2xNEGATIV/POSITIV: Elon Musk hevder han fikk to negative og to positive prøvesvar - med samme testutstyr og samme sykepleier.

Har Tesla-sjefen koronavirus?

Elon Musk testet positiv, negativ, positiv og negativ

– Det foregår noe muffens her...

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha hatt forkjølelsessymptomer noe tid, valgte Elon Musk, den profilerte gründeren og sjefen for Tesla og Space X, å la seg teste for koronaviruset.

Torsdag lokal tid i California (fredag morgen norsk tid) la Musk ut en tweet der han forteller at han har fått to positive og to negative testresultater.

2x+/2x-

Testen var den raske antigen-testen, som er avhengig av en stor forekomst av viruset for å slå ut positivt.

«Noe ekstremt falskt foregår», skriver Musk. «Ble testet for covid fire ganger i dag. To tester kom negative tilbake, to kom positive tilbake. Samme maskin, samme test, samme sykepleier. Hurtig antigen-test fra BD.»

Tar grundigere test

Musk fulgte opp med nok en tweet:

«Hvis det skjer med meg, skjer det også med andre. Jeg skal få PCR-tester fra adskilte laboratorier. Det tar ca. 24 timer.»

Med en person som følges av så mange, har reaksjonene naturlig nok ikke latt vente på seg – fra dem som anklager Musk for å ville så tvil om verdien av koronatesting, til dem som bare ønsker ham lykke til med den grundigere testen.

Og selvsagt mengder av synsing fra selvoppnevnte eksperter, som nok vil fortsette uansett om den grundigere testen bekrefter positivt resultat eller ikke…