HYTTEFOLKET: Hytter, tilhenger og en bil med plass til hele familien: Disse fire stasjonsvognene dekker behovene til norske familier på en fin måte. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen
HYTTEFOLKET: Hytter, tilhenger og en bil med plass til hele familien: Disse fire stasjonsvognene dekker behovene til norske familier på en fin måte. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen

Motor-test: Store stasjonsvogner

Gamle favoritter er stadig verdt en test

Nordmenn elsker stasjonsvogner! Eller rettere: De gjorde det, før SUV-ene kom og begynte å stjele kunder. Vi har testet fire som rommer både barn og bagasje.

Publisert Sist oppdatert

Fortsatt er store stasjonsvogner svært populære både som firmabiler og bil nummer én for barnefamilier. Vi har denne gang testet nye og spennende Kia Optima SW ladehybrid, store Opel Insignia, «glemte» Renault Talisman og kjempestore Skoda Superb.

Hvis du ikke absolutt må sitte høyt over bakken i en SUV, så fortjener disse fire testbilene din oppmerksomhet neste gang du skal ut å kjøpe bil.

Les også: Hvis du absolutt må en SUV… Her er bilene som ventes i 2018

For store familier er først og fremst den innvendige plassen som teller. Så får heller kulhetsfaktoren vike til barna er ute av redet. I alle disse bilene er det god plass til to voksne og to-tre barn.

Bagasjeplassen går fra stor til veldig stor.

For folk med firmabil og langkjøring er det ofte komforten som teller mest. Alle vår testbiler har automatgir og utstyr og sikkerhet som passer godt til dette.  

Les også: Ikke el og ikke SUV? Dette er de andre bilene som kommer i 2018

Kia Optima – utfordrer VW Passat

VW Passat har vært kongen blant stasjonsvognene på grunn av sitt ladbare hybriddrivverk. Nå har den fått en seriøs utfordrer i Kia Optima Sportwagon. Den er billigere, bedre utstyrt og har litt større elektrisk rekkevidde.

Opel Insignia – ny utgave er en helt ny verden

Opel Insignia har fått et mer elegant utseende, en høyere følelse av kvalitet innvendig og er blitt betydelig mer lettkjørt. Sammenliknet med den gamle modellen, kan vi faktisk snakke om en helt ny verden.

Renault Talisman – en uoppdaget perle

Renault Talisman er en uoppdaget perle, som du absolutt bør sette på listen over biler å prøvekjøre dersom du er på jakt etter en ny stasjonsvogn. Her får du svært mye bil for pengene.

Skoda Superb – for deg som vil ha god plass

Skoda har lagt seg til en god vane med å bygge bilene sine et halvt nummer større enn konkurrentene. Derfor er det vanskelig å komme utenom Superb dersom du er på jakt etter en stasjonsvogn med mye plass.

Se alle våre biltester her!