VARSLING: Den digitale nyhetstjenesten er foreløpig et pilotprosjekt knyttet til byggingen av den 7 km lange strekningen mellom Kvål og Melhus. Foto: Skjermdump fra mobiltelefon

Lanserer ny tjeneste:

Skal varsle veibygging på mobilen

Lei av å havne i kø på grunn av veiarbeid på en strekning hvor trafikken fløt greit i går? Nå lanserer Nye Veier en tjeneste som skal oppdatere deg om byggefasene i prosjektene som foregår der du kjører.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Nye Veier tester nytt varslingssystem under byggingen av E6 mellom Kvål og Melhus.

NY TJENESTE: – Nye Veier er først ute i Norge til å bruke Messenger og chatbot-teknologi som informasjonskanal for trafikknyheter, sier Linn Herredsvela, senior kommunikasjonsrådgiver i Nye Veier. Her står hun foran et flytskjema for chatboten.

Push-varsling via Messenger, digitale nyhetsbrev og aktiv bruk av sosiale medier skal gjøre det enklere for trafikanter og beboere å holde seg oppdatert i byggefasen.

– Vi ønsker å være der trafikantene er og tilby informasjon på plattformene de bruker til daglig, sier kommunikasjonsrådgiver Linn Herredsvela i Nye Veier i en pressemelding.

Veibyggingsselskapet tror god informasjonsflyt i anleggsfasen reduserer risikoen for ulykker og gjør det enklere for trafikantene å planlegge hverdagen sin. Undersøkelser viser at forutsigbarhet er viktigere for folk enn antall minutter ekstra reisetid, i følge Nye Veier,

Den digitale nyhetstjenesten er foreløpig et pilotprosjekt knyttet til byggingen av den 7 km lange strekningen mellom Kvål og Melhus. Planen er at den også skal rulles ut på de øvrige veiprosjektene til Nye Veier i Trøndelag.

Nyskapende varslingstjeneste

Fra prosjektets hjemmeside kan publikum velge å abonnere på push-varsling via Messenger, melde seg på nyhetsbrev, og følge prosjektet på Twitter.

– Vi er spente på hvordan publikum tar imot det nye tilbudet. Vi er først ute i Norge til å benytte Messenger og chatbot-teknologi som informasjonskanal for trafikknyheter, forteller Linn Herredsvela i Nye Veier.

Hun understreker at de etablerte varslingskanalene til Vegtrafikksentralen fortsatt er en viktig kilde til informasjon om akutte trafikkhendelser.

– Vi har et nært samarbeid. Den digitale nyhetstjenesten til Nye Veier skal være et supplement til den lovpålagte trafikkinformasjonen som sendes ut gjennom de etablerte kanalene til Vegtrafikksentralen, sier Herredsvela.