GAMLEBYEN: Angkor var sentrum for Khmerriket fra 802, men i 1431 ble byen forlatt og overvokst av jungelen. Først på slutten av 1800-tallet ble Angkor gjenoppdaget av franske arkeologer.
GAMLEBYEN: Angkor var sentrum for Khmerriket fra 802, men i 1431 ble byen forlatt og overvokst av jungelen. Først på slutten av 1800-tallet ble Angkor gjenoppdaget av franske arkeologer.

Cruise på Mekong 17. februar–2. mars 2018

Fantastisk cruise på magiske Mekong

Motors reiseklubb tar deg med på en fantastisk reise på elven Mekong, hvor du kan oppleve vakker natur, frodig fauna, fascinerende folkeliv og gamle kultursteder. Vi besøker Kambodsja og Vietnam med forfatter Torbjørn Færøvik som foredragsholder og kjentmann.

Publisert Sist oppdatert

Reisen starter i Siem Reap med de fantastiske tempelruinene i Angkor. Derfra seiler vi til Kambodsjas hovedstad Phnom Penh og videre til Vietnams største by Ho Chi Minh City.

Forfatter og Asia-ekspert Torbjørn Færøvik er med på turen som foredragsholder og kjentmann. 

Noen høydepunkter på reisen:

 • Fantastiske Angkor, som står på UNESCOs listeog besøk i de berømte overgrodde templene
 • Besøk kjente byer som Kambodsjas hovedstad Phnom Penh og pulserende Ho Chi Minh City, tidligere Saigon
 • De berømte Cu Chi-tunellene fra VietnamkrigenFangeleir og krigsmuseum
 • Besøk til unike markeder, tur med rickshaw og vanndukke-teater
 • Førsteklasses elvecruiseskip og hotell
 • Helpensjon og drikkevarer om bord inkludert
 • Kåserier og foredrag underveis med Torbjørn Færøvik 

Nasjonalmuseet i Phnom Penh
Nasjonalmuseet i Phnom Penh

Skipet 

RV Mekong Adventure 4*+ er et nyoppusset førsteklasses skip hvor fransk eleganse kombineres med lokale materialer og møbler. Hyggelig salong med bar, trimrom, massasjerom, soldekk med solsenger, lite basseng og en liten bar. Restauranten serverer både internasjonal og asiatisk mat. Alle lugarene er utvendige og har privat balkong. Standardlugarene (20m²) har bad med dusj, lite bord, to stoler, TV med DVD-spiller, hårtørrer, lite kjøleskap, aircondition og minisafe. Juniorsuitene (31 m²) ligger på øvre dekk og har større balkong enn standardlugarene. Deluxe suitene (47m²) ligger på hoveddekk og har separat soverom og to bad.

Torbjørn Færøvik 

Forfatter og historiker Torbjørn Færøvik er med som foredragsholder og kjentmann. Færøvik har reist mye i Asia og regnes som Norges beste reiseskildrer. Han har skrevet flere bøker og har vunnet Brageprisen tre ganger. Færøvik har over tretti års erfaring som journalist, bl.a. som utenriksmedarbeider i NRK. I sin siste bok, «Orientekspressen», har han fulgt togsporene fra London til Samarkand. 

Detaljert program: 

Dag 1 Oslo–Bangkok 

Vi møtes på flyplassen av en hyggelig reiseleder. Sammen flyr vi med Thai Airways direkte til Bangkok kl. 13.30. Ankomst neste dag. 

Dag 2 Bangkok–Siem Reap 

Vi lander i Bangkok kl. 06.20 og flyr kort tid etter videre til Kambodsja. Ankomst Siem Reap kl. 09.00. På flyplassen blir vi møtt av vår lokalguide og kjørt videre med buss til førsteklassehotellet Prince d’Angkor. Etter at vi har sjekket inn kan vi slappe av ved svømmebassenget og hvile ut etter reisen. Lunsj tar du på egen hånd. Om ettermiddagen besøker vi Les Artisans d’Angkor, hvor du kan se hvordan man lager vakre kunsthåndverk, før vi samles til informasjonsmøte og velkomstmiddag.  

Dag 3 Angkor 

Angkor var sentrum for Khmerriket fra 802. I 1431 ble byen forlatt og etter hvert glemt og overvokst av jungelen. Først på slutten av 1800-tallet ble Angkor gjenoppdaget av franske arkeologer. Områdets sentrum er Angkor Thom, som var den opprinnelige byen, omringet av mur og vollgrav. Vi får se det vakre Bayon-tempelet, kjent for de store statuene av smilende kjempeansikter. Deretter besøker vi Ta Prohm tempelet, som fremdeles er overgrodd av trær. Etter lunsj på den kjente Foreign Correspondence Club, skal vi oppleve Angkor Wat, det mest berømte av Angkor-templene. Dagen avsluttes med middag på hotellet eller en hyggelig restaurant i nærheten.

