EKSOTISK OG SENTRALT: Fra lobbyområdet på Oslo Guldsmeden, en av hovedstadens hotellhemmeligheter.
EKSOTISK OG SENTRALT: Fra lobbyområdet på Oslo Guldsmeden, en av hovedstadens hotellhemmeligheter.

Test: Oslo Guldsmeden

Urban hemmelighet i Oslo

Det er godt gjort å ligge så sentralt og samtidig så bortgjemt som Oslo Guldsmeden. Mange finner likevel veien til dette lille hotellet – gjerne via København.

Publisert Sist oppdatert

Guldsmeden Oslo

83 poeng

Pris: 1.295 kr med frokost. Prisen varierer med etterspørsel. Rom i flere kategorier, vi bestilte et standardrom. Oslo Guldsmeden, Parkveien 78, 0254 Oslo. 6 minutter å gå til ladestasjon i Aker Brygge P-hus.

Beliggenhet 7/10

Hotellet ligger i Parkveien, fem minutter å gå fra Aker Brygge, og et kvarter fra Flytoget på Nationaltheatret. Stille og rolig gate. Mulig å parkere i parkeringshus ca 300 meter unna.

Rom 7/10

Fint rom, litt trangt rundt sengen. Utsikt over bakgården, grei nok, stille og rolig. Håndklær i miljøvennlig materiale. Vi heier på det, men særlig komfortable er håndklærne ikke. Deilig såpe, sjampo og bodylotion.

Standard 8/10

Fine rom inspirert av eiernes mange opphold på Bali. Litt bohem-preg, alle rom har himmelsenger. Personlig elsker vi stilen. Badene varierer mye i størrelse.

Senger 9/10

Gode senger. Dundyner og puter. Mykt og delikat sengetøy i hvit bomull.

Frokost 10/10

Nydelig velsmakende frokost. Eggerøre som smaker eggerøre. Gode kvalitetsbrød. Frukt, deilig yoghurt og mandler i honning. Langt fra overdådig, men gode råvarer og god service. En av Norges beste hotellfrokoster, størrelsen på hotellet tatt i betraktning.

Bad 8/10

Hyggelig bad, lekkert interiør. Deilig såpe, shampo og bodylotion. Innmurt dusjnisje som gjør at du slipper vann på golvet. Mangler en plass til toalettmappa, det er et lite minus. Håndklærne funker, er miljøvennlige, men ikke særlig luksuriøse...

Fellesområder 8/10

Veldig hyggelige fellesområder, men kan bli trangt hvis det er mange gjester. Liten velværeavdeling i kjelleren. Ikke treningsrom. Dette er et lite hotell, og bærer preg av det, på godt og vondt.

Renhold 9/10

Ja, her var det rent og pent. Men vi gikk ikke med pekefinger på alle lister.

Valuta for pengene 8/10

Vi synes vi fikk mye for pengene, særlig tatt i betraktning at frokosten var inkludert, personalet var genuint vennlige og den sentrale samt fredelige beliggenheten.

Guldsmeden er en privateid kjede som siden tusenårsskiftet har vokst kraftig, særlig i København.

Kjeden har fått mye oppmerksomhet i norsk presse og mange nordmenn bor etter hvert fast på et Guldsmeden-hotell når de er i den danske hovedstaden.

I 2010 åpnet Guldsmeden et hotell i Oslo, selvsagt i samme stil som søsterhotellene. Med stordrift er det vanskeligere å sikre kvaliteten som hotellene hadde i den spede starten, som fantastisk god og personlig service. Så hvordan ville dette slå an i Oslo?

Vårt førsteinntrykk av hotellet ga et litt fomlende, men sjarmerende inntrykk. Det viste seg at resepsjonisten var ny, noe hun heller ikke la skjul på. Og hun fikset egentlig både velkomsten og innsjekking fint.

Den lille heisen tok oss opp i tredje etasje. Vi fikk rom med utsikt mot bakgården, men akkurat her er det ikke noen krise for deg med sarte ører å havne ut mot gata heller. Nederst i Parkveien skjer det ikke mye, annet enn at folk bor der.

Godfølelsen kommer med en gang vi åpner døra til rommet. Litt trangt, men lett å trives. Etter en varm dusj er det tid for en arbeidsøkt (som vi tar i senga foran TV) før vi rusler en tur ned på Aker Brygge.

Vel tilbake henger vi litt rundt i loungen, tar en kopp te. Hjemmekoselig hotell er en klisje, men Oslo Guldsmeden er lite og uformelt, og føles nettopp hjemmekoselig. Det eneste vi angret på under oppholdet var at vi ikke hadde satt av bedre tid til å nyte frokosten. Den var imponerende god.

(Testet av Motor-redaksjonen desember 2016. Ingen vet at vi tester hotellet under oppholdet)