SENTRALT: Kongens Nytorv og Strøget ligger rett rundt hjørnet. Du kan nesten ikke bo mer sentralt. Foto: Wakeup Copenhagen
SENTRALT: Kongens Nytorv og Strøget ligger rett rundt hjørnet. Du kan nesten ikke bo mer sentralt. Foto: Wakeup Copenhagen

Hotelltesten: Wakeup Copenhagen

Anonymt og kjedelig

Det finnes bedre billighoteller i København, men beliggenheten er god.

Publisert Sist oppdatert

Wakeup Copenhagen

74 poeng

Pris: Pris: Vi betalte 1.183 norske kroner (900 DEK) for et dobbeltrom for én person uten frokost. Priser fra 723 norske kroner (550 DEK) for dobbeltrom for to. Hotellet tar i tillegg en avgift for å betale med debetkort på forhånd. Wakeup Copenhagen Borgergade 9 Tlf. +45 44 80 00 00, ladestasjon

Beliggenhet 10/10

5 minutter å gå til Kongens Nytorv og Strøget.

Rom 8/10

Fin størrelse på rommet, TV, liten pult, stol og garderobestang. Veldig anonymt. Lukter friskt.

Standard 8/10

Nytt og moderne (designet av sønnen til Jørn Utzon som tegnet operaen i Sydney), men helt alminnelig hotellstandard.

Senger 6/10

Smal dobbeltseng med tynne dyner. Du kommer bare opp i sengen fra en side, kanskje to hvis du er tynn og smidig.

Frokost 7/10

Lys, åpen frokostsal med vinduer mot terrassen. Frokostbuffet med godt, nybakt brød, kokt egg og et alminnelig greit utvalg plastpakket pålegg. Akseptabelt for 105 norske kroner.

Bad 7/10

Lyst og grei størrelse. Plass til å sette fra seg toalettsaker, men frostet glass på to kanter gjør at det føles litt lite privat.

Fellesområder 6/10

Store, lyse og åpne, men lite hyggelige, og ingen servering annet enn snacks som kan kjøpes i resepsjonen.

Renhold 9/10

Godt renhold, men litt støv på lister og karmer.

Valuta for pengene 7/10

Prisen varierer med tilgjengelighet. Du kan betale for bedre utsikt og større rom, men sengen og innredningen er den samme. Får du billigste dobbeltrom uten frokost til drøyt 700 norske kroner (550 danske), er det greit nok. Blir det dyrere, velg noe annet.

Det er ikke så dårlig at du helst vil glemme det - det måtte i så fall være at du ble stående i kø for å sjekke inn. Heller ikke så hyggelig at du drømmer om å komme tilbake. Det er bare anonymt og kjedelig, og det hjelper ikke med tørre peppernøtter på disken når hun i resepsjonen knapt gidder å se på deg eller ofre deg et smil.

Det som redder servicen er en hjelpsom kveldsvakt som sjekker rutetider på metroen for oss. Utover det er det ingen vits i å spørre om noe som helst, for i resepsjonen er det kø hver gang vi passerer. Et ordnet køsystem som sørger for at folk holder seg på rekke, viser at det neppe er et forbigående problem.

Heller ikke i frokostsalen er det noen som smiler og hilser, men det er kokte egg, godt, nybakt brød og et lite utvalg pålegg i porsjonspakninger.

Rommene er de største av de tre billighotellene vi har testet i København, men dobbeltsengen er smal, og du kommer opp i sengen bare fra den ene siden.

Badet er heller ikke verst. Endelig en hylle å sette ting på, men frostet glass på to sider gjør det lite privat.

Fellesområdene er store, og en arbeidsstasjon med skjermer og tastatur er nyttig, men spesielt hyggelig er det ikke. Og uten utsikter til en kopp kaffe eller kanskje til og med en øl, er det ingen grunn til å sette seg ned annet enn for å vente på noen. Det går riktignok an å kjøpe snacks i resepsjonen, men der er det fortsatt kø ...

Det beste er å gå ut, og med Kongens Nytorv og Strøget like rundt hjørnet, er du midt i det danske smørøyet.