ELEKTRISK I RIO: To prototyper av Nissan BladeGlider frakter journalister og VIP-gjester rundt i Rios gater under OL. Foto: Produsenten
ELEKTRISK I RIO: To prototyper av Nissan BladeGlider frakter journalister og VIP-gjester rundt i Rios gater under OL. Foto: Produsenten

Nissan kjører elektrisk i Rio

Nissans ganske spesielle konseptbil BladeGlider, som ble vist på Tokyo-utstillingen for tre år siden, har tatt steget til prototype. To kjørbare biler er bygget og de er nå å se i gatene under OL i Rio.

Publisert

Den ene av prototypene vil stå utstilt i olympiaparken, mens den andre vil transportere journalister og VIP-gjester rundt i bygatene.  Bilen har et midtstilt førersetet foran og to passasjerseter bak. BladeGlider har en elmotor på 268 hester som sørger for miljøriktig framdrift. Det betyr blant annet 0-100 km/t på under fem sekunder.

Les også: Nissan-eierne er de vennligste

Med disse prototypene viser Nissan at vi har et utvidet fokus på sin intelligent mobilitet, der kjøreglede  kombineres med miljøansvar. Nissan mener at entusiaster bør se frem til et nullutslipps fremtid og BladeGlider er en perfekt demonstrasjon av det. Den er det elektriske kjøretøyet for bil-elskere, sier Nissan-sjef Carlos Goshn.

Les også: Dette er de nye elbilene med lang rekkevidde

BladeGlider   - spesifikasjoner

Topphastighet

>190   km/t*

Akselerasjon   0-100 km/t

< 5   sekunder*

Motoreffekt

200 kW   (268 hk)

Dreiemoment

707 Nm

Vekt

1300 kg

Lengde

4300 mm

Bredde

1850 mm

Høyde

1300 mm

Akselavstand

2800 mm