JULEMARKED: På Marktplatz i hjertet av gamlebyen i Düsseldorf, tennes lysene når mørket faller på.
JULEMARKED: På Marktplatz i hjertet av gamlebyen i Düsseldorf, tennes lysene når mørket faller på.

5. – 9. desember 2016

Julemarkedscruise på Rhinen

Bli med på førjulscruise, og finn den gode julestemningen på de sjarmerende julemarkedene i Tyskland.

Publisert Sist oppdatert

5. – 9. desember 2016
OPPLEV FESTPYNTEDE torg som dufter av pepperkaker, brente mandler og forventning. I bodene finner du gaveideer, alt fra kunst- og håndverk til pølser, kaker og delikatesser. Syng med på julesangene, få varmen i deg med litt glühwein, og la deg omslutte av den gode stemningen. Vi kan garantere at det blir en spesiell opplevelse, og at årets beste sesong blir enda litt bedre.

JULESTEMNING: Tyskerne er mestere i julemarkeder. Det er god stemning og mye artig å få kjøpt.
JULESTEMNING: Tyskerne er mestere i julemarkeder. Det er god stemning og mye artig å få kjøpt.

PRIS FOR NAFS MEDLEMMER:
Prisene gjelder for utreise fra Oslo Gardermoen og per person i dobbeltlugar.
Standard lugar Emerald deck (hoveddekk) kr 7 840,-
Mini suite Emerald deck kr 8 975,-
Standard lugar Ruby deck (øvre dekk) kr kr 8 850,-
Mini suite Ruby deck kr 9 420,-
Suite Ruby deck kr 10 850,-
Tillegg for enkeltlugar Emerald deck kr 10 425,-.
Utreise fra andre byer enn Oslo på forespørsel.

Turen arrangeres for NAF-magasinet Motor av Vista Travel. For påmelding ring tlf. 21 99 56 00 eller send mail til [email protected] 

PRISEN INKLUDERER:
• Fly tur/retur Oslo-Amsterdam
• Transport fra flyplassen til skipet tur/retur
• Alle havneavgifter
• 5 dager/4 netter i valgt lugarkategori
• Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag
• Kapteinens festmiddag
• Vandretur i Koblenz og Køln
• Norsk kunnskapsrik reiseleder med på hele turen 

IKKE INKLUDERT:
• Tips til skipets mannskap (anbefalt beløp 7 Euro per person per dag)
• Byrundtur i Düsseldorf. Kjøpes om bord
• Drikkevarer
• Tips til sjåfører og guider på utfluktene
• Reise- og avbestillingsforsikring

 

PROGRAM
Dag 1:
Oslo – Amsterdam – Arnhem
Du møter Vista Travels reiseleder på Gardermoen. Flyavgang med KLM fra Oslo kl. 09:30, med ankomst Amsterdam kl. 11:35. Vi reiser videre med buss fra flyplassen til trivelige Arnhem hvor vårt julepyntede skip MS Switzerland II venter. Kjøreturen dit tar ca. to timer.

Byen ble hardt skadet under 2.verdenskrig, og ved Rhinbroen står et minnesmerke om det kjente slaget om Arnhem. Arnhem har flere monumentale bygg som vitner om en fargerik historie. Byen var blant annet Hansaby fra 1443, og i det 19. århundre var Arnhem et feriested for fiffen, som lot seg begeistre over byens natur. Den dag i dag er stedet kjent for alle sine parker og grøntområder. Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord før skipet seiler i 18-tiden.

VINTERSTEMNING: Düsseldorf ligger langs bredden av Rhinen. Byen er vinterkledt og vakker og med gode shoppingmuligheter.
VINTERSTEMNING: Düsseldorf ligger langs bredden av Rhinen. Byen er vinterkledt og vakker og med gode shoppingmuligheter.

Dag 2:
Düsseldorf
Vi ankommer Düsseldorf i god tid før frokost, og har hele dagen til å bli nærmere kjent med byen.
På formiddagen har man mulighet til å delta på en valgfri byrundtur, som kjøpes om bord. Her besøker man blant annet regjeringskvarteret, parken Hofgarten, Media havnen, og hovedgaten Köningsallee. Det blir også et stopp i Oberkassel, et av de  hotteste områdene i Düsseldorf, kjent for sin Art Nouveau-arkitektur.
Düsseldorf har et berømt operahus, flere teatre, tallrike museer, og er en livlig universitetsby med sin fantastiske beliggenhet ved Rhinen. Mest kjent er den dog for sin trivelige gamleby med brosteinslagte gater, hyggelige kneiper - «bierstuben» - og restauranter. Nettopp her, på Marktplatz midt i hjertet av gamlebyen, finner vi byens julemarked, som går for å være et av de bedre i Tyskland.
Julestemningen melder seg umiddelbart. Byen byr for øvrig på meget gode shoppingmuligheter, og Düsseldorf betegnes som Tysklands motehovedstad. Et perfekt sted å få de siste gavene i havn. Skipet seiler videre i 00:30-tiden.

