ITALIENSKE GLEDER: Det meste fra Italia er populært i Norge. Nå skal Alfa Romeo Giulia sørge for en ny vår for de italienske bilene i Norge. Foto: Alfa Romeo
ITALIENSKE GLEDER: Det meste fra Italia er populært i Norge. Nå skal Alfa Romeo Giulia sørge for en ny vår for de italienske bilene i Norge. Foto: Alfa Romeo

Til Norge i august

Giulia skal gi nytt liv til Alfa Romeo i Norge

Dette er bilen for deg som synes BMW 3-serie er blitt for vanlig og Mercedes C-klase er for kjedelig. Nye Alfa Romeo Giulia kommer til Norge i august og koster fra 388.800 kroner.

Publisert

– Dette er en viktig bil for oss. Først og fremst for å bygge opp igjen Alfa Romeo som varemerke. Men også for hele den nye organisasjonen i Fiat Chrysler Automobile i Norge. Vi ønsker at Giulia skal være starten på en ny æra for Fiat, Alfa Romeo og Jeep i Norge, sier Morten Kleven i FCA Norge til motor.no.

Les også: BMWs nye, selvkjørende flaggskip

– Nye Giulia er først og fremst en konkurrent til BMW 3-serie og treffer kunder som vil ha en bil med bakhjulsdrift og sportslig kjørefølelse, men likevel et ganske praktisk innhold. Den rimeligste utgaven av bilen har en 150 hesters dieselmotor og manuelt gir. Bestselgeren tror vi imidlertid blir den 200 hester sterke bensinutgaven til 485.800 kroner. I likhet med de andre premium-merkene i Norge, har de rimeligste utgavene begrenset med utstyr. Så blir det opp til kundene å selv skreddersy utstyret. Legger du til utstyr for 50.000 – 100.000 kroner, så får du en godt utstyrt bil,  sier Kleven, som har nøkterne mål for salget i 2016.  

Les også: Disse kan bli årets bil i Europa

– Produksjonen av bensin-utgaven starter ikke før litt seinere på høsten. Derfor har vi heller ikke mål om å selge mer enn 120 biler i år.
Den mest spennende utgaven av Giulia heter Quattrofoglio og har en V6 twin-turbo motor på 503 hester under panseret. I Norge koster denne 1.193.800 kroner.