LANG REKKEVIDDE: Hyundai Kona Electric skal klare opp mot 470 kilometer, ifølge den nye, strenge testmetoden WLTP. Foto: Hyundai
LANG REKKEVIDDE: Hyundai Kona Electric skal klare opp mot 470 kilometer, ifølge den nye, strenge testmetoden WLTP. Foto: Hyundai

Kona med lang rekkevidde

Her er bilen som 15.000 nordmenn venter på

Slik ser Hyundai Kona Electric ut. De første bildene og dataene på bilen som rundt 15.000 nordmenn har skrevet seg på venteliste for, er nå offentliggjort. Bilen kommer til Norge i sommer, og du kan velge mellom to batteripakker som gir en rekkevidde på 300 eller 470 kilometer.

Publisert Sist oppdatert

– Vi håper å ha de første bilene på plass her hjemme i juni, sier informasjonssjef Morten Brusletto i Hyundai Norge. Prisen på bilen blir trolig klar i løpet av mars.

De 15.000 nordmennene som har satt seg på venteliste, har ikke måttet betale noe depositum. Det er derfor usikkert hvor mange som til slutt vil ende opp som kjøpere av bilen.

Når det gjelder prisen så har vi tidligere tippet fra rundt 270.000 kroner for den minste utgaven og rundt 320.000 kroner for den største.

Les også: Vi har kjørt Tesla Model 3

Kona Electric kommer altså i to varianter: Den største har et batteri på 64 kWh og skal gi en rekkevidde på 470 kilometer. Dette er tall som er målt etter den nye og strengere testmetoden WLTP – ikke etter den gamle skryte-metoden NEDC.

Det betyr at dette er en kjørelengde som skal være mulig å oppnå i praksis på norske veier. I hvert fall på sommerstid. Denne bilen har en motor på 204 hester.

Les også: Dette er de nye elbilene som kommer

Den mindre utgaven av Kona Electric har et batter på 39 kWh og gir en rekkevidde på rundt 300 kilometer. Denne bilen har en motor på 135 hester og 395 newtonmeter. Begge bilene er klargjort for hurtiglader opp til 100 kilowatt. Det betyr at batteriet kan fylles til 80 prosent på mindre enn en time.

Bilen skiller seg fra den vanlige Kona med blant annet en lukket front. Dette skal gi mindre luftmotstand. Bagasjerommet på bilen oppgis til 332 liter, som er ni liter mindre enn i VW e-Golf.

Fra interiøret legger vi merke til at det ikke finnes noen girspak. Giringen er automatisk, og du velger forover eller bakover med knapper.

Hvor mange biler Hyundai er i stand til å levere til norske kjøpere i 2018 er usikkert.