SPANSKE SOLDAGER: Med tre hundre soldager i året, er Costa del Sol i Spania et godt sted å tilbringe vinteren. Foto: iStock
SPANSKE SOLDAGER: Med tre hundre soldager i året, er Costa del Sol i Spania et godt sted å tilbringe vinteren. Foto: iStock

3 uker langtidsferie 9. februar – 2. mars 2018

Langtidsferie på solrike Costa del Sol

Legg kalde vinterdager bak deg og nyt en av Europas mest kjente og solrike kyststrekninger med over tre hundre soldager i året. Costa del Sol er Andalucia på sitt beste med flamenco, kultur, god mat, historie og vakker natur.

Publisert

Det flotte anlegget Holiday World består av til sammen fire hoteller samlet innenfor det vakre området midt mellom Benalmádena og Fuengirola.

 

Vi skal bo på Holiday Polynesia som ligger på en høyde med flott utsikt over havet og kyststrekningen vestover mot Gibraltar, bare en spasertur unna der strandpromenaden i Fuengirola begynner. Avstanden til Fuengirola sentrum er i underkant av fem kilometer.

 

Hotellet har lyse og fine to-roms leiligheter på cirka 55 m2 med balkong, felles stue/kjøkken og separat soverom. Her har du alt du trenger for et vellykket opphold. Daglig rengjøring. Sengetøy skiftes to ganger per uke. Wi-fi og minisafe mot pristillegg.

Hotellet har buffetrestaurant, bar, liten kolonialbutikk, frisør, legetjeneste, minibank, terrasse og utendørsbasseng (ikke oppvarmet). Innendørsbassenget (oppvarmet) er en del av hotellenes spa-avdeling med treningsstudio og sauna, og er tilgjengelig mot et pristillegg.

 

Mye som skjer!

Det arrangeres quiz-kvelder, minigolf-konkurranse og reiselivsforedrag. Turmulighetene i området er mange, alt fra en rolig spasertur på strandpromenaden til vandring i fjellene.

Fem dager i uken arrangerer hotellet gratis transport til Fuengirola (El Corte Ingles) eller Benalmadena (Palomapark), og våre egne skyttelbusser kjører til nærliggende steder to til tre dager i uken.

Minst en gang under oppholdet settes det opp buss til Mijas Pueblo og Malaga sentrum.

PRISER FOR NAF-MEDLEMMER:
Pris pr. person i delt toroms leilighet, basert på to personer i leiligheten fra 11.280 til 15.130 kroner.

Pris pr. person når leiligheten brukes av kun én person fra 14.950 til 17.110 kroner.

Det er små variasjoner i størrelse på balkongene, samt beliggenhet i forhold til havutsikt og solforhold.

Prisene er basert på valutakurser pr. februar 2017.

For påmelding og mer informasjon se www.vistatravel.no. Der finner du også avbestillingsregler og øvrige reisebetingelser.

For spørsmål: e-post: [email protected] Telefon: 21995600

ALT DETTE ER INKLUDERT:

  • Direktefly Oslo–Malaga t/r med Norwegian
  • Flyskatter
  • Transport flyplassen – hotellet t/r
  • 21 netter på Holiday Polynesia
  • Middag ankomstdagen (kald anretning i leiligheten ved ankomst etter kl. 18.00)
  • Frokost, informasjonsmøte og velkomstdrink dag 2
  • Avskjedsmiddag med vin
  • Foredrag og aktiviteter
  • Transport flere ganger pr. uke til nærliggende byer/ steder.

 

Våre norske reiseledere bor på stedet under hele oppholdet. De arrangerer også utflukter til Gibraltar, Cordoba, Ronda, Nerja samt Cadiz og Jerez. Utfluktene kjøpes på stedet.

OBS. Måltider utover dem som er nevnt over, drikkevarer og reise- og avbestillings- forsikring er ikke inkludert. Det er mulig å forhåndskjøpe kuponger til frokost, lunsj og middag i hotellets buffetrestaurant.

Priser og betingelser
Holiday Polynesia
Pris pr. person i delt toroms leilighet, basert på to personer i leiligheten. (Se nærmere beskrivelse av leilighetene lenger ned på siden.)

Kategori E     kr 11 280,-
Kategori D     kr 11 660,-
Kategori C     kr 12 280,-
Kategori B     kr 12 890,-
Kategori A     kr 15 130,-

Pris pr. person når leiligheten brukes av kun én person

Kategori E     kr 14 950,-
Kategori D     kr 15 310,-
Kategori C     kr 16 150,-
Kategori B     kr 17 110,-

Det tilbys ikke enkeltrom i kategori A.

Måltider:
Det er mulig å forhåndskjøpe kuponger til frokost, lunsj og middag i hotellets buffetrestaurant:

Frokost kr 80,-
Lunsj eller middag kr 150,-
Halvpensjon (frokost og middag) kr 200,-

Pris pr. person pr. måltid. Kupongene benyttes når det passer, dvs. at ved kjøp av halvpensjon er det ikke nødvendig å benytte frokost- og middagskupongene samme dag.

