PENGER TILBAKE: Eiere av VW ID.4 – her fotografert under elbiltesten til Motor og NAF – får kompensasjon fra VW.

VW må ut med 37 mill. etter reklametabbe:

Eiere av ID.3 og ID.4 får tilbakebetalt 2850 kroner

Volkswagen reklamerte med opptil 30 prosent bedre rekkevidde for bilene med varmepumpe. Bommerten gir kompensasjon til norske kunder på totalt rundt 37 millioner kroner.

Publisert

Det er nå klart at 13.000 norske kunder får kompensasjon på 2850 kroner hver, og at prisene på nye ID.3 og ID.4 settes ned med et tilsvarende beløp. Kompensasjonen gjelder for biler fakturert fra fabrikk før 1. juli i år.

Det er BilNytt.no som melder dette. Totalsummen blir da på rundt 37 milloner kroner. Beskjeden gikk ut til alle VW-forhandlere i dag.

Mer effektiv

Bakgrunnen er at VW markedsførte opptil 30 prosent økt rekkevidde for elbilene ID.3 og ID.4 med varmepumpe. Dette stemte ikke.

Blant annet viste det seg at bilene uten varmepumpe ble enda mer effektiv under vinterkjøring enn det man først la til grunn.

– Denne saken handler om at man fra fabrikkens hold i en periode var upresis i omtalen av fordelen med varmepumpe sammenlignet med biler som ikke har varmepumpe, sier kommunikasjonssjef i VW-importør Harald A. Møller, Anita Svanes til BilNytt.no.

LIKE EFFEKTIVE: En VW ID.3 har varmepumpe som standard, og kompensasjonsordningen har ingenting med bilenes ytelser å gjøre.

Alle ID.3 og ID.4 som er solgt nye i Norge har hatt varmepumpe som standardutstyr. Svanes påpeker også at varmepumpen fungerer som den skal og at WLTP-rekkevidden forblir uendret for de to modellene.

Importøren skal også kontakte leasingselskapene. Og ordningen med kompensasjon er klar:

Gjenværende terminbeløp reduseres med 2850 kroner fordelt på de gjenværende månedene av leasingavtalen.