SANDEFJORD MOTOR HOTEL: Praktisk beliggenhet fra avkjøringen på E18 til Torp flyplass.

Veimat-testen 2017: Sandefjord Motor Hotel, Sandefjord

Fersk fisk og kjipe kjøttkaker

Klarer du ikke å levere på kjøttkakene hjelper det nesten ikke at du har flere ferske fiskeretter på menyen.

Publisert Sist oppdatert

Sandefjord Motor Hotel

76 poeng

Sandefjord Motor Hotel ligger ved avkjøringen til Torp flyplass, ved E18 mellom Oslo og Sandefjord, Fokserødveien 21, 3241 Sandefjord. Ladestasjon

Førsteinntrykk 7/10

Motell med kafeteria ved avkjøringen til Torp flyplass. Bensinstasjon og McDonald´s. Lyst og ryddig med litt 80-tallspreg med rotting og kunstige blomster på bordene.

Meny 9/10

Fersk laks, steinbit og kveite. Lammesteik, biff, pepperstek, kylling og hamburgertallerken. Kalde og varme smørbrød. Dagens suppe.

Smak 6/10

Temmelig smakløst og kjedelig. Og når maten ikke er varm, er det stusslige greier.

Pris 9/10

Kjøttkaker og karbonader i flere størrelser. Halv porsjon av flere retter fra kl. 12 – 21. Signaturrettene steinbit 199 kr og urtebakt kylling 189 kr.

Service 8/10

Alminnelig hyggelig service i disken.

Barnevennlig 7/10

Barnemeny med kjøttkaker og pølser med potetmos. Halv porsjon av flere retter, men ikke akkurat til barnepris (fra 115 til 189 kr). Barnestoler.

Hjemmelaget 8/10

Kjøttkaker og karbonader er ikke hjemmelaget, men det er faktisk fersk laks, kveite og steinbit på menyen.

Drikke 7/10

Brus. Juice, iste og vann fra dispenser. Vannet har en bitter ettersmak. Kaffemeny. Kaffen er rykende varm, det er bra. Te i poser.

Renhold 7/10

Rent og ryddig, men ruskete på gulvet selv tidlig på dagen. Malingen skaller av stolene.

Toaletter 8/10

Relativt nyoppussede båstoaletter. Det lukter nyvasket. Toalettpapir i ark er klønete, men det er kanskje en smakssak.

Vi er akkurat for tidlig ute til å spise middag, men i det middagsmenyen blir hengt opp, får vi se både kveite og steinbit som er signaturretten. Fisken blir levert fra Brødrene Berggren som er en legendarisk fiskebutikk på brygga i Sandefjord, og den er fersk.

Det gjør oss raskt godt stemt.

Fisken er populær, og de bruker i så stor grad som mulig lokale råvarer, sier hun i disken. Det rimer bare dårlig med resten.

Skal ha du barnemeny, karbonader eller kjøttkaker forsyner du deg i buffeten. Kjøttkakene kommer i flere porsjoner, og hvis du tar flere betaler du 20 kr per stykk. Det er jo en grei avtale.

FRA BUFFETEN: Kjøttkaker med poteteter og grønnsaker.

Men kjøttkakene er seige, og det betyr trolig at de er godt spedd. Grønnsakene består av frossen amerikansk grønnsaksblanding.

Potetene er merket med sulfitt, og da er de vakuumpakket. De smaker ingen ting, men det gjør ikke sausen heller, så da er de to. Ingen ting er varmt.

Det positive er at du kan forsyne deg av tyttebærsyltetøy fra en skål, så du slipper å bli avspist med et lite beger.

Til dessert er det dessertbord med fromasjer, gelé og hermetisk fruktsalat, og du spiser så mye du vil for 70 kr (barn 35 kr). Det er å strekke det langt å kalle det hjemmelaget av lokale råvarer.

(Testet av Motor juli 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)