SOL OG FELLESSKAP: Nyt avslappende uker i et behagelig klima som også er et av de mest solrike i Europa.
SOL OG FELLESSKAP: Nyt avslappende uker i et behagelig klima som også er et av de mest solrike i Europa.

26.februar 2019 - 3 uker, 22. februar 2019 - 4 uker

Langtidsferie i Hellas

Forlat snø, kulde og glatte fortau, og tilbring tre deilige uker i det historiske og solrike Peloponnes i Hellas.

Publisert

Vinterens nyhet er langtidsferie ved Korintbukten på halvøya Peloponnes, knappe nitti minutter med bil fra flyplassen og storbyen Athen.

Hotellene våre ligger på strandpromenaden i den lille, sjarmerende byen Xylokastro.

Her er mange muligheter til trivelige spaserturer uten bakker og lange trapper.

Nyt avslappende dager i et meget behagelig klima som også er et av de mest solrike i Europa.

I 2016 rangerte Lonely Planet, verdens største utgiver av reiselitteratur, Peloponnes på førsteplass over alle regioner i Europa man bør besøke.

Peloponnes er en historisk skattkiste hvor du kan oppleve det tradisjonelle greske folkelivet, midt i et inspirerende landskap.

Mens turistene strømmer til Hellas for å oppleve de kjente øyene eller beundre det ikoniske Akropolis, blir Peloponnes, en av landets mest varierte og livlige regioner, ofte glemt.

Peloponnes er en halvøy, omringet av hav på alle kanter bortsett fra et lite område på noen få kilometer, som utgjør forbindelsen med fastlandet.

Da Korintkanalen, som skjærer gjennom det smale området som forbinder halvøya med fastlandet, stod ferdig i 1893, var det mange som ønsket å omtale Peloponnes som øy.

Kontrastene på Peloponnes er mange. Det er mindre enn 45 minutters kjøring fra Xylokastro til foten av Helmos-fjellet som måler 2340 meter over havet.

Tilsvarende kjøretid er det til Nemea, regnet som Hellas største vinområde, med utallige vingårder i et frodig landskap beskyttet av fjell på alle kanter.

I dette området ligger også festningsbyen Mykene fra oldtiden, som i dag står på UNESCOs verdensarvliste.

Peloponnes er også hjem for Olympia, stedet for oldtidens olympiske leker, og Sparta med det bysantinske fortet Mystras.

Disse severdighetene befinner seg mellom to og tre timers kjøretur fra våre hoteller i Xylokastro.

Xylokastro har i dag drøye 13.000 innbyggere innenfor kommunens grenser. Sentrum av byen er meget sjarmerende med marina, kirketorg, små butikker, kafeer og restauranter.

Her er man trygg både på dag- og kveldstid, samtidig som den lokale befolkningen får utenlandske gjester til å føle seg oppriktig velkomne.

Xylokastro betyr festning av tre, og byen tok dette navnet fra et lite fort fra 1200-tallet med samme navn som lå i utkanten av byen. I oldtiden og middelalderen frem til 1700- tallet var det store furuskoger rundt hele Korintbukten, men de store skogene forsvant da begynte man å dyrke jorden i større omfang og anlegge vingårder.

Det eneste lille skogområdet som står igjen i dag er furuskogen Pefkias. Den er cirka to kilometer lang og knappe to hundre meter bred og ligger ned mot stranden i utkanten av byen.

Nabobyen til Xylokastro heter Kiato, og avstanden er tretten kilometer. Mellom de to byene er det hyppige bussavganger. Fra Kiato er det også direkte togforbindelse til Athen én gang i timen fra morgen til kveld. Togturen tar en time og atten minutter.

KLIMA

Klimaet ved Korintbukten er meget behagelig. Februar er en fin måned med dagtemperaturer på opp til 15 grader. Det er fuktig på denne tiden, og kveldene er kjølige, ofte med temperaturer ned til 7-8 grader. Klimaet kan på mange måter minne om klimaet ved solkysten i Spania. Maksimumstemperaturen på dagtid i Peloponnes er noen grader høyere enn på solkysten i november måned, og ofte med mange dager i strekk med rundt 25 varmegrader.

NORSK REISELEDER

Vår norske reiseleder møter dere på flyplassen i Athen og er i Xylokastro under hele oppholdet. To utflukter er inkludert i prisen (halvdagstur til Korint og heldagstur til Athen). I tillegg vil reiselederen arrangere flere aktiviteter som enten er gratis eller det må betales et lite tillegg for. For eksempel:

 • Spaserturer i nærområdet
 • Boccia- turnering
 • Quizkveld med norske vafler
 • Sykkeltur med guide (mot tillegg)
 • Båttur i Korintkanalen og Korintbukten (mot tillegg)
 • Utflukter til landsbyer og småbyer på Peloponnes (mot tillegg)
 • Vinsmaking (mot tillegg)

Reiselederen er behjelpelig med alle små og store spørsmål, og fungerer som kjentmann i området. Han vil i tillegg ha faste trefftider på hotellene hver dag, bortsett fra de dagene det er utflukter.

