ELEKTRISK FAMILIE: Dette er de første bilene i VWs nye elbil-familie: ID Crozz, ID Buzz og ID Neo. Bilene kommer på veien fra 2020.

Frankfurt-utstillingen: ID Crozz kommer i 2020

Her er de tre første av 50 el-biler fra VW

Først kommer en ny ID Neo på størrelse med Golf. Det blir VWs nye Folkevogn. Deretter kommer ID Crozz, som blir en SUV med firehjulstrekk. Begge blir elektriske –og skal på veien i 2020.

Publisert Sist oppdatert

– I 2025 skal VW selge tre millioner elektriske biler per år. Det vil si at hver fjerde bil vi selger skal være elektrisk, sa Volkswagen-sjefen Mathias Müller på en lukket visning i forkant av den store bilutstillingen i Frankfurt mandag kveld.

– For å nå dette målet jobber vi nå på spreng for å utvikle helt nye biltyper.

– Fram til 2030 skal vi bruke over 160 milliarder kroner på nye elektriske biler og infrastruktur for å lading, sa Mathias Müller.

Les også: Dette blir en ny bestselger fra VW

– Innen 2025 skal vi (VW-gruppen med Skoda, Audi, Seat og VW, red. anm.) tilby kundene mer enn 80 nye elektriske modeller, inkludert 50 rene elbiler og 30 ladbare hybrider.

– Vi jobber nå med å utvikle batterier med faste elektrolytter som kan gi en rekkevidde opp mot 1000 kilometer. De nye elektriske bilene blir biler for alle, ikke bare for de spesielt interesserte, sa Müller.

Diesel-skandalen ble en solid vekker for VW-konsernet.

Nå ruller fabrikken ut den ene elektriske konseptbilen etter den andre. Og det beste av alt:

De er ikke bare konsepter. De kommer i serieproduksjon.

Les også: VW Microbuss blir virkelighet

På Frankfurt-utstillingen viser VW en ID Crozz som utseendemessig skal være ganske lik bilen som kommer på veien i 2020.

Bilen bygges på VW nye MEB-plattform (Modular Electric Drive Kit), som gjør at den flate batteripakken blir en integrert del av gulvet i bilen.

Siden bilen heller ikke har bensintank, eksosanlegg, tradisjonell forbrenningsmotor eller girkasse, frigjør det mye plass innvendig. Rekkevidden blir opp mot 600 kilometer i den dyreste utgaven.