OPPRULLING: Statens vegvesen har underkjent flere hundre av bruktbilene som er solgt fra Olsen Bil i Grimstad. Foto: Elisabeth Grosvold

Biler selges fra adressen til svindelmistenkt bruktbilselger:

– Kjøp bil et annet sted!

Statens vegvesen hevder de har dokumentasjon på at det er solgt flere biler fra adressen til den svindelmistenkte bruktbilselgeren Geir Egil Olsen. – Ikke kjøp, advarer NAF.

Publisert Sist oppdatert

Bruktbilselger Geir Egil Olsen er siktet for å ha tuklet med sikkerheten på et stort antall bruktbiler. Bilene skal han ha kjøpt som bilvrak og kondemnerte biler, rettet opp – og solgt videre til intetanende bruktbilkjøpere.

Statens vegvesen har underkjent om lag halvparten av 1000 biler som de i løpet av de siste månedene har undersøkt i en storkontroll. Mange bileiere har tapt hundretusenvis av kroner.

Saken mot Geir Egil Olsen, som drev bruktbilfirmaet Olsen bil i Grimstad, har blitt så omfattende og sjokkerende at Arbeiderpartiets transportpolitiske talsmann Sverre Myrli har engasjert seg i saken.

Les også: Her er årets store vinterdekktest!

Har dokumentasjon

Samtidig skal den siktede bruktbilselgeren være involvert i bruktbilsalg igjen.

– Det skal være solgt flere biler fra hans adresse. Vi har dokumentasjon på at det skal være solgt fem-syv biler. Bilene er ikke solgt i Olsens navn, men i navnet eller firmanavnet til personer i nær slekt med han, sier Einar Eskilt, tilsynsleder i Statens vegvesen region sør.

– Hvor lenge skal dette ha pågått?

– Vi oppdaget dette for halvannen til to måneder siden.

Les også: Denne bilen er sveiset sammen av to vrak

– Ikke kjøp!

Motor har sett minst én bilannonse hvor bilen skal være fotografert på tomten til bruktbilselgerens private adresse. Telefonnummeret i annonsen er registrert på firmaet til bruktbilselgerens far.

Dagen før skal det ha vært ytterligere én annonse. Men den skal være slettet.

Vigdis Svennungsen, leder for advokatene i NAF, er overrasket over opplysningene om at bruktbilselgeren skal være involvert i bruktbilsalg igjen

– Det er egentlig helt forkastelig, dersom disse opplysningene stemmer, sier hun.

– Hva er ditt råd til bruktbilkjøpere som vurderer å kjøpe biler som selges fra Olsens adresse?

– Kjøp bil et annet sted.

Les også: Dette er elbilene som kommer i 2018

Kan ikke nekte

Statens vegvesen har ikke mulighet for å nekte Olsen å selge biler.

– Vi har vært på tilsyn hjemme hos han, men ikke funnet grunnlag for å kunne nekte bilsalg fra hans adresse, sier Eskilt.

I et forum på Facebook uttrykker flere tidligere kunder av bruktbilselger Geir Egil Olsen at de er sjokkert.

– Dette er helt for jævlig, sier en av dem i en tråd på Facebook.

TIL SALGS: Faksimile fra finn.no

HJEMME HOS: Denne bruktbilen skal være fotografert på privateiendommen til Geir Egil Olsen på Rykene i Aust-Agder.

Vedgår bildelsalg

Geir Egil Olsen benekter at han nå selger bruktbiler, men vedgår at han selger bildeler.

Når han ringer tilbake på Motors oppringning, tror han åpenbart at det er en kunde han ringer til. På eget initiativ spør han om «er du interessert i delebil?»

Når han blir informert om at han snakker med Motor, sier han kort at «det er ikke ulovlig å selge bildeler». Utover det vil han ikke snakke med Motor, og henviser til sin advokat.

– Olsen opplyser at han i dag ikke er involvert i bruktbilsalg, sier advokat Lars Christian Sunde ved Advokatfirmaet Elden til Motor noen timer senere.

Advokaten har tidligere sagt at Olsen mener han heller ikke har gjort noe straffbart.