Pris: 935 kr med frokost (110 kroner) den natten vi bodde der. Dobbeltrom fra 720 kr på hotellets nettside. Gratis sykkel og wifi er også inkludert.
Smarthotel, St. Olavsgate 26, Oslo. 6 minutter å gå til ladestasjon i Sentrum P-hus.
Beliggenhet
8/10
Veldig sentralt. Mange av hotellrommene ligger mot bakgården, slik at det er mindre trafikkstøy.
Rom
6/10
Et standard dobbeltrom på 8 kvm er og blir trangt, selv med smarte løsninger. Bor du på toppen, har du utsikt over takene. Lenger ned kan du ende med rom mot en murvegg.
Standard
8/10
Helt nyoppusset med mange artige og nyttige detaljer på rommene. Er det smått, gjelder det å utnytte plassen. Design og standard er OK med tanke på at dette er et billigkonsept.
Senger
6/10
Tynn syntetisk dobbeltdyne og to små puter, men det ligger en ekstra dyne under sengen. Det er en smal dobbeltseng, og den er plassert sånn at det bare er åpent på den ene langsiden.
Frokost
9/10
Frokostbuffet med frisk frukt og veldig godt brød. Egg og bacon og et alminnelig utvalg pålegg. Frokosten koster 110 kroner, men er inkludert hvis du bestiller rom på hotellets nettside.
Bad
6/10
Alt er i knøttestørrelse, og det er lett å bomme på vasken når du pusser tenner. Det er ikke varmekabler i gulvet, men det er nyoppusset og rent. Dusjen er trang, og du må snike deg mellom dørene for å komme ut av den. Håndklærne er tykke og fine.
Fellesområder
9/10
Stor og åpen resepsjon med en liten kiosk hvor du kan kjøpe drikke, snacks og litt toalettartikler. Også mulighet for å låne PC. Takterrassen er kåret til en av byens fineste.
Renhold
9/10
Veldig godt renhold. Det er støvfritt og rent over alt. Rommet rengjøres hver dag, men ikke i helgene. Rene håndklær kan du likevel hente i resepsjonen.
Valuta for pengene
6/10
Under tusenlappen for et dobbeltrom med frokost, er ikke verst. På hotellets nettside finner du dobbeltrom til 720 kroner. Men et så lite rom til to, er ikke noe blivende sted i lengden.
«Vil du ha rom høyt oppe eller langt nede», spør hun, og det kan jeg aldri huske at jeg er blitt spurt om.
Vanligvis må du spørre pent hvis du har spesielle ønsker.
Langt nede, mer gatestøy, tenker jeg, og velger høyt. Det skal vise seg å være et smart valg.
I resepsjonsområdet har de ellers en liten kiosk med drikke, snacks, toalettsaker og kaffeautomat. Varm te, tenker jeg og griper en kopp. Kun kortbetaling, står det på skiltet, men jeg ser ingen betalingsautomat, så jeg spør resepsjonisten.
Hun sier at det bare er hyggelig at jeg tar meg en kopp te.
Jeg skal bo på et av hovedstadens billighoteller og føler meg allerede som en viktig og velkommen gjest. Det er egentlig ikke så mye som skal til for å føle seg ivaretatt.
Jeg tar heisen opp, opp, opp, og i det jeg går ut i 8. etasje, går lyset av. Jeg surrer litt rundt i halvmørke på jakt etter rommet. Det er rett og slett en kahytt, eller en lugar med vindu i enden.
Jeg skritter opp noe sånt som fire meter i lengden og knappe to på tvers, totalt åtte kvadratmeter. Dobbeltsengen er mer prince-size enn king-size og plassert i en liten alkove, og under sengen ligger en ekstra dyne.
Jeg savner umiddelbart et sted å sette fra meg PC, men det viser seg at det finnes et nedfellbart bord i veggpanelet.
Stolen er god å sitte i, men hvis vi hadde vært to, måtte den andre ha sittet/ligget i sengen. Det er ikke garderobeskap og bare én kleshenger. Resten får jeg henge på sommerfuglene.
Badet ser ut til å være like stort som sengen, altså noe sånt som 2,5 kvadrat, og vasken er så liten at det er lett å bomme når du pusser tenner.
Smarthotel er sertifisert som miljøfyrtårn og tar miljøtankegangen på alvor. Det er søppelkasser for resirkulering i alle etasjer, men pussig nok ikke lysbryter på rommet som aktiveres med nøkkelkortet.
I resepsjonen kan du låne sykkel gratis eller leie en ørliten miljøeffektiv Smartbil for to, og jeg trøster meg med at det er mye god miljøtankegang i å bo lite og kompakt.
(Testet i mai 2017. Ingen vet at vi tester hotellet mens vi bor der)