ELEGANT: Nye Audi A6 er mer kompakt og sporty, men er i virkeligheten større innvendig. Ved introduksjonen i juni har bilen bare to store motorer. Det gjør den dyr i Norge. Foto: Audi
ELEGANT: Nye Audi A6 er mer kompakt og sporty, men er i virkeligheten større innvendig. Ved introduksjonen i juni har bilen bare to store motorer. Det gjør den dyr i Norge. Foto: Audi

Denne bilen lærer seg vanene dine

Nye Audi A6 blir større og mer intelligent

- Vi lanserer en rekke nye modeller i 2018, og fellesnevneren er banebrytende teknologi. Ny teknologi kombinert med elektrifisering, først og fremst med kommende Audi e-tron, viser med all tydelighet at Audi posisjonerer seg godt for fremtiden, sier Elin Sinervo, direktør for Audi i Norge. Hun har store forventninger også til nye A6.

Publisert Sist oppdatert

Nye A6 sedan får sin offisielle debut på bilutstillingen i Genève neste uke.  Til høsten – trolig på bilutstillingen i Paris, kommer stasjonsvognutgaven, som så langt har vært bestselgeren i Norge.

I første omgang kommer bilen med store motorer – en V6 bensinmotor på 340 hester og en diesel på 286 hester. Prisen er ennå ikke klar, men det betyr at bilen uansett blir ganske dyr før mindre motorer dukker opp. 

Les også: Dette er de beste vinterbilene i 2018

En av de store nyhetene på A6 er at alle bilene har et såkalt mild-hybrid drivverk, med et lite batteri som blant annet lagrer bremseenergien og gjenbruker den ved behov. Ifølge Audi skal dette kunne redusere forbruket med 0,07 liter på mila.

Les også: Dette er elbilen som 15.000 nordmenn venter på

Den innvendige plassen i bilen blir som nevnt noe større, med både bedre beinplass og skulderbredde.

Mer spennende er kanskje den nye teknologien i bilen som blant annet omfatter en mengde sensorer som skal gjøre bilen såkalt «Nivå 3» selvkjørende, et informasjons- og underholdningssystem som automatisk lærer seg din smak og vaner, mulighet for å parkere bilen ved hjelp av en app på telefonen uten at du sitter bak rattet, og så videre.