VAKRE TAJ MAHAL: Vi opplever det fantastiske mausoleet både på kveldstid og når solen står opp og farger det rosa. Foto: iStock
VAKRE TAJ MAHAL: Vi opplever det fantastiske mausoleet både på kveldstid og når solen står opp og farger det rosa. Foto: iStock

26. januar – 7. februar 2020

Fargerike India med Rajasthan

Overveldende, eksotisk og spennende: Det er stikkordene for denne ferden til India, der hovedstaden Delhi er utgangspunkt og avslutningen for en uforglemmelig reise.

Publisert Sist oppdatert

Vi starter og avslutter vårt eventyr i travle Dehli, og allerede på byvandringen i det gamle Delhi omfavner og bergtar India oss. Det gir oss en pekepinn på alt det fantastiske vi skal oppleve de neste dagene.

I Agra lar vi oss blende av det overdådige og slående vakre Taj Mahal som ble bygget som mausoleum over Shah Jahans yndlingshustru Mumtaj Mahal. Mausoleet i hvit marmor med innlagte halvedelstener er usigelig vakkert.

Vi er så heldig at vi får oppleve det både på kveldstid med et flott lyd- og lysshow, og når solen står opp og farger det hvite palasset rosa.

Herfra fortsetter reisen inn i den fargerike provinsen Rajasthan. Her ligger storslåtte palasser og spennende byer som perler på en snor.

Den rosa provinshovedstaden Jaipur fyller oss med beundring. Rosa er ifølge raiput-kulturen gjestfrihetens farge, og navnet speiler byens praktfulle arkitektur.

Den blå byen Jodhpur sjarmerer oss med alle de blåmalte små husene som omkranser det store Mehranggarh-fortet.

Og fjellene og de vakre innsjøene gir et flott bakteppe for Udaipur som regnes som en av de mest romantiske byer i verden.

På denne turen gjennom noen av Indias mest fantastiske områder opplever vi imponerende palasser og fort, livlige og fargerike markeder og basarer.

Vi får en båttur på Pichola-innsjøen, og et besøk hos Bishnoi-stammen som møter oss med en tradisjonell opiumseremoni.

Dette er en sjeldent innholdsrik tur. Vi bor på flotte hoteller, og helpensjon er inkludert. Velkommen!

Se hele dagsprogrammet under pris- og påmeldingsinformasjon.

 

Høydepunkter

 • Travle Delhi med byvandring i Old Delhi
 • Raj Ghat – minneparken hvor Mahatma Gandhi ble kremert
 • Soloppgang over Taj Mahal, og lys- og lydshow om kvelden
 • Jaipur – den rosa provinshovedstaden
 • Jodhpur – den blå byen
 • Udaipur – cruise på Pichola-sjøen
 • Bishnoiene – naturforkjempere i generasjoner
 • Innkvartering på 4 og 5 stjerners hoteller
 • Helpensjon 

PRIS FOR NAF-MEDLEMMER

29 880 kroner per person i delt dobbeltrom.

Pris for enkeltrom på forespørsel.

ALT DETTE ER INKLUDERT

 • Fly Oslo – Dehli – Oslo med Finnair
 • Innenriksfly Udaipur – Dehli
 • Alle flyskatter
 • Transport fra/til flyplasser
 • Togreise Dehli – Agra
 • 11 netter på førsteklasses hoteller med frokost
 • 11 lunsjer
 • 11 middager
 • Utflukter iht. program, inkl. inngangsbilletter
 • Kunnskapsrik reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke:

 • Visum (pt. 780 kroner)
 • Drikke til maten
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Eventuelle utflukter utenom programmet

PÅMELDING:

Turen arrangeres for MOTOR av Vista Travel. For påmelding og mer informasjon se vistatravel.no/leserturer/motor 

For spørsmål:

e-post: [email protected]

telefon: 21 99 56 00

Dagsprogram:

Dag 1, søndag 26. januar
Oslo – Delhi

Du møter Vista Travels reiseleder på Gardermoen. Avreise med Finnair kl. 17.15 via Helsinki til Dehli på ettermiddagen med ankomst neste morgen kl. 06.40.

Dag 2, mandag 27. januar
Delhi

Vi lander i Delhi tidlig om morgenen. Etter at innreiseformalitetene er unnagjort, reiser vi til hotellet vårt.

