EN ATTRAKSJON: Hotel Budir, helt vest i ødemarka ute på Snæfellsnes, har legendestatus blant Islands bedre hoteller. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen
EN ATTRAKSJON: Hotel Budir, helt vest i ødemarka ute på Snæfellsnes, har legendestatus blant Islands bedre hoteller. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen

Bilferie Island: Overnattingstips

På Island bor du på en herlig blanding av hoteller og overnattingssteder

Jen og Jacob reiste helt fra Nebraska i USA for å gifte seg i Islands eldste trekirke og feire bryllup på Budir, en legende blant hotellene på Sagaøya.

Publisert Sist oppdatert

Helt ytterst på Vesturland ligger Snæfellsjökull. Landskapet er staselig, og på sørsida kan du stoppe på en attraksjon for å overnatte. Midt ute i huttiheita ligger nemlig Hotel Búdir som  var veldig populært blant notabiliteter som besøkte øya på 80- og 90-tallet. 

Hotel Búdir er tradisjon og modernitet i en lekker kombinasjon, god mat, og veldig hyggelig betjening. Rommene koster fra ca. 1400 NOK, og enkelte av dem er små.

Hotellet ligger vegg i vegg med Islands eldste kirke fra 1848 og er helt klart et godt valg for spesielle anledninger. Selv om man ikke reiser så langt som fra Nebraska. 

SI JA: Jen Stickland og Jacob Buchholz reiste fra USA til Sagaøya for å gifte seg akkurat her. 
SI JA: Jen Stickland og Jacob Buchholz reiste fra USA til Sagaøya for å gifte seg akkurat her. 

På rundturen vår rundt øya besøkte vi ellers disse overnattingsstedene:

Nede i sørøst er det langt mellom overnattingsperlene. Vi stoppet i Höfn og tok inn på Höfn Inn Guesthouse (standardrom koster ca. 1100 NOK, med frokost), et sted kjemisk renset for sjarm, men tilsynelatende renset for mye annet også, for det var rent og enkelt.

Les også: I England kan du bo som en greve

Byen har et utmerket spisested: Pakkhús nede i havnen, som bød på ualminnelig mørt og godt lammekjøtt.

Icelandair har en hotellkjede med et snaut dusin overnattingssteder, og vi sov godt en natt på hotellet deres nord i Akureyri (ca. 900 NOK, inkl. frokost). Nytt og moderne i stilen på rommene, selv om hotellet utvendig ser ut som en litt trist affære.

Akureyri har mange gode spisesteder, vi fikk testet et av de beste:

Rub23 (som også har en restaurant i Reykjavik). Crossover-meny, med mulighet for å velge blant om lag 10 ulike typer fisk eller kjøtt innen et bredt spekter av krydder- og mariandevarianter. Godt! Og ikke dyrt.

Kex Hostel i Reykjavik er et herlig sted for deg som er ung – i kropp og/eller sinn. Her kan du bo nesten gratis på fellesrom (opptil 12 personer), men også få enkeltrom eller dobbeltrom (ca. 600 NOK).

Noen få rom har eget bad, alle andre må i felles dusj og toalett. Fabelaktig mat (vi betalte 150 NOK for ypperlig lammeskank) og skyhøy stemning i et bar/kafé/lobby-område som antagelig er blant de kuleste i Norden.

Kvosin Hotel er en motpol til Kex i Reykjavik, både i pris og stil, men vel verdt pengene. Superlekre rom (single fra ca. 2500 NOK), utsøkt frokost, stille og rolig beliggende midt i byen (rett bak Alltinget). Se flere tips i hovedsaken under. 

Les også: Opplev Island i bil. Vi kjørte Sagaøya rundt

Ta deg en sykkeltur rundt byen (Reykjavik Bike Tours ligger i havna, og har gode sykler og ypperlig guide), husk å booke bord på Grillmarkadinn, og pass på å rekke et glass  topp lokalt øl i kafe-resepsjonen på Kex Hostel.