HET HØST: Costa del Sol er Andalucia på sitt beste med flamenco, kultur, god mat, historie og vakker natur.
HET HØST: Costa del Sol er Andalucia på sitt beste med flamenco, kultur, god mat, historie og vakker natur.

Costa del Sol, 2. – 23. november 2017

Langtidsferie på solrike Costa del Sol

Legg hustrige høstdager og novembermørke bak deg og nyt en av Europas mest kjente og solrike kyststrekninger med over tre hundre soldager i året. Costa del Sol er Andalucia på sitt beste med flamenco, kultur, god mat, historie og vakker natur.

Publisert

I dette området finner du mange nydelige landsbyer:

Fuengirola har siden begynnelsen av 1960-tallet utviklet seg fra å være en søvnig liten fiskelandsby til en levende og dynamisk kystby med gågater, tapasbarer av høy standard, utmerkede restauranter og spennende butikker. Den viktigste severdigheten er dog den åtte kilometer lange stranden med promenaden som strekker seg fra den tusen år gamle mauriske festningen Sohail i vest, til bygrensen mellom Fuengirola og Benalmádena i øst. 

Benalmádena, som er Fuengirolas nabo mot øst, startet også sin moderne utvikling tidlig på 1960-tallet og fikk sitt store oppsving etter 1973, da fornøyelsesparken Tivoli World sto ferdig. I dag består Benalmádena av tre byområder; Benalmádena Costa med strandpromenade og marina, Arroyo de la Miel der man kan ta gondolbane opp til Calamorro-fjellet 769 moh., og den sjarmerende, hvitkalkede gamle­byen Benalmádena Pueblo.

Malaga er Spanias sjette største by med et folketall innenfor bygrensen på 600.000 innbyggere. Byen ligger kun tretti kilometer fra Benalmádena, og er en av Europas viktigste kulturbyer, med skatter som festningen Gibralfaro, katedralen, den botaniske hagen La Concepcion og Alcazaba, som mange hevder kan måle seg med selveste Alhambra i Granada. Malaga er også Picassos fødeby, og Picassomuseet er vel verdt et besøk.

Behagelig klima

Vi er på Costa del Sol, en av Europas mest solrike kyster med mer enn tre hundre soldager i året. De høye fjellene beskytter mot vindene nordfra og skaper et behagelig klima.

I oktober og store deler av november er det oftest godt over 20 grader på dagtid med noe svalere kvelder.

I februar har man enkelte dager over 20 grader på dagtid, og rundt 10 grader om nettene. I mars bikker termometeret mange dager godt over 20 grader.

Det flotte anlegget Holiday World består av til sammen fire hoteller, samlet innenfor det vakre området midt mellom Benalmádena og Fuengirola.

Vi skal bo på Holiday Polynesia som ligger på en høyde med flott utsikt over havet og kyststrekningen vestover mot Gibraltar, bare en spasertur unna der strandpromenaden i Fuengirola begynner. Avstanden til Fuengirola sentrum er i underkant av fem kilometer.

Hotellet har to-roms leiligheter på cirka 55 m² med balkong, felles stue/kjøkken og separat soverom. Kjøkkenkroken har fire kokeplater, vannkoker, kjøleskap (80 cm), mikrobølgeovn og spisebord med fire stoler.

Stueavdelingen har sovesofa og TV med tre norske kanaler. Soverommene er store med to senger og god skapplass.

Badene har bidet, separat dusj og badekar.

Daglig rengjøring. Sengetøy skiftes to ganger pr. uke.

Wi-Fi og minisafe mot pristillegg. Alle leilighetene er like store, men det er små variasjoner i størrelse på balkongene, samt beliggenhet i forhold til havutsikt og solforhold.

Velg mellom følgende leilighetskategorier:

Kategori A: Leilighet med stor balkong, boblebad, havutsikt og ettermiddagssol.

Kategori B: Leilighet med balkong, havutsikt og ettermiddagssol.

Kategori C: Leilighet med balkong havutsikt og morgensol.

Kategori D: Leilighet med balkong, delvis havutsikt og ettermiddagssol.

Kategori E: Leilighet med balkong, ettermiddagssol og utsikt mot fjellene.

Hotellet har buffetrestaurant, bar, liten kolonialbutikk, frisør, legetjeneste, minibank, terrasse og utendørsbasseng (ikke oppvarmet). Innendørsbassenget (oppvarmet) er en del av hotellenes spa-avdeling med treningsstudio og sauna, og er tilgjengelig mot et pristillegg. Det er også mulighet for bowling og biljard mot pristillegg.

Aktiviteter:

Fem dager i uken arrangerer hotellet gratis transport til Fuengirola (El Corte Ingles) eller Benalmadena (Palomapark). I tillegg har vi våre egne skyttelbusser som to til tre dager i uken kjører til nærliggende steder.

Minst en gang under oppholdet settes det opp buss til Mijas Pueblo og Malaga sentrum.

Våre reiseverter arrangerer utflukter med norsktalende reiseledere til Gibraltar, Cordoba, Ronda, Nerja samt Cadiz og Jerez, som kan kjøpes på stedet.

På hotellet arrangerer vi quiz-kvelder, minigolf-konkurranse og reiselivsforedrag. I tillegg tilbyr hotellet egne aktiviteter som flamencoshow og tryllekunstner.

Turmulighetene i området er mange, alt fra en rolig spasertur på strandpromenaden til vandring i fjellene. Her velger mange gondolbanen fra Benalmádena opp til Calamorro-fjellet, for deretter å kunne nyte natur og herlig utsikt mens man vandrer tilbake til hotellet.

Priser og betingelser

Holiday Polynesia, pris pr. person i delt toroms leilighet, basert på to personer i leiligheten:

Kategori E: Kr 10 330

kateogri D: Kr 11 050

Kategori C: Kr 12 150

kateogri B: Kr 12 950

kateogri A: Kr 14 650

Pris pr. person når leiligheten brukes av kun én person

Kategori E: Kr 14 450

Kateogri D: Kr 15 050

Kategori C: Kr 16 650

Kategori B: Kr 17 650

Det tilbys ikke enkeltrom i kategori A.

Prisene inkluderer:

 • Direktefly Oslo–Malaga t/r med Norwegian
 • Flyskatter
 • Transport flyplassen–hotell t/r
 • 21 netter på Holiday Polynesia
 • Kald anretning i leiligheten ankomstkvelden
 • Frokost, informasjonsmøte og velkomstdrink dag 2
 • Avskjedsmiddag med vin
 • Foredrag og aktiviteter
 • Transport flere ganger pr. uke til nær­liggende byer/steder
 • Norske reiseledere på stedet under hele oppholdet

Prisen inkluderer ikke:

 • Måltider utover de som er nevnt over
 • Drikkevarer
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Måltider:

Det er mulig å forhåndskjøpe kuponger til frokost, lunsj og middag i hotellets buffetrestaurant:

Frokost: Kr 80

Lunsj eller middag: Kr 150

Halvpensjon (frokost og middag): Kr 200

Pris pr. person pr. måltid. Kupongene benyttes når det passer, dvs. at ved kjøp av halvpensjon må ikke frokost- og middagskupongene benyttes samme dag.

Prisene er basert på valutakurser pr. februar 2017. Avbestillingsregler og øvrige reise­betingelser finner du på
www.vistatravel.no