Etter å ha fått rommene våre på Le Meridien og spist og hvilt litt etter reisen, skal vi ut på en tre timers bytur for å se noe av det beste hovedstaden har å by på.

Byen er delt i to, New Delhi og Old Delhi. Den nye delen har brede gater, regjeringsbygninger, grønne parker og hager.

Vi starter med et besøk til Humayuns grav. Dette mausoleet ble bygget av Humayuns kone og er ansett som et typisk eksempel på tidlig mughal arkitektur.

Vi gjør også et stopp ved presidentpalasset og parlamentsbygningen før dagen avsluttes med et besøk i sikh tempelet, Gurudwara Bangla Sahib. 

Gullforgylte kupler pryder dette flotte tempelet som er bygget i hvit marmor.  Her kan vi også besøke kjøkkenet som produserer mat til flere tusen mennesker hver dag ved hjelp av frivillige.

Retur til hotellet og kvelden til egen disposisjon.

Dag 3, tirsdag 28. januar
Delhi

Delhi er hovedstaden i det moderne India, men man kan godt merke blandingen av det nye og det gamle i New og Old Delhi.

I dag skal vi først oppleve den gamle bydelen som er tett befolket og travel. Bydelen med trange gater ble bygget opp av Sjah Jahan midt på 1600-tallet.

Vi stopper på utsiden av gamlebyens stolthet, Det røde fortet, som har fått sitt navn fordi det er bygget i rød sandstein.

Her starter vi vår byvandring i de gamle basarene, i travle små smug, besøker en haveli og kanskje spiser et måltid fra en av de berømte små gaterestaurantene.

Vi går også innom Jama Masjid, den største moskeen i India. Sammen med vår dyktige guide gir byvandringen en unik innsikt i historien, kulturen og tradisjonene.    

Etter denne turen passer det bra å besøke den rolige minneparken Raj Ghat hvor Indias landsfader, Mahatma Gandhi ble kremert.

I nærheten ligger Shanti Van, fredsskogen med kremasjonsstedene til Indias første statsminister, Nehru, hans datter Indira Gandhi og hennes sønn Rajiv Gandhi.

Om ettermiddagen skal vi se nærmere på den nyere delen av byen (New Dehli), designet og bygget av britene på 1920-tallet, en by som skulle være deres imperium verdig.

Her finner du brede bulevarder og mange offentlige bygninger, i tillegg til parker og hager.

Her besøker vi Qutub Minar – et landemerke fra 1199 samt den storslåtte India Gate, et 42 meter høyt monument over de indiske soldater som mistet livet i 1.verdenskrig. Vi gjør også et stopp ved presidentpalasset og parlamentsbygningen.

Dag 4, onsdag 29. januar
Delhi – Agra

Etter en tidlig frokost drar vi med tog til Agra (1 time og 40 minutter).

Her starter vi med å besøke Agras Fort, Indias viktigste fort og palass som har vært residens for flere konger opp gjennom tidene.

Fra denne imponerende og massive strukturen ble landet styrt og det var hit utenlandske utsendelser og annet fintfolk som var på statsbesøk kom.

Innenfor fortets vegger lå landets statskasse og stedet hvor landets mynter ble laget. Fortet er, som Taj Mahal, på UNESCOs verdensarvliste.

Vi sjekker inn på vårt hotell Cortyard by Marriot i Agra og slapper av før vi sen ettermiddag drar til selveste Taj Mahal.

Det legendariske mausoleet over Shah Jahans yndlingshustru Mumtaj Mahal ble bygget i tidsrommet 1632-1654.

Selve mausoleet er i hvit marmor med innlagte halvedelstener og er usigelig vakkert. Her får vi oppleve et lyd- og lysshow med 80 artister som «forteller» kjærlighetshistorien til Shah Jahan og Mumtaj Mahal. Etter showet returnerer vi til hotellet for middag og overnatting.

Dag 5, torsdag 30. januar
Agra - Jaipur

I dag står vi tidlig opp for å oppleve soloppgangen over Taj Mahal, og får dermed også sett dette underverket i dagslys. I soloppgangen fremstår den hvite marmoren mer rosa enn hvit.