Dag 3:
Seilas langs Rhinen/Koblenz
Vi legger til kai i Koblenz i 14:30-tiden om ettermiddagen. Koblenz ligger like ved «Deutsches Eck» (Det tyske hjørne), stedet der Rhinen og Mosel løper sammen og fortsetter nordover som Rhinen. Her har man mulighet til å bli med på en liten vandretur sammen med vår reiseleder.
Byen har en brokete, to tusen år lang historie. Til tross for at Koblenz ble bombet sønder og sammen under 2. verdenskrig,  finnes det flere severdigheter samt et nettverk av smug og torg fra middelalderen.
Du bør få med deg det gamle festningsanlegget Ehrenbreitstein, som ligger på en høyde på motsatt side av Rhinen. Den store festningen kan nås med en spektakulær gondolbanetur hvor du har en storslått utsikt over Koblenz og elvene Rhinen og Mosel. Også denne byens julemarked bugner, og ligger plassert i den sjarmerende gamlebyen. Skipet ligger til neste morgen, så etter middag kan man gå i land og ta del i byens natteliv.

Dag 4:
Koblenz- Köln
Vi reiser fra Koblenz i 7-tiden om morgenen, og ankommer Köln i 12:30-tiden.
Denne storbyen er en av Europas eldste, og ble grunnlagt av romerne. Den byr blant annet på et interessant romersk-germansk museum. Også i Köln kan man bli med på en felles vandretur med vår reiseleder.
Mest kjent er byens store gotiske katedral Kölnerdomen, som for øvrig er en av de største i Europa. Dette majestetiske byggverket fikk stygg medfart under de alliertes bombing, som la 90 prosent av Köln sentrum i ruiner. Den er pietetsfullt restaurert og vel verd et besøk. For de modige går det også an å forsøke taubanen mellom vestre og østre Rhin-bredd.*Det er vel ikke mulig å bli lei av julemarkeder, og markedet her er et «must». Det er Tysklands største med over 4 millioner besøkende hvert år, og ligger utrolig flott plassert rett foran Kölnerdomen.
Vi forlater Köln i 20:30-tiden om kvelden.

Dag 5:
Arnhem-Amsterdam-Oslo
Vi ankommer utgangspunktet i Arnhem i 07:30-tiden om morgen. Etter frokost sjekker vi ut av båten og reiser med buss tilbake til flyplassen i Amsterdam. Flyavgang med KLM kl. 14:35 og ankomst Oslo kl. 16:25. 

CRUISE PÅ RHINEN: Alle lugarer om bord på MS Switzerland er utvendige og har store vinduer som kan åpnes. Dette er et behagelig elvecruise.
CRUISE PÅ RHINEN: Alle lugarer om bord på MS Switzerland er utvendige og har store vinduer som kan åpnes. Dette er et behagelig elvecruise.

MS Switzerland II 4*
Hyggelig elvecruiseskip med sjarmerende interiør. Restaurant, salong og bar med dansegulv, samt bibliotek. Resepsjon med et suvenirhjørne og soldekk med solsenger. Internett med begrenset kapasitet.
Alle lugarer er utvendige og har store vinduer som kan åpnes. Bad med dusj, toalett, håndvask og hårtørrer. TV, telefon, safe og aircondition. Standard dobbeltlugar har to enkeltsenger som ikke kan settes sammen. Enkeltlugarene er noe mindre (10 m2) Skipet har noen minisuiter som er litt større, ca. 14,5 kvm på hoveddekk og ca. 16 kvm på øvre dekk. Minisuitene har dobbeltseng (queen size) og et eget lite sitteområde. Suitene på øvre dekk er på hele 25 kvm, og har dobbeltseng (king size) og eget sitteområde.
Lengde: 100 meter Antall dekk: 2 Antall lugarer: 55 Besetning: 28 Passasjerer: 108