UTSIKT MOT FJORDEN: Det er hyggelig å kunne nyte maten mens man ser utover Steinsfjorden og grøntområdene utenfor.
UTSIKT MOT FJORDEN: Det er hyggelig å kunne nyte maten mens man ser utover Steinsfjorden og grøntområdene utenfor.

Veimat-testen 2018: Vik Skysstasjon

God mat med utsikt

Dette vertshuset er langt triveligere enn inngangen gir bud om. Det er ikke alt for ofte vi blir positivt overrasket av hyggelig interiør og utsikt under testingen av veimat, så det legges merke til. Maten smaker også godt.

Publisert Sist oppdatert

Vik Skysstasjon 2018

75 poeng

Vik Skysstasjon, Holeveien 1741, 3530 Røyse, langs E16 ved Steinsfjorden sør for Hønefoss. Ladestasjon. 2 stk. CCS/Combo 50 kW, 2 stk. CHAdeMO 50 kW, 2 stk. Type 2 22 kW. www.vikskysstasjon.no

Førsteinntrykk 8/10

Litt forvirrende inngangsparti, men finner oss straks til rette i et hyggelig lokale. Veldig fine menytavler! Internett.

Meny 8/10

Tradisjonell veikromeny, men dog mer variert enn de fleste, for eksempel med hele tre fiskeretter og husmannskost som kumle. Egne lunsjretter, inkludert rømmegrøt. Den kalde maten ser kjedelig ut.

Smak 8/10

Auren med rømmesaus, agurksalat og poteter smaker godt. Særlig er potetene sjeldent gode. Rømmesausen kunne vært litt friskere og hadde trengt en anelse syrlighet. Savnet flatbrød. Dressingen til salaten var kjedelig.

Pris 9/10

169 kroner for aure med kaffe og salatbar er en god pris. 139 kroner for kjøttkaker, og flere lunsjretter til rundt hundrelappen. Dette er mye valuta for pengene.

Service 5/10

Må vi drive med det? Tja. Vi hadde satt pris på å få en litt større opplevelse av å være kunde. Ikke viktig kunde, kanskje, men dog kunde. Stamgjestene ble bedre tatt vare på.

Barnevennlig 7/10

Barnestoler. Egen barnemeny med pølser, nuggets, torsk og pannekaker. Bonus for små og store med en lite stressende atmosfære.

Hjemmelaget 8/10

Her er mye av maten hjemmelaget. Men ikke kaker, og ikke brød.

Drikke 7/10

Isvann og isbiter står framme. Det er bra. Ellers helt på det jevne, ikke noe spennende eller særegent. Stort pluss for god kaffe.

Renhold 9/10

Strøkent, både på bordene, i disken, og på toalettet, bortsett fra litt smårusk på gulvet.

Toaletter 6/10

Helt greie, fine toaletter i kjelleren, ikke av det eldste slaget. Men kun to dametoaletter, som deles med bensinstasjonskundene.

Menyen er presentert på en hyggelig tavle rett ved inngangen. Vi ble litt forvirret av den store duken med reklame for pizza på utsiden, men det viste seg å være reklame for et annet sted med en egen inngang nedenfor. 

Skysstasjonen Vik er kjent for gjeddekaker. Som serveres med råkostsalat, poteter og persillesmør. Hjemmelagde og tydeligvis populære. På menyen står det en lapp med «utsolgt» ved siden av retten. Men her er det mye annet som frister, for eksempel aure og gourmetburger. Ingen spesielt fristende drikkevarer, men kaldt vann og isbiter lett tilgjengelig.

 Vi spør i disken hva vi skal velge, og får til svar at auren er veldig god. Han som står bak oss i køen istemmer, det virker i hele tatt som om det er mange stamgjester her.

Mens man spiser kan kan sitte og hvile blikket på Steinsfjorden, og bordene nærmest de store vinduene er tydeligvis populære. Her er både enslige, eldre par, familier og ungdommer.

Som vanlig er det litt forvirrende å være ny. Hvor er bestikket? Serviettene? Og var salaten inkludert? Det er sparsomt med muntlig informasjon, men ja, salatbaren er inkludert får vi beskjed om når vi spør. Også kaffe er inkludert, som vanlig er.

Salatbaren er kjedelig. Men kaffen er sjeldent god.

(Testet av Motor i februar 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)