Det sies at det som gjør Taj Mahal så unikt er bygningens perfekte proporsjoner og blandingen av form, materiale og utsmykninger. Nå har du muligheten til å gjøre din egen vurdering.

Vi returnerer til hotellet og hygger oss med frokost før vi setter kursen mot Jaipur (ca. 6 timers kjøring totalt).

Underveis gjør vi et stopp i keiserbyen Fatehpur Sikri, ca. 40 km fra Agra som var den politiske hovedstaden i det indiske Mogulriket under Akbar den store fra 1571 til 1585.

De historiske bygningene fra den tiden står på UNESCOs verdensarvliste og har en vakker arkitektur og noen imponerende utskjæringer. Bygningene er i god forfatning og forteller sin egen, dramatiske skjebne.

Vi fortsetter reisen inn i delstaten Rajasthan, til Jaipur som kalles den rosa byen, et navn hentet fra byens praktfulle arkitektur og kulør. Ifølge rajput-kulturen er rosa gjestfrihetens farge, en egenskap også byens befolkning er kjent for.

Vi sjekker inn på vårt hotell Mariott i Jaipur og spiser middag.

Dag 6, fredag 31. januar
Jaipur

Vi starter dagen med en tur til Amber Fortet som troner på en høyde over Jaipur, og speiler seg i Maotha innsjøen nedenfor.

Bygningen, som er et utmerket eksempel på rajput-arkitektur, ble påbegynt allerede i 1592, og ble bygget i marmor og rød sandstein.

Interiørene er usøkte, med utsmykninger av elfenben, glass og speil, samt veggmalerier.

Om ettermiddagen skal vi på byrundtur i Jaipur. Vi starter med besøk i City Palace museum før vi ser det storslåtte City Palace.

Dette er et arkitektonisk mesterverk, hvor den tidligere kongefamilien fortsatt bor i deler av komplekset.

Tvers overfor ligger Jantar Mantar, et av Indias fem observatorier, grunnlagt av Maharaja Jai Singh.

Til slutt skal vi besøke det vakre Hawa Mahal, som betyr vindenes palass, og nærmest er et symbol på Jaipur.

Det ble bygget i pyramideform i 1799, med 953 små vinduer slik at kvinnene i haremet kunne se ut på bylivet. 

Resten av ettermiddagen har man til egen disposisjon. Benytt for eksempel tiden til å suge inn byens atmosfære på basarer, i byens gater eller på en kafé.

Dag 7, lørdag 1. februar
Jaipur

Etter frokost reiser vi til Galta Ji, et hinduistisk tempelkompleks rundt 10 km fra Jaipur by. Galta Ji har flere naturlige springvann og fontener og hellige vannbassenger.

Apetempelet Galta er bygget i rosa sandsten med utsikt over et fantastisk landskap og byen Jaipur. Tempelet er kjent for de mange ulike typer aper som holder til her.

På ettermiddagen fortsetter vi til Sanganer, et senter kjent for sitt håndlagde papir og tekstiltrykk. Her kan vi bivåne en gruppe kunstnere, Sanganer Kagazis, som utøver sin profesjon.

Vi besøker også et flott Jain tempel i Sanganer med vakre og unike utskjæringer i stein.

Om kvelden samles vi til middag på hotellet i Jaipur.

Dag 8, søndag 2. februar
Jaipur – Jodhpur

Vi sjekker ut og kjører buss til den «blå byen» - Jodhpur (ca. 6 timers kjøring). Underveis får vi se livet langs landeveien, kuer og ikke minst kameler som er naturlige trekkdyr og transportmiddel i denne delen av India.

Jodhpur har vært hovedsete for den mektige og modige Rajput klanen, Rathore. Byen er dominert av det store Mehranggarh fortet og er den eldste av de store byene i Rajasthan, grunnlagt allerede i 1459.

Jodhpur er ikke den mest velstående byen i Rajasthan, men den er veldig sjarmerende.  

Vi kjører direkte til hotell Indiana Palace og har ettermiddagen fri før vi samles til middag om kvelden.

Dag 9, mandag 3. februar
Jodhpur

Formiddagens besøk går til Mehrangarh Fort som ligger på en 125 meter høy ås og ble bygget i 1459. Ved inngangen Lahapol Gate finnes fremdeles merkene etter 15 håndtrykk.

