SØRLANDSIDYLLEN: I den hvite trebyen Risør ligger Det Lille Hotel med suiter fordelt på flere av de gamle husene.
SØRLANDSIDYLLEN: I den hvite trebyen Risør ligger Det Lille Hotel med suiter fordelt på flere av de gamle husene.

Hotelltesten: Det Lille Hotel

Suiter i sørlandsperle

God standard, en ganske god pris og en fantastisk hyggelig mottakelse er det du får hvis du velger å bo i en av de 17 suitene på Det Lille Hotel i den hvite sørlandsbyen Risør. Det Lille Hotel vinner Motors test av historiske hoteller.

Publisert Sist oppdatert

Det Lille Hotel

83 poeng

Pris: Fra cirka 1500 kroner Det Lille Hotel Storgata 5, 4950 Risør https://www.detlillehotel.no Vi betalte 1.580 kroner for en suite med fire sengeplasser, inkludert frokost, internett og parkering. Priser fra 2.105 kroner midt i juli.

Beliggenhet 9/10

Midt i sentrum av den hvite trebyen Risør, med små handlegater med kunsthåndverk og et hyggelig bakeri rett rundt hjørnet. Noen av suitene ligger også nær sjøen.

Rom 8/10

Alle rommene er suiter og ligger fordelt over tre gamle hus. Den norske Amerikalinje-suiten har stor gruepeis, stue, kjøkken, soverom med dobbeltseng og skuvseng i stua.

Standard 8/10

God standard og en gjennomført stil med antikviteter og snurrepiperier i en stil som kler hotellet. Nok et minus for plastblomster på peisen.

Senger 7/10

Alminnelig god seng med litt tynne, tunge dyner og helt greie puter. Rommet vender mot en bakgate og er stille og fint.

Frokost 10/10

Frokost levert på døren – hvis du vil. Nystekt omelett. Varme rundstykker, ferskpresset appelsinjuice, frisk frukt, røkelaks, spekeskinke, syltetøy og sild. Nystekt svele. Alt pent lagt opp. Te og kaffe koker du på kjøkkenet selv.

Bad 7/10

Flislagt bad med varmekabler. Dusjkabinett og hårføner. Tynne, hotellhåndklær trekker litt ned, men det er deilig med håndklevarmer. Minus for trøtte plastroser.

Fellesområder 8/10

En hyggelig liten resepsjon med frokostsal, men fordi suitene er fordelt på flere hus, er fellesområdene ikke noe man forholder seg så mye til. Vi savnet ikke det.

Renhold 8/10

Rent og pent og bare så vidt et tynt, tynt støvlag på toppen av skap og bilderammer. Med tanke på at dette er som en liten leilighet, er det ganske imponerende.

Valuta for pengene 8/10

Selv over 2.000 kroner i høysesong for en suite med kjøkken, stue og sengeplass til flere, er en god pris, men det finnes ingen alternativer til suitene.

Suitene er fordelt på flere små hus og har ulike temaer. Flere av suitene har sengeplass til flere enn to. Hos Konsulen er det til og med svømmebasseng på terrassen og mulighet til å invitere 12 gjester til bords.

Vi blir tilbudt Den norske Amerika-linjesuiten, cirka to minutters gange fra hovedhuset.

Suiten ligger i et av de gamle sørlandshusene og er fylt med antikviteter og morsomme ting fra tiden da Den norske Amerikalinje forbant Norge med det forjettede land på den andre siden av Atlanteren.

Soverommet ligger innenfor stuen og er innredet med en dobbeltseng som nesten ligner en himmelseng.

Vi blir oppfordret til å tenne i den store, åpne grua og lar oss ikke be to ganger i ruskeværet. Det ligger CD-er med klassisk musikk i det gamle hengeskapet, eller du kan legge deg i skuvsengen og se på TV.

Helt fra vi bestiller rommet på telefon til vi står i resepsjonen, føler vi oss velkomne og ivaretatt. Resepsjonisten følger oss opp gaten og viser vei. Og fordi det er kaldt og guffent ute, foreslår han at vi får servert frokost på døren neste dag. Så vi slipper å kle på oss og gå ut for å spise i hovedhuset.

Skal vi pirke på en eneste ting, så er det de triste, gule plastrosene som henger med hodet på badet, og bøtten med plastblomster på peisen. Dette rommet trenger ikke kunstig dekor.