REKKER LENGER? Nyutviklede felger skal kunne øke rekkevidden på populære Tesla Model S. Men det koster… Foto: The New Aero
REKKER LENGER? Nyutviklede felger skal kunne øke rekkevidden på populære Tesla Model S. Men det koster… Foto: The New Aero

Svensk oppfinnelse:

Hemmelige Tesla-felger skal øke rekkevidden

Et svensk firma har utviklet en felg til Tesla Model S som ifølge tester vil redusere luftmotstanden med rundt 10 prosent sammenliknet med de originale Turbine-felgene.

Publisert Sist oppdatert

Men nysgjerrige Tesla-eiere må vente til mai før de får se om felgene kler bilen.

Og så må de kanskje jobbe overtid en periode for å få råd til dem. Prisen blir nemlig cirka 11.000 kroner. For én.

Det er det svenske firmaet The New Aero som har utviklet felgen. Konsernsjef Alexander Florman forteller at han selv kjøpte en 2014 Model S og merket hvordan forbruket økte da han satte på de originale sommerfelgene.

Les også: Vi har prøvekjørt nye Tesla Model 3

Tesla tilbød i en periode spesielt aerodynamiske felger til sine biler, men produksjonen ble lagt ned på grunn av manglende etterspørsel.

Florman derimot, er optimist. Sammen med Rasmus Eriksson, som jobbet på Scania, bestemte han seg for å utvikle en aerodynamisk felg på egenhånd.

Exa, en utvikler av simuleringsprogram, har testet den nye felgen mot den originale Turbine-felgen, og hevder at luftmotstanden reduseres med 9,9 prosent. Kjører man i 80 km/t reduseres energiforbruket med knapt fem prosent.

Les også: Nye sommerdekk? Her er de beste i årets store test

En italiensk felgprodusent vil i første omgang produsere 200 eksemplarer av felgen, med levering i juni. Dimensjonen blir 8,5 x 21. Aluminiumen skal formpresses i stedet for å støpes. Det gir en sterkere, men også dyrere, felg.

I starten blir felgen kun tilpasset Model S. Men blir dette en suksess, så vil naturligvis felgen også dukke opp på andre Tesla-modeller.