FØRSTEKLASSES: To av disse premium-SUV'ene scorer høyt hos våre eksperter. Fra venstre: Lexus NX, Range Rover Velar, Audi Q5 og Volvo XC60. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen
FØRSTEKLASSES: To av disse premium-SUV'ene scorer høyt hos våre eksperter. Fra venstre: Lexus NX, Range Rover Velar, Audi Q5 og Volvo XC60. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen

Motor-test: Premium SUV

Fire SUV'er hvis prisen ikke teller

De fleste av oss kjører kun forbi dem på veien, men for stadig flere blir premium SUV’er til rundt millionen virkelighet. Salget av luksus-SUV’er øker, godt hjulpet av hyggelige avgiftsrabatter på de ladbare utgavene.

Publisert Sist oppdatert

Vi har testet Audi Q5, Lexus NX, Range Rover Velar og Volvo XC60.

Bare Lexus (hybrid) og Volvo (ladbar hybrid) får avgiftsrabatter, men de to siste vil sikkert også komme i ladbare utgaver om ikke lenge.

Felles for alle fire er høy grad av komfort og firehjulstrekk som gjør underverker på dårlige vinterveier.

Plassen er ikke imponerende, til tross for at vi snakker om biler som koster mellom 600.000 og 1,1 million kroner, men for en familie på fire fungerer de greit. Lexus er den klart billigste, mens Range Rover er den dyreste.

Det er store prisforskjeller i dette segmentet.

En del skyldes at bilene kommer i litt forskjellige størrelser, men det er først på standard-utstyr og hvilken motor du velger at prisene spriker.

Her gjelder det å holde tunga rett i munnen før du skriver under kontrakten.

Volvo XC 60 tar førsteplassen med klar margin, og scorer 10 poeng på hele fire kategorier. En drøm å kjøre og nylig kåret til årets sikreste i EuroNCAP. Men det er opp til deg om den er verdt pengene. For den koster!

Her er de fire testene (klikk på tekst eller bilde for å komme til testen):

Volvo XC60

Lexus NX

Range Rover Velar

Audi Q5