NESTEN NORMALT: Nå er korona-køene nesten borte for å få førerkort.

Har redusert køen:

Fire ukers ventetid på førerprøver

Korona-køene for å få kjøre opp er nesten borte, melder vegvesenet. – Vi gjør det vi kan for å minimere køene, sier direktøren for førerprøvene.

Publisert Sist oppdatert

Bestilling for førerprøve

Trafikkstasjonene er kun åpne for de som har bestilt time. Timer legges ut fortløpende på denne linken.

Enkelte trafikkstasjoner er helt stengt om sommeren. Hvilke finner du her.

Køene var lange etter at Statens vegvesen etter to måneders pause i midten av mai igjen begynte med oppkjøringer.

Nå, ytterligere halvannen måned senere, er køene nesten borte.

– Hvis du er klar til å kjøre opp nå, vil du i gjennomsnitt få oppkjøringen om fem uker, sier Henning Harsem, avdelingsdirektør for trafikantavdelingen i Statens vegvesen.

Bekymret

Etter koronapausen fortalte landets lokalaviser om tusenvis i køer for å få kjøre opp. I midten av mai hadde trafikkstasjonen bare i Arendal 390 i kø for førerprøven.

I Valdres fryktet man i mai at køene ikke ville være borte før neste år.

Stortingspolitiker Jenny Klinge fra Senterpartiet er blant de mange som har vært bekymret spesielt for ungdom som trenger mopedlappen eller førerkort for bil for å kunne få seg sommerjobb.

Jobber overtid

I et brev til henne skriver samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) at vegvesenet «bruker nå alle tilgjengelige ressurser til å gjennomføre førerprøver».

Det jobbes overtid både på ettermiddager og helger, og ferieavviklingen er tilpasset slik at det kan gjennomføres mange prøver også i juli, skriver statsråden.

Det blir gjennomført praktiske prøver selv der trafikkstasjonene er stengt om sommeren.

Fire uker

Køene er nå knapt lenger enn i et normalår, ifølge vegvesenet.

– Normalt er det en ventetid for oppkjøring på ca. fire uker på sommeren. Nå er det ca. fem uker. Men det er regionale forskjeller. Noen trafikkstasjoner har ledig kapasitet på dagen, mens andre har lenger ventetid. Vi gjør det vi kan for å minimere ventetiden, sier Harsem.