BESTILL HER: Det koster deg 500 kroner hvis du blir tatt uten førerkort. Foto: Faksimile vegvesen.no
BESTILL HER: Det koster deg 500 kroner hvis du blir tatt uten førerkort. Foto: Faksimile vegvesen.no

Finner du ikke førerkortet?

Nå kan du bestille nytt førerkort på nett

Nå kan du spare deg turen til nærmeste trafikkstasjon hvis du skulle rote bort førerkortet ditt. Statens vegvesen har åpnet for bestilling av nytt førerkort på nett.

Publisert Sist oppdatert

Hvert år mottar Statens vegvesen og politiet ca. 78 000 meldinger om tapte førerkort. Før måtte du dra på trafikkstasjonen eller til politiet for å melde fra, nå kan du gjøre det enkelt på vegvesen.no, heter det i en pressemelding.

– Hvis førerkortet ditt er borte, må du melde det tapt. Om du ikke har funnet det igjen innen fire uker, kan du nå bestille nytt førerkort på nett, sier Bujar Llukaj i Statens vegvesen.

Det er ulovlig å kjøre uten å ha med førerkortet i Norge. Blir du stoppet blir det 500 kroner i gebyr.

Selv om de aller fleste kan melde førerkortet tapt på nett, er det fortsatt en del som må møte på trafikkstasjonen for å bestille nytt etter de fire ukene.

Les også: 9000 bilskilt stjeles hvert år

– Dette gjelder blant annet hvis førerkortet ditt er utstedt før 1.1.2012, du har byttet navn eller dine førerkortklasser har utløpt og må fornyes, forklarer Llukaj.

Når du melder førerkortet tapt på vegvesen.no/dinside, får du en midlertidig kjøretillatelse. Printet ut og sammen med legitimasjon er den gyldig for kjøring i Norge, Sverige, Danmark og Finland og i opptil tre måneder.

De siste årene har Statens vegvesen jobbet med å digitalisere flere av sine tjenester. I tillegg til å melde tapt førerkort, kan du blant annet også melde tapt vognkort, levere salgsmelding, bestille time til oppkjøring og finne oversikt over kjøretøyene dine på vegvesen.no/dinside.