Fuengirola
I løpet av drøyt 50 år har Fuengirola utviklet seg fra å være en søvnig liten fiskelandsby til å bli en levende og dynamisk kystby med gågater, tapasbarer av høy standard, utmerkede restauranter og spennende butikker. Den viktigste severdigheten er likevel den åtte kilometer lange stranden med promenaden som strekker seg fra den tusen år gamle mauriske festningen Sohail i vest, til bygrensen mellom Fuengirola og Benalmádena i øst.

Benalmádena
Fuengirolas naboby i øst startet også sin moderne utvikling tidlig på 1960-tallet. Byen fikk sitt store oppsving etter 1973, da fornøyelsesparken Tivoli World sto ferdig. I dag består Benalmádena av tre byområder; Benalmádena Costa med strandpromenade og marina, Arroyo de la Miel der man kan ta gondolbane opp til Calamorro-fjellet 769 moh., og den sjarmerende, hvitkalkede gamlebyen Benalmádena Pueblo.

Malaga
Malaga er Spanias sjette største by med et folketall på 600.000 innbyggere innenfor bygrensen. Byen ligger kun tretti kilometer fra Benalmádena, og er en av Europas viktigste kulturbyer. Her finner du skatter som festningen Gibralfaro, katedralen, den botaniske hagen La Concepcion og Alcazaba, som mange hevder kan måle seg med selveste Alhambra i Granada. Malaga er også Picassos fødeby, og Picasso-museet er vel verdt et besøk.

Klima
Vi er på Costa del Sol, en av Europas mest solrike kyster med mer enn tre hundre soldager i året. De høye fjellene beskytter mot vindene nordfra og skaper et behagelig klima. I oktober og store deler av november er det oftest godt over 20 grader på dagtid, men med noe svalere kvelder. I februar har man enkelte dager over 20 grader på dagtid, og rundt 10 grader om nettene. I mars bikker termometeret mange dager godt over 20 grader.

Holiday World
Det flotte anlegget Holiday World består av til sammen fire hoteller som ligger samlet innenfor det vakre området midt mellom Benalmádena og Fuengirola.

Vi skal bo på Holiday Polynesia som ligger på en høyde med flott utsikt over havet og kyststrekningen vestover mot Gibraltar. Det er bare en spasertur unna der strandpromenaden i Fuengirola begynner. Avstanden til Fuengirola sentrum er i underkant av fem kilometer.

Hotellet har to-roms leiligheter på cirka 55 m² med balkong, felles stue/kjøkken og separat soverom. Kjøkkenkroken har fire kokeplater, vannkoker, kjøleskap (80 cm), mikrobølgeovn og spisebord med fire stoler.

Stueavdelingen har sovesofa og TV med tre norske kanaler. Soverommene er store med to senger og god skapplass. Badene har bidet, separat dusj og badekar. Daglig rengjøring. Sengetøy skiftes to ganger pr. uke. Wi-Fi og minisafe mot pristillegg. Alle leilighetene er like store, men det er små variasjoner i størrelse på balkongene, samt beliggenhet i forhold til havutsikt og solforhold.

Velg mellom følgende leilighetskategorier:
Kategori A: Leilighet med stor balkong, boblebad, havutsikt og ettermiddagssol.
Kategori B: Leilighet med balkong, havutsikt og ettermiddagssol.
Kategori C: Leilighet med balkong, havutsikt og morgensol.
Kategori D: Leilighet med balkong, delvis havutsikt og ettermiddagssol.
Kategori E: Leilighet med balkong, ettermiddagssol og utsikt mot fjellene.

Hotellet har buffetrestaurant, bar, liten kolonialbutikk, frisør, legetjeneste, minibank, terrasse og utendørsbasseng (ikke oppvarmet). Innendørsbassenget (oppvarmet) er en del av hotellenes spa-avdeling med treningsstudio og sauna, og er tilgjengelig mot et pristillegg. Det er også mulighet for bowling og biljard mot pristillegg.

Aktiviteter
Fem dager i uken arrangerer hotellet gratis transport til Fuengirola (El Corte Ingles) eller Benalmádena (Palomapark).

I tillegg har vi våre egne skyttelbusser som to til tre dager i uken kjører til nærliggende steder.

Minst en gang under oppholdet settes det opp buss til Mijas Pueblo og Malaga sentrum. Våre reiseverter arrangerer utflukter med norsktalende reiseledere til Gibraltar, Cordoba, Ronda, Nerja samt Cadiz og Jerez. Utfluktene kan kjøpes på stedet.

På hotellet arrangerer vi quiz-kvelder, minigolfkonkurranse og reiselivsforedrag. I tillegg tilbyr hotellet egne aktiviteter som flamencoshow og tryllekunstner. Turmulighetene i området er mange, alt fra en rolig spasertur på strandpromenaden til vandring i fjellene. Her velger mange gondolbanen fra Benalmádena opp til Calamorro-fjellet. Der kan man nyte naturen og herlig utsikt mens man vandrer tilbake til hotellet.