DET LIGGER I DETALJENE: Og her er alt godt ivaretatt, både ute og inne, og fra kjøkkenet siver det vidunderlige dufter. Foto: Bjørn Moholdt
DET LIGGER I DETALJENE: Og her er alt godt ivaretatt, både ute og inne, og fra kjøkkenet siver det vidunderlige dufter. Foto: Bjørn Moholdt

Hotelltesten: Røisheim Hotel

Skysstasjonen som ble til hotell

Røisheim Hotel i Bøverdalen er et av Norges mest omtalte hoteller. Ingen tvil om at et besøk er en opplevelse, men det er fortsatt noe å gå på.

Publisert Sist oppdatert

Røisheim Hotel

79 poeng

Pris: Pris fra i underkant av 2000 kroner Røisheim Hotel, 2687 Bøverdalen www.roisheim.no Rommet vi hadde kostet 2.550 kroner for to, inkludert frokost og lunsjpakker. Standard dobbeltrom kan fås til under 2000 kroner.

Beliggenhet 9/10

Ligger i Bøverdalen, tett på veien, tenker du kanskje når du kommer fram, men rommene er plassert oppe i åssiden. Mulig å gå til Raubergstulen fra tunet.

Rom 8/10

Vi er i en dal, så utsikten er glimt av fjell og natur. Rommet er koselig, med godt tregulv og møblert i gammel stil, naturlig nok. Peisen tar mye plass, og hele rommet lukter peis.

Standard 7/10

Det er høy standard på middagen. Kjedelig vin i glass. Hele stedet, med sin historie, og måten det er ivaretatt på, er en opplevelse. Rommene og sengene kunne trengt et løft.

Senger 6/10

Deilig sengetøy, puter og dyner, men veldig trang og smal seng, med gavler i begge ender. Madrassen har sett bedre dager.

Frokost 8/10

Frokosten har et stort utvalg, men ingen lokale spesialiteter eller signaturer. Kunne gjerne tenkt oss færre, men mer særpregede ting, som det hjemmelagde syltetøyet og eksempelvis brød fra bakeren i Lom.

Bad 9/10

Badene varierer veldig, og hvorvidt det er bad. Vårt er stort, med stamp, vask, fine fliser og toalett. Et luksusbad etter omgivelsene, men gulvflisene er et hakk, eller to, for varme.

Fellesområder 10/10

Fellesområdene er i hovedhuset, som ligger ut mot veien. De er rett og slett en vandring fra rom til rom verdt, ja, vi vil nesten kalle det en historisk nytelse.

Renhold 7/10

Her er det veldig pent! Detaljene er på plass, som nyvaskede og stivede gardiner. Med mye tekstiler, saueskinn og gamle materialer er det vanskelig å si hvor godt skrubbet det er. Vi finner rusk under nattbordet.

Valuta for pengene 7/10

2.550 for et dobbeltrom er mye penger, men vi synes likevel ikke det er spesielt dyrt. Men vi forventer bedre seng til denne prisen. Middagen kostet 595,- (fire retter).

Hovedbygget ligger ut mot veien. Den er ikke så trafikkert, men du tenker kanskje likevel at stedet ikke er så idyllisk plassert? Når du kommer inn på tunet blir alt annerledes. Alle de 24 rommene er dessuten plassert i bygninger oppover i bakken.

Å komme som gjest til Røisheim Hotel er rett og slett en opplevelse. Bygningene på tunet ser så gamle ut at du egentlig tviler på om de er beboelige, men det er de i høyeste grad. Utemøblene er vakre, alt av blomster er vakkert, både duker og gardiner er nystrøket og stivet. I det hele tatt, på Røisheim er de fleste detaljer veldig godt og oppmerksomt ivaretatt. Og det siver noen vidunderlige dufter ut fra kjøkkenet. Vi gleder oss rett og slett over å være framme!

Hver kveld serveres det 4-retters middag med fokus på lokale råvarer står det på nettsiden. Menyen (som trykkes opp hver kveld) sier likevel ikke noe om hvor maten kommer fra. Men det er veldig, veldig godt! Med rømme til forretten, fløtegratinerte poteter til hovedretten og krem til sjokoladekaka er menyen kanskje litt tung, men det smaker veldig godt alt sammen, og mange av gjestene har sikkert lange turer i beina. Et minus er at vinene på glass er veldig kjedelige. Det samme med den proseccoen som serveres på glass. Vi hadde gjerne betalt noen flere kroner for et godt glass vin. Ingefærøl og IPA finnes ikke.

Ellers er dette et TV-fritt hotell. Det passer godt. Nettet er ustabilt, det gjør ikke så mye det heller. Lytt til fugler og fosser og bekker som renner i fjellsidene i stedet. Og det er fyr på peisen.

Joda, det er lett å trives, og det er lagt opp til en uformell stil, som er avslappende og deilig.

Badestampen på rommet er sjarmerende, men krever litt mer enn å gå inn og ut av en dusj ... Nydelige dusjsåper, igjen en detalj som er på plass.

Det Røisheim ikke får full pott på av oss, er rommene. De kunne trengt et løft, ikke minst gjelder det sengene. Det er sjarmerende med gamle senger, helt til du skal legge deg i dem. Utrolig deilig dyne og puter hjelper litt på.