Se presentasjon av hotellene under.                                    

ALT DETTE ER INKLUDERT

 • Fly Oslo–Athen t/r med Lufthansa (fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
 • Transport flyplass–hotell t/r
 • 21 netter på valgt hotell/leilighet med valgt pensjon
 • Halvdagsutflukt til Korint
 • Heldagsutflukt til Athen
 • Grillaften med gresk gjestfrihet, lokale retter og drikke
 • Avskjedsmiddag med vin
 • Norsk reiseleder på stedet under hele oppholdet

PRIS

3 uker koster fra 14.890 kroner i delt dobbeltrom.     

Fire uker fra 18.330 kroner.

Også leiligheter med to soverom for to til fire personer. 

For påmelding og mer informasjon se www.vistatravel.no/langtidsferie 3 uker

For påmelding og mer informasjon se www.vistatravel.no/langtidsferie 4 uker

Telefon: 21 99 56 00

e-post: [email protected]

Prisen inkluderer ikke

 • Måltider utover det som er nevnt over og under
 • Drikkevarer
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Måltider

I tillegg til to middager er følgende måltider inkludert på hotellene.

• Le Convivial: Halvpensjon (frokost og middag)

• Hotel Arion: Frokost

På Daphne’s Club Apartments er det ingen måltider inkludert.

HOTELLENE

DAPHNE’S CLUB APARTMENTS 3*+

Beliggende femti meter fra stranden ved slutten av Pefkias-skogen, to kilometer fra sentrum av Xylokastro. Daphne’s er et lite, men svært sjarmerende leilighetshotell med kun tolv leiligheter og studios. Det er en liten landhandel kun 150 meter fra leilighetene.

Studio består av ett stort rom på cirka 30 m2 med soveavdeling, godt utstyrt kjøkken med komfyr, stekeovn og kjøleskap i tillegg til baderom/wc og balkong. Aircondition/ varmeanlegg, komfortable senger med dyner og wi-fi inkludert. Passer godt for dem som reiser alene.

Ett- og to-soveroms leiligheter på mellom 40–50 m2. Godt utstyrt kjøkkenavdeling med komfyr, stekeovn og kjøleskap i tillegg til baderom/wc og balkong. Luftkondisjonering/varmeanlegg, komfortable senger med dyner og wi-fi inkludert. Passer for par, tre personer eller to par.

ARION HOTEL 4*

Beliggende på strandpromenaden kun 150 meter fra Le Convivial og rett ved begynnelsen av den to kilometer lange furuskogen Pefkias.

Totalt 74 rom, hvorav 40 rom på 25 m2 med direkte havutsikt og balkong. To junior- suiter 30 m2 med havutsikt, stor balkong og boblebad. Alle rom har TV, aircondition/ varmeanlegg. Komfortable senger med dyner. Amerikansk frokost og wi-fi inkludert. Hotellets restaurant er ikke åpen for lunsj og middagsservering, men det tar kun mellom fem og ti minutter å spasere til restaurantene i byen.

 

LE CONVIVIAL SUITES & SPA 4*+

Sjarmerende boutiquehotell med SPA og kun ti rom. Utmerket beliggenhet i en rolig enveiskjørt sidegate, kun femti meter fra stranden og sentrumsgatene. Hotellet er personlig innredet med store og middels store rom – alle med senger av høy kvalitet som kan heves og senkes automatisk. Trivelig og intim restaurant. Spa-avdelingen og utendørsbassenget minner om et romersk bad. Dette er hotellet for livsnytere og dem som ønsker å bli bortskjemt, for her tilbys personlig service hele døgnet. Det er ikke TV på rommene. Gratis wi-fi.

Halvpensjon består av frokost og middag. Frokosten serveres som buffet i den lille restauranten som kun er åpen for hotellets gjester. Middagen serveres om kvelden og består av to retter, gjerne hentet fra det greske kjøkken. Menyen er variert under oppholdet, og det er også mulig å komme med middagsønsker til det serviceinnstilte vertskapet.

         

PRISER OG BETINGELSER

DAPHNE’S CLUB APARTMENTS

Studioleilighet med balkong. 30 m2

Enkel 21.190

Leilighet med ett soverom og balkong. 41 m2

Dobbel 17.180

Leilighet med to soverom og balkong. En dobbeltseng og to enkeltsenger. 45 m2.

Dobbel 19.230

 

HOTEL LE CONVIVIAL

Dobbel   19.230

 

ARION HOTEL

Standardrom med balkong

Dobbel 14.890

Enkel 21.190

Standardrom med balkong og havutsikt

Dobbel 15.840

Enkel 22.990

Juniorsuite med balkong og havutsikt

Dobbeltrom 17.670 

Budsjettrom med balkong

Enkeltrom 20.490

 

Prisene er basert på valutakurser pr. januar 2018. Avbestillingsregler og øvrige reisebetingelser finner du på vistatravel.no