REFUNDERER: Nikola-gründer Trevor Milton på scenen i Oslo under Zero-konferansen i høst. Foto: Zero
REFUNDERER: Nikola-gründer Trevor Milton på scenen i Oslo under Zero-konferansen i høst. Foto: Zero

Refunderer alle depositum:

Nikola peker nese av Tesla

Nikola Motor Company, det amerikanske oppstart-selskapet som skal lage hydrogendrevne lastebiler, peker nese av Tesla, når selskapet nå har besluttet å tilbakebetale alle depositum som interessenter har betalt inn.

Publisert Sist oppdatert

Nikola skal produsere to store lastebiler, Nikola One og Nikola Two. Selskapet signerte nylig en utvidet samarbeidsavtale med det norske hydrogenselskapet NEL, som har enerett på hydrogenleveranse til Nikola.

I en tweet før helgen skrev selskapet at «vi ønsker å fortelle alle at vi aldri har brukt en eneste dollar av depositumene som er innbetalt, for å drifte selskapet vårt, slik andre bedrifter gjør», melder Green Car Reports.

Les også: Tror dieselrestriksjonene kommer i USA

Tweeten tolkes som et spark til Tesla som har tatt inn over 400 000 depositum à 1000 dollar fra Model 3-interesserte, mens samme Tesla tar 20 000 dollar i depositum for deres batterielektriske lastebil som ventes på veien i 2019.

Som oppfølging kom Nikola med en ny tweet:

«Med reservasjoner for over åtte milliarder dollar, hvem trenger depositum?»

Det var antatt at Nikola hadde bestillinger på om lag 7000 biler da selskapet rapporterte om en ordrereserve på 2,3 milliarder dollar på deres hydrogenbiler sent i 2016.

Dersom tallene i den siste tweeten medfører riktighet, indikerer det at Nikola Motor Company nå har bestillinger på nærmere 30.000 kjøretøy.