JULEGLEDE: På de fargerike tyske julemarkedene er det lett å komme i julestemning. Foto: Shutterstock
JULEGLEDE: På de fargerike tyske julemarkedene er det lett å komme i julestemning. Foto: Shutterstock

29. november – 3. desember 2017

Julemarkedscruise på Rhinen

Motors reiseklubb inviterer nok en gang til populært julemarkedscruise. I år går cruiset på Rhinen og Mosel og de stemningsfulle julemarkedene står som vanlig i sentrum.

Publisert

I Europa har julemarkedene en annen og lengre tradisjon enn hos oss. La deg fange av den hyggelige stemningen og opplev festpyntede torg som dufter av pepperkaker, glühwein, brente mandler og forventning. Cruiset starter og avsluttes i Köln, og i løpet av turen får du ta del i førjulsstemningen i Cochem, Koblenz, Boppard og Rüdesheim.

Vi seiler med det hyggelige skipet MS Switzerland, som har både restaurant, salong med bar og dansegulv, bibliotek, resepsjon og soldekk om bord.

PRIS FOR NAF- MEDLEMMER:
Fra kr. 7.990,-

Standardlugar, nedre dekk (Emerald Deck) kr 7.990,-
Mini suite, nedre dekk (Emerald Deck) kr 8.370,-
Standardlugar, hoveddekk (Ruby Deck) kr 8.930,-
Minisuite, hoveddekk (Ruby Deck) kr 9.970,-
Pris pr. person i delt dobbeltlugar.

Enkeltlugar (dobbelt som singel), nedre dekk (Emerald Deck) kr 9.390,-

For påmelding og mer informasjon se www.vistatravel.no

For spørsmål:
e-post: [email protected]
Telefon: 21 99 56 00

ALT DETTE ER INKLUDERT:

 • Fly Oslo–Köln t/r med Lufthansa (fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
 • Flyskatter (kr 732,- pr. mai 2017)
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter
 • Fire netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke:

 • Utfluktspakke (tre utflukter)
 • Måltider utover dem som er nevnt over
 • Drikkevarer
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Tips:
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

UTFLUKTSPAKKE:
Utfluktspakken består av tre utflukter, merket med stjerne (*) i programmet.

Ved å forhåndskjøpe pakken til 570 kroner er du garantert plass og engelsktalende guide. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for dem som ønsker det. Kjøper du utfluktene om bord er du ikke garantert engelsktalende guide, og utfluktene kan være utsolgt.

Cochem (dag 2): Utflukt til Reichburg Cochem

Koblenz (dag 3): Byvandring

Rüdeseheim (dag 4) Minitog og Siegfrieds musikkabinett

SKIPET:


MS Switzerland II 4*
Rederi Select Voyages
Byggeår 1991, sist renovert 2001
Lengde 100 m
Passasjerer 108

Hyggelig elvecruiseskip med restaurant, salong med bar og dansegulv, bibliotek, resepsjon og soldekk. Det er Internett om bord, men med begrenset kapasitet.

Alle lugarer er utvendige med vindu som kan åpnes, og har bad med dusj, hårtørrer, TV, telefon, safe og aircondition. Standardlugarene (12,5 m2) har to separate senger.

Minisuitene (14,5 m2 p. nedre dekk og 16 m2 på hoveddekk) har en smal dobbeltseng (queen size) og liten sittegruppe. Enkeltlugarene (10 m2) ligger på nedre dekk.

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.

Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis, og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

Prisene er basert på valutakurser pr. mai 2017. Avbestillingsregler og øvrige reisebetingelser finner du på www.vistatravel.no

Dagsprogrammet:
Dag 1: Oslo–Köln
Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn.

Fly til München med Lufthansa midt på dagen, og derfra videre til Köln.
Fra flyplassen kjører vi med buss direkte til skipet.

Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord, før vi møtes til en velkomstdrink og informasjonsmøte. Skipet ligger ved kai i sentrum av Köln, og etter middag kan du ta en spasertur til byens julemarked, som er Tysklands største, med flere millioner besøkende hvert år.

Köln ble grunnlagt av romerne for to tusen år siden, og er i dag Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. I Altstadt (gamlebyen) ble nitti prosent av bygningsmassen ødelagt under andre verdenskrig, men de mest interessante bygningene er blitt omhyggelig rekonstruert.

