VED VERDENS LENGSTE BILTUNNEL: Haabakken kafé ligger flott til ved Lærdal.

Veimat-testen 2017: Haabakken kafé, Lærdal

Klart best nær Lærdalstunnelen

Alt er hjemmelaget og av gode råvarer i flotte lokaler.

Publisert Sist oppdatert

Haabakken kafé

82 poeng

Haabakken kafé ligger langs E16 ved Lærdal, Tønjum, 6887 Lærdalsøyri. Ladestasjon.

Førsteinntrykk 9/10

Pent bygg, nyoppusset og med gode sofaer. Utsikt mot fjellene. Håndskrevet meny, men veldig tomt i disken og litt uferdig ut ved kassen.

Meny 9/10

Menyen skifter. Hamburger med kålstuing, kylling med pasta og hamburger, men også lammestek, ørretfilet og hjortegryte. Lite desserter.

Smak 8/10

Mørt, veldig godt og smakfullt. Litt kjedelige grønnsaker, en litt for kraftig saus og for mye tørket dill.

Pris 8/10

Litt over middels, men kvaliteten forsvarer det. Bakt potet til 145 kr høres mye ut. Men hjemmelaget suppe til 95 kr er bra.

Service 6/10

Grei service, men ikke spesielt blid eller imøtekommende.

Barnevennlig 8/10

Ikke barnemeny, men barn kan få halv porsjon av enkelte av rettene som kjøttkaker og reinsdyrkarbonader. Stellerom. Barnestoler.

Hjemmelaget 10/10

Alt er hjemmelaget, og ørreten er fersk, ikke frossen.

Drikke 9/10

Lokale eplemoster i tillegg til brus, vann og alkoholfritt øl. Kaffe og kaffe latte fra automat.

Renhold 8/10

Rent, ryddig og veldig ordentlig. Bordene blir raskt ryddet, men det ligger grønnsaksbiter under flere av bordene.

Toaletter 7/10

Bare to litt slitte toaletter, ett til herrer og ett til damer, men egne avlukker. Det kan bli knapt hvis det kommer litt folk.

Rett ved Lærdalstunnelen og med utsikt mot fjellene, ligger et flott bygg med skifer og gress på taket. Lokalene er pene og nyoppussede og med gode, stoppede spisesofaer og solide jærstoler.

Menyen er håndskrevet på en stor tavle og frister med både lammesteik, hjortegryte og stekt ørret.

Alt er pent og ryddig, selv om disken er overraskende tom for både mat og drikke.  

MYE SOM FRISTER: Menyen er håndskrevet på en tavle og byttes ut med jevne mellomrom.

Lammesteik kan være fantastisk godt, og denne serveres med myntesaus, fløtegratinerte poteter og dampede grønnsaker. Bare ordet dampede i stedet for kokte, virker lovende. 

Etter at vi har bestilt, kommer servitøren løpende og spør om vi vil ha kalvesteik i stedet, for den er nylaget og varm.

MØRT OG FINT: Kalvesteik med grønnsaker og poteter.

 

Vi er i utgangspunktet litt skeptisk til steik av svin eller storfe. Altfor ofte har vi fått den servert i tynne skiver og så tørrstekt av noen som er redd for at dyret ikke er dødt før det er slutt på alt liv.

Vi våger oss på kalvesteik likevel, og det viser seg at det er perfekt stekt slik at det fortsatt er saftig og mørt.

Det er tre gode skiver kjøtt på toppen av fløtegratinerte poteter som er gode og varme. Grønnsakene er kanskje litt kjedelige, en bukett blomkål, en bukett brokkoli, et par skiver neper og en gulrotbit, men de er i hvert fall ikke kokt i hjel.

Sausen er kraftig og tar litt overhånd, og det er synd at alt er krydret med tørkede urter som vi tror kan være dill. Den er såpass tørr at det er vanskelig å si.  

NYOPPUSSET OG LEKKERT: Gode sofaer, jærstoler og blomster på alle bordene gjør at du føler deg velkommen som gjest.

Uansett er det et godt veimatmåltid.

Hvis de hadde fristet med noen gode dessert utover ferdigstekte vafler og wienerbrød, og hadde bare hun i disken snakket norsk eller i det minste godt engelsk og kostet på seg et smil, ville det vært langt over gjennomsnittet.

(Testet av Motor juni 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)