kundene til å velge nye Peugeot 508. Den nye bilen vil få tydelige design-elementer fra konseptbilen Instinct. Foto: Peugeot
NY OG SPENNENDE: Et nytt og spennende utseende skal få kundene til å velge nye Peugeot 508. Den nye bilen vil få tydelige design-elementer fra konseptbilen Instinct. Foto: Peugeot

Kommer til Norge i høst:

Denne Peugeot'en blir en stjerne

Med ny, spennende design og avansert teknologi kommer nye Peugeot 508 til å bli en av de store stjernene på bilutstillingen i Genève i begynnelsen av mars. Til Norge kommer ikke bilen før etter sommerferien.

Publisert Sist oppdatert

På den samme bilutstillingen i fjor viste Peugeot fram konseptbilen Instinct. Den har et utsende som skiller den tydelig fra dagens 508, som kom på markedet i 2011. Det er ventet at nye 508 får mye av denne designen.

Noe nytt og spennende må også til dersom bilen skal bli en suksess.

Det vet nok de hos Peugeot, når de nå har tatt den endelige avgjørelsen om hvordan bilen skal se ut.

Les også: Peugeot i den ekstreme vinterbiltesten

For det første har salget av sedaner og stasjonsvogner i denne klassen gått kraftig ned i hele Europa. Folk kjøper heller SUV-er.

Dessuten skal 508 slåss mot sterke konkurrenter som VW Passat, Ford Mondeo og Opel Insignia om den resterende delen av kundene i dette segmentet.

Peugeot har ennå ikke avslørt hva som finnes av ny teknologi i 508, men det som er klart er at den bygges på en ny plattform som deles med blant annet 3008.

Interiøret i bilen blir mer tradisjonelt enn det som ble vist i konseptbilen Instinct.

Les også: SUV-trendene på Genève-utstillingen

PSA-sjef Carlos Taveres har tidligere fortalt at den nye bilen både vil få automatisk styring og bremsing. Det vil si at den blant annet automatisk skal kunne følge bilen foran i en kø.

I tillegg vet vi at Peugeot har et ladbart hybriddrivverk klart i 2019.

At nye 508 også kommer som ladbar hybrid neste år anser vi som sikkert.

I tillegg kommer den som stasjonsvogn. Den vises på bilutstillingen i Paris til høsten.