Dag 4 Ombordstigning – Tonle Sap-sjøen 

Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og kjører til kaien ved Tonle Sap-sjøen hvor elegante RVMekong Adventure venter på oss. Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Mens vi spiser lunsj, kaster skipet loss og begynner å krysser den 150 kilometer lange innsjøen. Tonle Sap er nærmest et innlandshav, men så grunn at skipsledene markeres med avhogde grener, omtrent som brøytestaver i Norge. Vannstanden i innsjøen varierer. Hvis den er for lav til at RV Mekong Adventure kan seile på sjøen, blir vi kjørt med buss eller hurtigbåter til skipet.  

Dag 5 Kampong Chhnang – Kampong Tralach – Oudong  

Cruiset fortsetter på Tonle Sap-elven, som forbinder innsjøen med samme navn med Mekong. Om morgenen kommer vi til den travle, lille byen Kampong Chhnang, som direkte oversatt betyr «keramikkhavn». Foruten keramikkproduksjon er byen kjent for sine mange markeder, smale kanaler og hus bygget på påler eller kunstige øyer. Vi går i land for å besøke et av markedene. 

Vi går tilbake til skipet og spiser lunsj, før vi seiler videre nedover elven til Kampong Tralach. Her blir vi fraktet i gammeldagse oksekjerrer til Wat Kampoung Leu pagoden fra 1800-tallet, kjent for sine vakre veggmalerier. Videre går turen med buss til Oudong, som var Khmerkongenes hovedstad. Byen ligger på en høyde med utsikt til en mengde stupaer fra de siste Khmerkongenes regjeringstid. Vi besøker også Vipassana Dhura pagoden, der buddhist­munker mediterer. Cruiset fortsetter om kvelden. 

Dag 6 Chong Koh – Phnom Penh 

Når du våkner neste morgen har vi seilt til Chong Koh, en liten landsby der det produseres silkestoffer. Vi  tar en spasertur gjennom byen og besøker et av silke­veveriene. Deretter ser vi stedets pagode, før vi hilser på barna på den lokale barneskolen. Lunsjen spiser vi om bord mens skipet seiler videre til Phnom Penh, Kambodsjas hovedstad. Phnom Penh ble grunnlagt i 1373, og utnevnt til landets hovedstad i 1431. Under den franske kolonimakten, fra slutten på 1800-tallet til midten av 1900-tallet, ble Phnom Penh kalt Asias perle. I deler av byen ser man fremdeles bygninger fra den franske kolonitiden. Etter ankomst besøker vi Wat Phnom, templet som ga navn til byen. Om kvelden underholdes vi av tradisjonelle Apsaradansere om bord. Skipet ligger ved kai i Phnom Penh i to netter.  

Dag 7 Phnom Penh 

Etter frokost skal vi bli bedre kjent med Phnom Penh med besøk til Det kongelige slott, Sølvpagoden og nasjonalmuseet med mange skatter fra Khmertiden. Om ettermiddagen er det utflukt til skolen «S21», som var en  beryktet fangeleir under Røde Khmer-­regimet (1975–1979), der tortur og drap sto på dagsordenen. Før middag er det tid på egen hånd og mulighet for å ta en shoppingtur på byens markeder.  

Dag 8 Om bord 

Vi forlater Phnom Penh om morgenen og seiler sørover mot grensen mellom Vietnam og Kambodsja. Grenseformalitetene kan ta noen timer før vi fortsetter seilasen. Nyt en avslappende dag om bord og se på livet langs elven. 

Dag 9 Tan Chau 

Denne morgenen ankommer vi Tan Chau, en avsidesliggende landsby langs Mekong. Etter frokost går vi over i mindre båter for å besøke et teppeveveri, silkeverksted og et sted der det drives med fiskeoppdrett. Utflukten avsluttes med en liten rundtur med rickshaw gjennom byen på vei tilbake til skipet. Cruiset fortsetter videre om ettermiddagen.  

Dag 10 Sa Dec – Cai Be 

Dagens første stopp er Sa Dec. Her blir vi med på en spasertur med guide, og passerer flere hus fra den franske kolonitiden. I et av disse husene bodde den franske forfatteren Marguerite Duras, kjent for sine bøker om Fransk Indokina, blant annet romanen «Elskeren», som også er filmatisert. Vi besøker et tempel og avslutter med å rusle gjennom det fargerike, lokale markedet. Vi spiser lunsj på skipet før vi seiler videre gjennom Vinh Long provinsen, midt i det store Mekongdeltaet, mellom to av Mekongs bielver.  neste stopp, Cai Be, drar vi på båttur med lokale småbåter. Utflukten fortsetter til fots forbi den franske, gotiske katedralen. Vi besøker lokale produsenter av rispapir og kokossukkertøy.  

