LUKSUS OG TEKNOLOGI: Framtidens Rolls-Royce blir full av luksus og ny teknologi. Foto: Rolls-Royce
LUKSUS OG TEKNOLOGI: Framtidens Rolls-Royce blir full av luksus og ny teknologi. Foto: Rolls-Royce

Framtidens Rolls-Royce har silketepper og kjører elektrisk

Helt siden starten i 1904 har Rolls-Royce vært toppen av luksus i bilverdenen. Nå har fabrikken laget sin første framtidsvisjon noen gang: Vison Nenxt 100. Den skal gi svaret på hva luksusbilen skal tilby sine eiere de neste 100 årene. Det er ikke småtteri.

Publisert Sist oppdatert

For det første ser den ikke ut som noen av de konservative bilene fabrikken bygger i dag. Rolls-Royce har tydeligvis tro på at også deres kunder kommer til å forandre seg mye de neste årene. For det første vil de kreve å kunne kjøpe biler som i stor grad kan tilpasses sin personlige smak. Men også når det gjelder teknologi skjer det mye.

Les også: Årets raskeste og barskeste biler

De nye bilene kommer til å bli bygget på lettvekts-teknologi utstyrt med et elektrisk drivverk med høy ytelse. Alt i fra akselavstand til utseendet på bilen kan skreddersys kundens ønske. Innvendig i Vision Next 100 finner vi blant annet Macassar-tre i varme farger og håndvevde silketepper på gulvet. Det meste i bilen er kontrollert av en “dame” som heter Eleanor. Hun har kunstig intelligens og dukker opp på den store digitale skjermen som fyller hele dashbordet. Hun lærer seg stadig mer om hva eieren har av favoritt-veier, hva han/hun liker av restauranter, musikk og så videre.

Nå du åpner døren for å gå ut, tennes et rødt lys under bilen som gir en rød løper som viser veien ut. I dørene ligger det skjult en paraply, som skal beskytte deg mot regn og snø – for øvrig akkurat som på Skoda.