Byens landemerke, den gotiske Kölnerdomen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Kölnerdomen er en av de største katedralene i Europa og har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1996.

Klokken 23.00 kaster skipet loss og cruiset begynner.

Dag 2: Cochem
Vi nyter en rolig morgen om bord, mens skipet seiler gjennom den vakre Moseldalen med bratte skråninger og sirlig plantede vinranker. Etter lunsj legger vi til kai i pittoreske Cochem, en liten by typisk for området med bindingsverkshus og smale gater. Julemarkedet i Cochem er like vakkert som byen, med julepyntede boder som frister med spiselige gaver, julepynt og glühwein laget av lokalprodusert vin.

Ganen kan fryde seg over hjemmelagete kulinariske spesialiteter, som julekaken Riesling-Stollen. Den bør du smake på. De som ønsker kan bli med på en utflukt* til Reichsburg Cochem, en majestetisk borg som troner på en høyde like over byen. I tillegg til at dere får beundre utsikten over dalen, blir det omvisning inne i den vakkert renoverte middelalderborgen.

På vei tilbake til byen kan du velge om du vil gå av bussen i sentrum for å besøke Cochems julemarked, eller bli med helt tilbake til skipet.

Cruiset fortsetter kl. 22.00.

Dag 3: Koblenz og Boppard
Tidlig om morgenen ankommer vi Koblenz, som ligger der Mosel renner ut i Rhinen. Etter besøk i denne spennende byen fortsetter vi til den lille byen Boppard.

Etter frokost er det en guidet byvandring* gjennom den gamle bydelen med smale gater og små torg.

På Deutsches Eck (Det tyske hjørnet), der Mosel og Rhinen møtes, står det en monumental 37 meter høy rytterstatue av keiser Wilhelm I. Fra Deutsches Eck er det flott utsikt mot den gamle festningen Ehrenbreitstein, som ligger på en høyde på motsatt side av Rhinen.

Vil du utforske byen på egen hånd anbefaler vi en tur med gondolbanen som går fra sentrum av Koblenz, nær Deutsches Eck, til Ehrenbreitstein. Utsikten på turen over elven er fantastisk.

Om ettermiddagen lokker julemarkedet i gamlebyen med bugnende boder og julestemning.

Klokken 18.30 fortsetter cruiset, og et par timer senere kommer vi til den lille byen Boppard. Her blir vi liggende ved kai til neste dag. De som ønsker kan ta en kveldstur i land etter middag.

Dag 4: Lorelei og Rüdesheim
Skipet seiler videre om morgenen, og ved ti-tiden passerer vi den kjente Loreleiklippen.

Det ble sagt at man kunne høre et mumlende ekko ved den 120 meter høye fjellformasjonen, noe som har skapt grobunn for mange myter. I 1824 skrev Heinrich Heine et dikt om den vakre jomfruen Lorelei. Hun ledet sjømenn i døden, der hun satt på klippen og børstet sine lange blonde lokker.

Vi seiler nå gjennom en av de vakreste strekningene langs Rhinen. Borgene, slottene og ruinene langs denne delen av elven vitner om en tid da Rhinen var en av Europas viktigste handelsveier. Etter lunsj kommer vi til vinbyen Rüdesheim.

Bli med på en tur* med et minitog gjennom vinmarkene. Rundturen avsluttes med et besøk i Siegfrieds mekaniske musikkabinett, som har over tre hundre selvspillende instrumenter.

Skipet ligger ved kai en kort spasertur fra sentrum av Rüdesheim. I den smale hovedgaten, Drosselgasse, ligger det ølkneiper og weinstuben på hvert hjørne, og det er et yrende liv fra morgen til kveld. La deg sjarmere av den spesielle atmosfæren blant de gamle bindingsverkshusene. Tar du en pause på en av byens mange kafeer eller barer, kan du smake på den lokale vinen, eller varme deg på stedets spesialitet – Rüdesheimerkaffe.

Skipet blir liggende til kl. 22.00

Dag 5: Köln–Oslo
Tidlig om morgenen er vi tilbake i Köln. Vi sjekker ut av skipet etter frokost og blir kjørt med buss til flyplassen. Flyavgang med Lufthansa midt på dagen til München.

Derfra videre til Oslo med ankomst om ettermiddagen.