SNART GRØNT: Kinesiske myndigheter vurderer nå en konkret tidsplan for et forbud mot bensin- og dieselbiler på gatene i Shanghai (bildet) og det øvrige Kina. Foto: Hans Johnson

Verdens største bilmarked skal bli grønt:

Kina vurderer tidsplan for fossil-forbud

Kinesiske myndigheter har startet arbeidet med å lage en timeplan for innføring av et forbud mot produksjon og salg av fossildrevne biler. Det er uklart når et forbud kan tre i effekt.

Publisert Sist oppdatert

Kina er verdens største bilmarked, og en beslutning om elektrifisering av landets bilpark vil sette ytterligere fart i overgangen fra fossile biler til nullutslipp.

Xin Guobin, viseminister for industri og informasjonsteknologi, sier myndighetene nå er i gang med utviklingen av en konkret timeplan for å få avsluttet produksjon og salg av fossildrevne biler i Kina, melder Bloomberg.com.

– Dette vil kunne ha betydelig påvirkning både på miljøet og på veksten i Kinas bilindustri, sa Xin på en bilmesse i Tianjin i helgen.

Les også: Strides om 2025-målet

Kinesiske myndigheter har allerede et omfattende subsidieprogram for produsenter av nullutslippsbiler, men forbud vil være et tiltak i en helt annen liga.

Flere europeiske land har varslet slike forbud: Skottland fra 2032, England og Frankrike fra 2040.

I Norge har SV og Miljøpartiet De Grønne tatt til orde for et forbud fra 2025, mens det politiske flertallet har foretrukket målsetting framfor lovfesting.