UT MOT HAVET: Thon Hotel Kirkenes ligger vakkert til nede ved fjorden midt i sentrum av byen.
UT MOT HAVET: Thon Hotel Kirkenes ligger vakkert til nede ved fjorden midt i sentrum av byen.

Hotelltesten: Thon Hotel Kirkenes

Jo mere vi er sammen

Å slappe av på hotellrommet etter en lang reise er en del av reisedrømmen for mange. På Thon i Kirkenes er fellesområdene mer attraktive enn rommene.

Publisert Sist oppdatert

Thon Hotel Kirkenes 2018

78 poeng

Pris: Fra drøyt 1400 kroner pr natt, varierende etter sesong. Thon Hotel Kirkenes, Johan Knudtzens gate 1, Kirkenes. Tlf 78 97 10 50. www.thonhotels.no Vi betalte 1645 kroner for et superior-rom. I prinsippet litt romsligere, gratis morgenkåpe/slippers og en flaske vann (!).

Beliggenhet 9/10

Enkel adkomst gjennom byen. Ligger helt nede ved kaia i Kirkenes, med gratis parkering.

Rom 6/10

Parkettgulv. Rommene er litt små, det gjelder også for superior-rommene vi har valgt på våre opphold her. Velg et rom som vender mot havet, i tilfelle været tillater deg å nyte utsikten. Stor TV. Kaffekoker.

Standard 8/10

Deler av hotellet gjennomgikk en oppussing høsten 2017. Fellesområdene er lekre. På mange av rommene er designet litt mindre fresht, med en fargepalett (grå, rosa, turkis) som bringer tankene litt for langt tilbake i tid.

Senger 6/10

God seng, riktignok ikke veldig bra om du har en romløsning med enkle senger. Dessverre har de syntetiske dyner og puter, som så mange norske hoteller.

Frokost 9/10

Overdådig frokosttilbud, med stort utvalg og kokk som lager egg etter ønske. Vi har besøkt Thon-hoteller hvor frokosttilbudet er enda mer kreativt og med lokale godbiter, men kvaliteten er høy – også i Kirkenes.

Bad 7/10

Rent og enkelt, men ikke stort. Såpe, fra dispenser og småflasker (shampo m.m.). Plass til å sette fra seg toalettmappen. Dusj med bra trykk. Håndklær av enkleste sort.

Fellesområder 10/10

En stor, oversiktlig resepsjon flyter over i et elegant og innbydende spiseområde. Supert treningsrom.

Renhold 8/10

Alminnelig bra renhold.

Valuta for pengene 7/10

Prisene starter på rundt 1400 kroner. Den prisen forteller det meste om konkurransen, for bortsett fra frokosten er det ikke noe som forsvarer dette prisnivået.

Noen Thon-hotell er virkelig positive overraskelser. Det er ikke hotellet i Kirkenes. Men en stødig leveranse, er ikke nødvendigvis en dårlig leveranse.

Hotellet i Kirkenes er vakkert beliggende i havna, med utsyn mot Bøkfjorden som strekker seg sørover fra Barentshavet. Her kommer Hurtigruten inn for siste stopp – eller du kan se den legge i vei på den lange ferden sørover mot Bergen.

Thon-hotellets største fordel er et stort og stilig resepsjons- og restaurantområde i 1. etasje.

Med store vinduer og i et åpent landskap kommer den mektige naturen tett på, enten du er i restauranten for middag, sitter i den stilige baren, eller inntar frokosten i den innerste delen av lokalet.

Frokosten er løftet til et varemerke hos Thon-kjeden, og kvaliteten på morgenmåltidet i Kirkenes er bra – selv om flere av kjedekollegene er hakket bedre.

Hotellet kan også friste med et nytt, stort treningsrom i 2.etasje, med utsikt over fjorden fra de to tredemøllene, og med et godt utvalg av maskiner og vekter. For mange reisende er en tur ut med joggeskoene et lite høydepunkt når man tar en pause på reisen, men på 69 grader nord sørger været for at det ofte frister mer å trene inne.

Fellesområdene er det altså ikke noe galt med på Thon i Kirkenes.

Derimot er vi litt skuffet over rommene. De er litt små og trange, og kvaliteten på sengetøy og håndklær er enkel.