Dette var de 15 enkene etter Maharaja Man Singh som gikk på kremasjonsbålet da maharjaen ble kremert i 1843.  

Innenfor fortets murer finnes mange palasser, gallerier, gamle templer og et museum.

Fra fortet kan vi skue over det som kalles den blå byen, nemlig alle de blåmalte små husene som omkranser hele fortet.

Disse ble malt blå i sin tid av høykaste innbyggere, poenget var å markere at man tilhørte Brahmin kasten. Men etter hvert ønsket flere og flere å male sine hus blå. Det sies også at blåfargen holder myggen unna.

Etter besøket her spaserer vi gjennom den «blå byen», med sine trange gater, fargerike basarer og vennlige beboere.

Turen avsluttes ved kryddermarkedet og herfra blir vi transportert tilbake til hotellet med hest og vogn, kjent som «Tonga’s».

Om ettermiddagen skal vi på utflukt til landsbyen Guda Bishnoi, rundt 25 km fra Jodhpur. Dette er et naturskjønt område med trær, en kunstig innsjø og dyreliv.

Bishnoi-folket ser på planter og dyr som hellige og har gjennom genererasjoner kjempet for å verne trær og dyr i sitt område.

Rundt innsjøen ses antiloper og trekkfugler som kommer for å drikke.

Her får vi også overvære en opiumsseremoni. Dette er Bishnoienes måte å ønske gjester velkommen på, selv om det for oss kan virke uvanlig.

Retur til hotellet for middag og overnatting.

Dag 10, tirsdag 4. februar
Jodhpur – Udaipur

Vi sjekker ut fra hotellet i Jodhpur etter frokost og setter kurs for Udaipur, den historiske hovedstaden i det tidligere Mewar-riket, også kjent som byen med de mange innsjøer.

På vei til Udaipur stopper vi i Ranakpur, en landsby kjent for sitt jain tempel i marmor med hele 1400 søyler som har imponerende utskjæringer og er dedikert til den første Jain Tirthankar (opplyste menneske) i vår tid, Adinath (også kjent som Lord Rishabha).

Vi fortsetter til Udaipur, en betagende by i Aravalli-fjellene i Rajasthan.

Fjellene og de mange og vakre innsjøene gir et flott bakteppe for Udaipur som regnes som en av de mest romantiske byer i verden, og som etter Jaipur er den mest populære byen i Rajasthan.

Ved ankomst hotell Trident sjekker vi inn og spiser middag. Kvelden til egen disposisjon, eller bli med reiseleder på en liten vandring.

Dag 11, onsdag 5. februar
Udaipur

I formiddag står City Palace museum på programmet. Dette store og imponerende palasset i granitt, marmor og mosaikk ble oppført i 1651 og definerer byen der den ligger ved Pichola-innsjøens bredder.

Palasset har også en flott hage hvor palassets innbyggere i sin tid promenerte og hygget seg. I dag er hagen åpen for alle.

Om ettermiddagen reiser vi på cruise på Pichola-innsjøen. Fra vannet får vi et enda bedre inntrykk av hvor stort bypalasset er, og her ser vi lokalbefolkningen vaske klær og bade i vannkanten.

Ute i innsjøen finner vi Jagmandir palasset, i dag et luksushotell som dekker hele øya det ligger på.

Tilbake på land igjen blir det tid til å kikke nærmere på de fargerike og travle markedene som ligger like bak det store City Palace.

Middag og overnatting.

Dag 12, torsdag 6. februar
Udaipur - Delhi

Vår India-reise nærmer seg slutten, og i dag spiser vi en sen frokost og sjekker ut av hotellet før klokken 12.

Vi har tid til egen disposisjon før vi om ettermiddagen reiser til flyplassen og flyr til Dehli. Her sjekker vi inn på et hotell og spiser avskjedsmiddag mens vi deler opplevelser og gode historier.

Dag 13, fredag 7. februar
Delhi – Oslo

Etter en tidlig frokost sjekker vi ut av hotellet og reiser til flyplassen. Flyavgang kl. 10.35 med Finnair via Helsinki. Ankomst Gardermoen samme ettermiddag kl. 16.35.