FLERE TYVERIER: Utbetalingene etter tyverier fra biler har økt 50 prosent de to siste årene. Hittil i år er det meldt 4200 tyverier fra biler. Foto: NTB scanpix
FLERE TYVERIER: Utbetalingene etter tyverier fra biler har økt 50 prosent de to siste årene. Hittil i år er det meldt 4200 tyverier fra biler. Foto: NTB scanpix

Pass opp, her kommer tyven!

Sterk økning i tyverier av og fra biler

Forsikringsselskapene har betalt ut nesten 200 millioner kroner etter tyverier av og fra biler så langt i år. Tyveriene øker kraftig.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Tyverier av og fra biler øker.

De to siste årene har utbetaling etter tyverier fra biler økt med nesten 50 prosent, fra 63 millioner kroner de tre første kvartalene i 2017 til 93 millioner kroner de tre første kvartalene i år.

Så langt i år er det meldt 4200 tyverier fra biler, ifølge ferske tall fra Finans Norge.

Mer kostbare biler

Også tyverier av biler øker. Så langt i år er det stjålet biler til en verdi av 99 millioner kroner, opp fra 83 millioner kroner de tre første kvartalene i fjor.

Bilene som stjeles i år er mer kostbare.

Så langt i år er det meldt om 2000 biltyverier. Det er et par hundre færre enn både i 2017 og 2018.

Les også: Slik hindrer du ladekabel-tyveri

Færre skader totalt

For å unngå tyverier fra og av biler er det viktig å ikke friste tyvene ved å legge eiendeler lett synlig, og å ikke låse bilen. Det er også viktig å ikke parkere på utsatte steder.

Selv om det stjeles mer, melder Finans Norge at både antallet meldte skader og erstatningsbeløpene de siste årene totalt sett har falt for privatbiler. Dette er altså tallene for alle utbetalinger, ikke bare tyverier.

Det har derimot vært en kraftig økning i antallet skader og utbetalingsbeløp for biler som brukes i næring, viser oversikten fra Finans Norge.

Les også: Vei bobilen før du kjøper den – ellers kan du bli lurt