Dag 11 My Tho – Ho Chi Minh City 

Skipet legger til kai i My Tho om morgenen. Vi sier farvel til mannskapet og går i land. Fra My Tho kjører vi buss til Ho Chi Minh City. Underveis besøkes markedet i Cholon og en fabrikk som lager lakkarbeider.  

Ho Chi Minh City, tidligere Saigon, er Vietnams største by og her sjekker vi inn på vårt førsteklassehotell som ligger vakkert til ved Saigonelven. Ettermiddagen er til fri disposisjon, så du kan slappe av ved svømmebassenget eller dra på oppdagelsesferd i byen på egen hånd eller sammen med reiseleder. Om kvelden samles vi til middag på en lokal restaurant.  

Ho Chi Minh City, tidligere Saigon, er Vietnams største by.
Ho Chi Minh City, tidligere Saigon, er Vietnams største by.

Dag 1Cu Chi-tunnelene og Ho Chi Minh City 

Etter frokost kjører vi buss til landsbygden for å se de berømte Cu Chi-tunnelene fra Vietnamkrigen. Dette var en underjordisk verden der den vietnamesiske motstands­bevegelsen holdt til. Tunnelene strekker seg hele 212 kilometer og er gravd ut i forskjellige nivåer, fra tre til tolv meter under jorden. Her fantes både skole og sykehus. Vi returnerer til Ho Chi Minh City og spiser lunsj på en restaurant der, før vi  besøker Krigsmuseet. Her får vi et innblikk i Vietnamkrigen og dens brutale konsekvenser. Vi skal også se mer av byen, blant annet Posthuset og Notre Dame katedralen, begge bygget i fransk kolonistil.  

Om kvelden får du oppleve en helt spesiell vietnamesisk tradisjon; vanndukke­teater, før vi spiser avskjedsmiddag på en lokal restaurant. 

Dag 13 Ho Chi Minh City og hjemreise 

Formiddagen er til fri disposisjon. Kanskje en siste shoppingtur frister? Sent om ettermiddagen forlater vi hotellet og kjører til flyplassen. Vi flyr med Thai Airways kl. 20.55 og lander i Bangkok kl. 22.20. Det blir et par timers ventetid før vi flyr videre.  

Dag 14 Bangkok–Oslo  

Thai Airways direktefly til Oslo har avgang rett etter midnatt, og lander på Oslo Lufthavn kl. 06.50 lokal tid.

Pris for NAF-medlemmer 

Hoveddekk 31.950 kroner 

Øvre dekk 33.740 kroner 

Pr. person i delt dobbeltlugar. 

Turen arrangeres for Motor av Vista Travel. 

For påmelding ta kontakt på: 21 99 56 00 eller [email protected]  

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo–Siem Reap
 • Ho Chi Minh City–Oslo med Thai Airways (fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
 • Flyskatter (kr 850 pr. mars 2017)
 • Transport flyplass–skip–hotell–flyplass
 • To netter på førsteklassehotell i Siem Reap med frokost
 • En lunsj og to middager i Siem Reap
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter
 • Helpensjon på cruiset fra lunsj første dag til frokost siste dag  
 • Vann, juice, mineralvann og lokalt øl på cruiset
 • To netter på førsteklassehotell i Ho Chi Minh City med frokost
 • En lunsj og to middager i Ho Chi Minh City
 • Utflukter og aktiviteter iht. program
 • Engelsktalende lokalguider på utfluktene
 • Tips til besetningen om bord
 • Norsk kunnskapsrik reiseleder
 • Foredragsholder Torbjørn Færøvik 

Prisen inkluderer ikke:

 • Visa til Kambodsja, pt. USD 40 inkludert omkostninger
 • Tips til sjåfører og lokalguider
 • Tips til utfluktsguidene på skipet
 • Måltider og drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Reise – og avbestillingsforsikring

Pass og visum  

Norske statsborgere må ha visum for å reise til Kambodsja. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og visum er gyldig ved avreise. 

Passet må være gyldig minst seks måneder etter hjem­reise­dato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du annen nasjonalitet, må du selv sjekke eventuelle visumregler.  

Avbestillingsregler og øvrige reise­betingelser finner du på vistatravel.no 

Hotell 

Vi bor på gode førsteklassehoteller, begge med svømmebasseng: 

Hotel Prince d’Angkor i Siem Reap www.princedangkor.com 

Grand Hotel i Ho Chi Minh City www.grandhotel.vn