Dette er første Ferrari

Ferrari feirer 70 år med auksjon av 90 millioners bil

Denne helgen feiret Ferrari at det er 70 år siden grunnlegger Enzo Ferrari kjørte den første bilen med hans eget navn ut av portene i fabrikken i Maranello, Italia. Et av høydepunktene var en auksjon der blant annet en 1959-modell Ferrari 250 GT skal selges, med forventet pris opp mot 90 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

De sterke følelsene som Ferrari-bilene skaper, har med andre ord ikke kjølnet på disse årene.

Tvert imot.

Lite viste Enzo Ferrari da han startet opp den 12-sylindrete motoren i modell 125 S, at hans merke 70 år seinere skulle produsere 10.000 eksklusive sportsbiler i året. De gamle Ferrari-bilene er mer ettertraktet enn noen gang.

Auksjonen søndag, som foregår på fabrikkens område i Maranello, blir trolig det største salget av eldre Ferrari-biler i år.  Blant de mest spennende bilene er altså en 1959-modell 250 GT California Spider med lettvekts-karosseri. Forventet pris er mellom 7,5 og 9,5 millioner euro, eller mellom 70 og 88 millioner kroner. Ingen blir overrasket om prisen blir enda høyere.

Les også: Ferrari vurderer ny, billig Dino

I forbindelse med jubileet har Ferrari også bygget spesialutgaven La Ferrari Aperta.

Den har selvfølgelig en 12-sylindret bensinmotor, som i moderne ånd er hjulpet av et hybriddrivverk med en elektrisk motor på  160 hester. Til sammen yter bilen 963 hester.

La Ferrari Aperta kommer i svært begrenset opplag og er beregnet på fabrikkens aller mest lojale kunder. Derfor har den heller ingen pris og blir ikke annonsert for salg.

Alle bilene er solgt på forhånd.

Du kan lese mer om jubileet på www.ferrari70.com