IKKE MYE KJÆRLIGHET: Circle K skriver at kaffen er blandet med kjærlighet. Det bryr ikke jeg meg om, fleiper Christian Nesset. – Jeg er mer opptatt av nøyaktighet, og her er bønnene altfor mye brent.
IKKE MYE KJÆRLIGHET: Circle K skriver at kaffen er blandet med kjærlighet. Det bryr ikke jeg meg om, fleiper Christian Nesset. – Jeg er mer opptatt av nøyaktighet, og her er bønnene altfor mye brent.

Kaffetest: Circle K

«Lite sødme i kaffen, og den smaker nesten litt kull»

Circle K-kaffen har det beste forholdet mellom vann og kaffe, men bønnene er så brente at kaffen blir bitter, mener ekspertene.

Publisert Sist oppdatert

Dette er kaffetilbudet hos Circle K:

  • Kaffeavtale med kopp 299 kroner, eller nytt oblat til gammel kopp 249 kroner.
  • Fra 20 til 35 kroner per kopp, avhengig av type og størrelse.
  • Tilbyr svart kaffe, også med melk, cappuccino, caffe latte, caffe mocca, espresso, kakao og te.
  • Maskinen renses av seg selv underveis og renses i tillegg daglig.

Her er ekspertenes vurdering:

SVART KAFFE

Bønnene er varme og oljete, og det betyr at kaffen er for mørkt brent. Denne kaffen har det beste forholdet mellom kaffe og vann av alle i testen, men bønnene ødelegger. De er så mørkbrente at kaffen blir bitter. Kaffen gir en litt tørr følelse i munnen, nesten litt askete.

2/10 Lite sødme i kaffen, og den smaker nesten litt kull.

OLJETE BØNNER: Det hjelper ikke at kaffen traktes skikkelige når bønnene er for mørkbrente.
OLJETE BØNNER: Det hjelper ikke at kaffen traktes skikkelige når bønnene er for mørkbrente.

CAPPUCCINO

Skummet er ok, men melken er for varm, og kaffen er veldig mørkt brent med mye bitterhet. Cappuccinoen er bedre enn på Shell, men det er for lite sødme i den til å være en melkedrikk.

2/10 Melken gir normalt mye sødme, men kaffen er så bitter at den overskygger alt.

ESPRESSO

Kenans vurdering:
5/10 Litt sur på smak. 

Dette sier Circle K:

– Når baristaene trekker frem bitterhet i kaffen er det akkurat det samme vi har kommet fram til selv, sier Jeanette Amara, Senior category manager i Circle K.

– Vi stiller oss alltid spørsmålet, kan vi gjøre kaffen enda bedre? Derfor har vi allerede bestemt oss for å teste ut bønner som er medium brent for å se om ikke det er riktigere for det norske markedet. Bønnene skal testes ut på noen utvalgte stasjoner allerede i desember.

Circle K understreker at de har gått grundig til verks for å finne de riktige kaffebønnene, og de er ikke ferdige med prosessen ennå.

– Når baristaene sier at bønnene er oljete, stemmer det på en prikk, og det er også en av de tingene vi er i ferd med å se på. De bønnene vi har i dag avgir for mye olje, og da kommer bitterheten veldig frem. Særlig når kaffen blir stående i koppen. Å bytte fra mørkbrente bønner til medium brente, tror jeg vil gjøre susen.

– Drosjesjåføren i testen syntes espressoen hos Circle K var litt sur?

– Ren espresso er en utfordring. Det er vanskelig å finne en sort som er optimal for ren espresso samtidig som den skal fungere utblandet med melk. Vi kommer til å teste ut en ny sort for å se om vi kan komme nærmere en optimal espresso for begge kaffedrikkene. Den vi har i dag passer nok bedre til melkedrikker som cappuccino enn til en svart espresso, innrømmer Jeanette Amara.

Dette mente ekspertene om kaffen hos Esso og Shell.